Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKİYE
31 Mayıs 2022 Salı - 10:39

'Azerbaycan sen çok yaşa, Türkiye sen çok yaşa'

Bayraktar, “TEKNOFEST’i himaye eden hürmetli Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Azerbaycan sen çok yaşa, Türkiye sen çok yaşa” ifadelerini kullandı.

 Azerbaycan sen çok yaşa, Türkiye sen çok yaşa

Bayraktar, “TEKNOFEST’i himaye eden hürmetli Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Azerbaycan sen çok yaşa, Türkiye sen çok yaşa” ifadelerini kullandı.

Türkiye dışında ilk kez Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de kapılarını misafirlerine açan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, gerçekleştirilen resmi kapanış töreniyle sona erdi. Törende Konuşan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST rüzgarını aziz şehirlerimiz Bakü'de ve Şuşa’da tekrar estireceğiz” dedi.
Türkiye dışında ilk kez Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, gerçekleştirilen resmi kapanış töreniyle sona erdi. Resmi kapanış törenine TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşad Nebiyev, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.
Törende yaptığı konuşmada Azerbaycan’ın gençliğiyle gurur duyduğunu belirten Bakan Nebiyev, “Son 4 gün heyecan, gerilim ve aşk dolu geçti. Bugünlerde gururluyuz. Azerbaycan gençliğinin neler başardığına bir kez daha şahit olduk. Yaşasın Azerbaycan gençliği, yaşasın Azerbaycan Cumhurbaşkanı. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı bizi desteklemeseydi yapamayacaktık” ifadelerini kullandı.
“TEKNOFEST RÜZGARINI AZİZ ŞEHİRLERİMİZ BAKÜ'DE VE ŞUŞA’DA TEKRAR ESTİRECEĞİZ”
Nebiyev’in ardından konuşan Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Azerbaycan'ın sonuna gelindiğini belirterek, “TEKNOFEST bittiği için hüzünlüyüz ama kardeşliğimiz pekiştiği için de sevinçliyiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda TEKNOFEST rüzgarını aziz şehirlerimiz Bakü'de ve Şuşa’da tekrar estireceğiz. İnşallah yakın gelecekte teknoloji yarışmalarımızdan çıkan girişimlerimizin başarı hikayelerini anlatacağız. Sevgili kardeşlerim, Bakü'de gördüklerimden sonra eminim ki milli teknoloji hamlesi Azerbaycan gençliğinin de en önemli hedeflerinden biri olacak. İnanıyorum ki, genç kardeşlerim Türk dünyasının tam bağımsız ve özgür olabilmesi, müebbet bir yaşamın tesis edilebilmesi için yüksek teknoloji çalışmalarına hız kesmeden devam edecek” dedi.
“ŞEHİTLERİMİZİ BİR KEZ DAHA RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”
TEKNOFEST seferberliğinin Azerbaycan’ın her noktasına olumlu bir anlam katacağını ifade eden Bayraktar, “Aziz kardeşlerim dün can Azerbaycan'ın bağımsızlık gününü kutladık, bugün de Türk dünyasının en muhteşem zaferlerinden biri olan İstanbul'un fethinin 569. yılını kutluyoruz. Kardeş Bakü'den Türk dünyasına, kadim şehri İstanbul'a selamlarımızı ve sevgilerimizi yolluyoruz. Bu vesileyle gelmiş geçmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun” diye konuştu.
“AZERBAYCAN SEN ÇOK YAŞA, TÜRKİYE SEN ÇOK YAŞA”
TEKNOFEST Azerbaycan'a emek verenlere teşekkür eden Bayraktar, “TEKNOFEST’i himaye eden hürmetli Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Kadim coğrafyamızın her bir köşesinden Bakü’ye gelerek tek millet, iki devlet, tek festival şiarıyla yola çıktığımız TEKNOFEST’de bizlerle birlikte olan siz değerli kardeşlerime minnettarlığımı iletiyorum. Hepinizi bu ağustosta yapacağımız TEKNOFEST Karadeniz'e davet ediyorum. Samsun'da buluşmak üzere sağlıcakla kalın. Azerbaycan sen çok yaşa, Türkiye sen çok yaşa” ifadelerini kullandı.

 
'Türkiye 20 yılda bir asırlık yol katetti’
 
Erzurum’un şirket sermaye payı artışını sürdürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Türkiye 20 yılda bir asırlık yol katetti’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye, spordan ...
‘Aşkımız bir, yolumuz bir Azerbaycan -Türkiye’
Erdoğan, “Biz haksızlık karşısında susanlardan olmadık, olmayacağız. Biz ...
'Asla boyun eğmedik’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘DEAŞ’ından PKK’sına, FETÖ’sünden marjinal sol ...
 
'Her bir kamu görevlisinin yanındayız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kamu görevlilerimize demokratik hukuk sınırları ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 2053 Vizyonu mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Geçtiğimiz 20 yıl eser ve hizmet siyasetinde ülkemizin ...
'Durmayacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan,İnşallah bu sinerjiyi koruyup kamu-özel tam bir ...
 
'Türkiye’nin geleceğine kimse ipotek koyamayacak'
Erdoğan, “Biz bu ülkeyi birilerinin ihsanıyla kurmadık. Emperyalistleri, ...
‘Ecdadın izinden yürümeyi sürdüreceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Varsın birileri gezi olaylarını Abdülhamid Han’ın ...
Erdoğan: "Amansız bir mücadele veriyoruz"
Erdoğan, "Türkiye’nin kalkınmasını ve büyümesini engellemek isteyenlere ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri