Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
18 Ağustos 2021 Çarşamba - 04:19

'Aile kurumunun refahını yükseltmeyi hedefliyoruz’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, uyguladığımız her proje ile aile kurumunun huzur ve refahını yükseltmeyi öncelikli hedefimiz olarak belirliyoruz” dedi.

 Aile kurumunun refahını yükseltmeyi hedefliyoruz’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, uyguladığımız her proje ile aile kurumunun huzur ve refahını yükseltmeyi öncelikli hedefimiz olarak belirliyoruz” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin ev sahipliğinde "Türkiye'de Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Planlama ve Bütçelemenin Uygulanması Projesi" açılış toplantısı Bakan Derya Yanık’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Ankara’da özel bir otelde gerçekleştirilen programa Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakçı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı İsa Atçeken, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou, Birleşmiş Milletler Kadın Birim Türkiye Direktörü Asya Varbanova’da katılım gerçekleştirdi.
“TOPLUMSAL FARKINDALIK OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”
Projenin hedefinin kadın erkek eşitliğine sağlam bir zemin kazandırmak ve toplumsal dokuyu kuvvetlendirmek olduğuna dikkat çeken Bakan Yanık, “Uygulamaya aldığımız bu proje ile öncelikle toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Projenin yürütülmesine katkı sunan bakanlıklar, farklı kamu kurumları ve pilot belediyelerin yetkili isimleriyle danışma kurulları oluşturulacak ve bu kurullar cinsiyet eşitliğinin ilkesel bir değer olarak benimsenmesi adına neler yapılabileceğine ilişkin durum analizi ve değerlendirmelerde bulunacaklardır. Projenin hedefleri arasında merkezi ve yerel yönetimlerin kadınların eşit hak ve fırsatlardan yararlanmalarına yönelik plan ve program geliştirme kapasitelerinin arttırılması yer almaktadır. Bu hedef kapsamında kamu görevlilerinin bilgi, beceri ve vizyonları geliştirilecek. Böylelikle kadın erkek eşitliğine duyarlı bütçeleme faaliyetlerine kurumsal ve devamlılık arz eden bir nitelik kazandırılacaktır” ifadelerini kullandı.
“HER ÇİÇEĞE İHTİYACI OLDUĞU KADAR SUYU VERECEKSİNİZ”
Projenin amacının bazen yanlış anlaşıldığını belirten Bakan Yanık, “Bu proje bağlamında sıklıkla karşılaştığımız bir soruyu sizinle paylaşmak istiyorum. Kadınlar için özel bir bütçe mi yapılıyor? Hayır. Tabii ki böyle bir şey söz konusu değil. Peki, ne yapıyoruz? Kadın erkek eşitliğine duyarlı bütçelemenin genel anlamda işlevi, var olan bütçe ile kadın ve erkeklerin ihtiyaçlarının gözetilip gözetilmediğine dair değerlendirmeler yapmak ve bu değerlendirmeler ışığında adil paylaşımlara yönelmektir. Örneğin, farklı miktarda suya ihtiyaç duyan iki farklı tür çiçeğe aynı miktarda suyu verdiğinizde birini çürütür, diğerini kurutursunuz. O zaman ne yapmak lazım? Her çiçeğe ihtiyacı olduğu kadar suyu vereceksiniz ki o hayatını devam ettirebilesin. Aslında kadın erkek eşitliğine duyarlı bütçeleme dediğimi şey tam da bu. Biraz önce animasyonda da gördünüz. Farklı insan yaşları, engelli vatandaşlarımız var, çocuklarımız var, kadınlar, erkekler Onların farklı yükselen standartları vardı, kadın- erkek eşitliğine duyarlı bütçeleme dediğimiz şey herkese aslında kadın ya da erkek ihtiyacı olanı kadar verilmesini sağlamak. Bizim bu çalışmayla arzu ettiğimiz ve sonuç itibarıyla da beklediğimiz temel hedef bu” diye konuştu.
“AİLE KURUMUNUN HUZUR VE REFAHINI YÜKSELTMEYİ ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ OLARAK BELİRLİYORUZ”
Gerçekleştirilen projelerde aile bütünlüğüne dikkat edildiğini söyleyen Yanık, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, uyguladığımız her proje ile aile kurumunun huzur ve refahını yükseltmeyi öncelikli hedefimiz olarak belirliyoruz. Bu hedefi gerçekleştirmek için özellikle kadın ve erkeklerin hem aile içinde hem de toplumsal hayatta eşit hak ve fırsatlardan yararlanabilmelerinin önemini vurguluyoruz. Ancak bu farkındalık düzeyinde kadına karşı ayrımcılık ve şiddetin önüne geçilebileceğinin altını çiziyor, adaletin toplumun her alanında tecelli etmesine yönelik çalışmalarımıza büyük bir inanç ve kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Düzenlenen açılış programı, aile fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.

 
'Türkiye savunma sanayinde bir devrim gerçekleştirdi'
 
'Yeter ki birlik ve beraberliğimizi daim edelim'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASHB’den kadınlar için fırsat eşitliği projesi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ...
Kurum’dan kentsel dönüşüm çağrısı
Bakan Kurum, Elazığ, Malatya, Bingöl, Giresun, Manisa, Van, Adıyaman, ...
Erzurum ormanlarında termal kameralı gözlem
Erzurum Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (EDAŞ) ormanlık alanlarda ...
 
Akdeniz’de Sekmen damgası
Akdeniz’de 9 bin metrekare alana sahip olacak Sekmen Parkının içerisinde ...
Sağlık çalışanı Covid-19’dan hayatını kaybetti
Kars’ta bir sağlık çalışanı korona virüsten (Covid-19) hayatını kaybetti. ...
Koca’dan yüz yüze eğitim açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Tüm seviyelerde okullarımız yüz yüze eğitim ...
 
Arızalara kadın eli değdi
Toplumda genellikle ‘erkek işi’ olarak lanse edilen elektrik arıza onarım ...
Başhekim Yağmur aşının önemini paylaştı
Erzurum Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi Başhekimi; Aykal Yağmur, Başhekim ...
Üzer’den kan bağışı açıklaması
Üzer, pandemi döneminde bazı vatandaşların vücut dirençlerinin düşmesinden ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri