Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>SİYASET
18 Mayıs 2023 Perşembe - 07:52

'Dadaşlık gururumuz, Erzurumluluk iftiharımızdır'

Erzurum 25, 26 ve 27’inci dönem Milletvekili Aydemir, kendisine 3 dönem milletvekilliği onuru yaşatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendisine üç dönemde de destek veren Erzurumlulara teşekkür ederek, ‘Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Dadaşlara minnettarım’ dedi.

 Dadaşlık gururumuz, Erzurumluluk iftiharımızdır

Erzurum 25, 26 ve 27’inci dönem Milletvekili İbrahim Aydemir, kendisine 3 dönem milletvekilliği onuru yaşatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendisine üç dönemde de destek veren Erzurumlulara teşekkür ederek, ‘Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Dadaşlara minnettarım’ dedi.

ERZURUM’’A HESAP VERİYORUM’

3 dönem içinde Erzurum adına gerçekleştirilen yatırımları ‘Erzurum’a Hesap Veriyorum’ başlığı altında kaydeden Aydemir, ‘Her milletvekili hesap vermeli. Çok açık söylüyorum, seçilen her milletvekili, dahası seçimle gelen hangi pozisyon olursa olsun, kim varsa o seçildiği yerden ayrılırken seçildiği dönemin hesabını vermeli. Ben milletime duyduğum, TBMM’ye duyduğum saygı muhabbetten dolayı ve buranın saygınlığını mutlaka korumamız gerekir diye düşündüğümden dolayı şimdi hesap veriyorum, 8 yılın hesabını veriyorum. ‘ dedi.

‘HİZMETLERİMİZ ŞEREF VARAKALARIMIZ’

Aydemir, ‘Erzurum’un problemlerini sahiplenme noktasında, dillendirme noktasında elimizden

geleni yaptık. Erzurum’a yaklaşık 80 milyarlık bir yatırım yapmışız. Her biri devasa yatırımlar, her bakanlığın yatırımları var. Bunlar da bizim şeref levhalarımız. Şeref varakalarımız. Bunlarla da iftihar ediyoruz. ‘ vurgusunu paylaştı

SAĞLIK YATIRIMLARI

2015 yılında milletvekili olduğunu hatırlatan Aydemir, ‘Bir şehir hastanesi yaptık Erzurum’da. 3 milyarlık bir yatırım, bin 600 yatağı var. Bin 600 yataklı devasa, dostların iftihar edeceği kıvamda. Erzurum sağlık kenti haline geldi. Erzurum’u sağlık turizm kenti haline getiren bir hastane oldu burası. Ne zaman başladı? Bizim dönemimizde 2014’te temeli atıldı. Ancak müteahhit sıkıntılı olduğu için başlayamadı. 2015’te, bizim zamanımıza denk geldi. İlk toplantıya o zaman, Sayın Mehmet Müezzinoğlu bakanımızla beraber gittik, ben de oraya iştirak ettim. Onun da gururunu yaşıyorum ve geldiğimiz noktada bitirdik. Sağlık yatırımlarında yaklaşık arkadaşlar 4 milyarlık bir yatırım var. Sadece Şehir hastanesi değil. Bu hastanenin hemen yan tarafında bir hastane vardı. Onun tadilatı ile ilgili çok ciddi bir ödenek ayırmıştık, yaptık. Sağlık kampüsü yenileme işi ikmal inşaatını yaptık. 10 yataklı Pazaryolu Entegre hastanesini, Aile Sağlık Merkezini, 112 Acil İstasyonunu yaptık. Köprüköy entegre ilçe hastanesini yaptık. 15 yataklı, 112 acil istasyonunu yaptık. Erzurum Oltu Aile Sağlık Merkezini yaptık, 112 acil istasyonunu yaptık. Erzurum Hınıs Aile Sağlığı merkezi, 4 hekimlik, Toplum Sağlığı Merkezi, 112 Acil İstasyonu, Erzurum Aşkale Acil Sağlık Merkezi, 9 hekimlik, acil istasyonu. Erzurum Yakutiye 12 Mart Aile Sağlık Merkezini yaptık. Erzurum Tortum Aile Sağlığı Merkezini yaptık, 6 hekimlik. Toplum Sağlık Merkezi, Erzurum Palandöken, Nene Hatun Aile Sağlığı Merkezi, 112 acil servisi… Sadece arkadaşlar bu saydıklarım bizim dönemde. Yani benim dönemimde. Biz yaptık, biz yaptık, milletvekili olarak bunların bu yapımına şerik durumdayız. Hükümetlerimizle beraber, birlikte elbette. Milletvekilleri ne yaptı? Bunları yaptık. Beraber yaptık.’ kaydını düştü.

İSTİHDAMA YÖNELİK HİZMETLER

‘Erzurum’da istihdama katkı olsun diye ne yapmak lazım? Yatırımların önünü açmak lazım değil mi? Biz burada yatırımların önünü açıcı bir takım kanuni düzenlemeler yapmasak olmuyor. Yaptığımız için, ne oldu?’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum’da bakın organize sanayi bölgesinde bizim zamanımızda yaklaşık 600 milyonluk özel sektör yatırımı gerçekleşmiş. Sadece organize sanayiyi söylüyorum.. Ve burada neler yapmışız? Tıbbi malzeme laboratuvar çalışmaları yapılan bir firma, fabrika, akaryakıt depolama ve dolum tesisleri, elektrik panosu imalatı, boya imalatı, kimyasal bir hususi yatırım var. Bunun altını çizeceğim. Aziziye tarım ürünleri lisanslı depoculuk A.Ş.’nin yaptığı depolama işi, bizim bölgede. Ankara’dan sonra yok. Böyle bir lisanslı depo şu anda yok. Bizim zamanımızda yapıldı. Yatırımcı kardeşlerimize minnettarız. Kim varsa burada. Tekstil yatırımları var çok sayıda. Burada binlerce insan istihdam edilir hale geldi. Bizim dönemimizde bunlar oldu. Özel sektör kanalıyla. ‘ paylaşımında bulundu.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI

Ulaştırma ve Altyapı düzeyinde dönemi içinde gerçekleştirilen yatımları kaydeden Aydemir, ‘Ulaştırmada neler yapmışız? Bakın Erzurum kış turizm kenti diyoruz. Yani öteden beri bunu dinlendiriyoruz. Neden dolayı? Palandöken’den dolayı. Neden dolayı? Konaklı’dan dolayı kış turizm kenti diyoruz. Karı bereketlidir Erzurum’un, dağı çok özeldir ama bizim zamanımızda, 2015’ten sonra dağa çok özel yatırımlar yaptık. Palandöken dağını özelleştirdik. Belediyemiz maharetiyle çok özel bir hale geldi. Ama tek başına orası bir şey ifade etmiyor. Orayı zirveye taşıyabilmek için yapılması gereken şey nedir? Yapılması gereken şey, onun başka ayaklarını da tanzim etmektir. O ayağın en önemlisi havalimanını muntazam hale getirmekti. Havaalanı havalimanı haline getirdik ama havalimanında eğer sisten, eğer kardan, eğer hava şartlarından dolayı uçak inmiyorsa o sana bir sıkıntı. Biz ne yaptık? Bir milyarlık, bugünkü rakamlarla bir milyarlık yatırım yaptık. KET 3 sistemini kurduk. Şimdi her türlü hava şartında uçaklar iner-kalkar hale geldi. Şimdi İstanbul’dan insanlar biniyorlar, bir buçuk saat sonra Erzurum’dalar. O yüzden de cazibesi çok arttı. Kış turizmi bu anlamda çok özel bir hale geldi. 700 kilometrelik bölünmüş yol yapmışız bu dönemde. Çok ciddi çalışmalar bunlar. Çok sayıda yeni yollar açmışız, belediyemiz maharetiyle çok özel yollar açtık.’ dedi.

DOĞALGAZ YATIRIMLARI

Erzurum’da doğalgazın tüm ilçelere ulaştırılarak vatandaşların yararlanmasını sağladıklarını ifade eden Aydemir, ‘Doğalgazı hemen hemen bütün ilçelerimize cari kıldık. Şu anda bir ilçe hariç

bütün ilçelerde doğalgaz var. Bizim Erzurum merkez zaten öyle. Dolayısıyla bunları da bizim dönemimizde yapmış olduk.’ diye konuştu.

AYDEMİR’DEN SÖYLEMEZ VE ALVAR BARAJI VURGUSU

Sunumunda baraj, gölet ve taşkın koruma yatırımları odağında hayata geçirilen yatırımlara da değinen Aydemir, ‘DSİ’nin yapmış olduğu yatırımlar var. Yaklaşık 5 milyarlık yatırım yapmışız. Göletler yapmışız, sulama kanalları açmışız. Söylemez Barajı ve Alvar Barajlarının yatırım planına alınması ve ödeneğinin tahsis edilmesi bazında girişimler başlatmış, temaslarda bulunmuş ve ilk atılımı gerçekleştirmişiz ‘ dedi.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI HİZMETLERİ

Milletvekilliği yaptığı dönemlere ilişkin yatırımların sunumu kaydında Tünel yatırımlarına işaret eden Milletvekili Aydemir şunları kaydetti; ‘Dünyada eşi emsali az bulunur bir tünel var. O tünelin adı Ovit tünel. Ovit tüneli, burada sık sık vurgu yaptım, “Erzurum’a deniz getirdik” dedim. Neyle getirdik? Ovit tüneliyle. Nasıl oldu? Ovit tünelini açarak, yanında Dallı Kavak ve Kırık Tünelleri ile beraber Erzurum’la denizin arasını 2 saatlik mesafeye düşürdük. Deniz getirmek böyle olur. Yani Rize limanlarına Ovit kanalıyla 2 saatte ulaşıyoruz. Öbür taraftan Zigana tüneli yapıldı. Yakın zamanda Cumhurbaşkanımız açtı. Trabzon’a da çok özel bir zemin açıldı, inşallah Kop da bitecek, Kop tüneli de bittiğinde bir taraftan Rize’ye bir taraftan Trabzon’a 2 saatlik mesafede gidilip gelinmesi mümkün olacak. Sadece Erzurum’un mu? Hayır.. Ağrı öyle, Iğdır öyle.. bizim o taraftaki, o bölgede kim varsa.. Biz ipek yolunu yeniden tanzim ettik. Bu hale getirdik. Bunun yanında Artvin ile Erzurum arasında çok sıkıntılı bir yol vardı. Hepiniz bilirsiniz Tortum Gölünü. Tortum Gölü’nü aşmak için çıktığımız bir dağ vardı. O dağ da Pirinkayalar tüneli diye bir tünel açtık. Çok sayıda insan ölürdü orada. O ölümlerin de önüne geçtik. Yol da kısaldı. Çok özel bir hal oldu. Pirinç Kayalar tüneli de bizim zamanımızda başladı bizim zamanımızda bitti. ‘

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE TOPLUM REFAHINI ARTIRMA HİZMETLERİ

Dönemde gerçekleştirilen diğer kamu yatırımlarına da dikkat çeken Aydemir, ‘Bunun yanında, farklı yatırımlar yaptık. Hükümet binaları yapmışız.. mesela Horasan hükümet binasını yapmışız, Tekman hükümet binasını programa almışız. Hınıs’ta Emniyet Müdürlüğü yapmışız, Erzurum içine çok özel bir Emniyet Müdürlüğü yerleşkesi yapmışız. 100 milyonluk bir yatırımdır. Burası da İçişleri Bakanlığımız kanalıyla bizim dönemde yapıldı. Hınıs’ta Adliye Cezaevi yeniden yaptık. Karayazı Devlet Hastanesine yer tahsisi yaptık, inşallah yakın zamanda yapılacak. Hınıs Başköy barajı.. Arkadaşlar 30 sene önce dinlendirilmiş, temel atılmış kalmış. Bizim dönemimizde, 2015’ten sonra başladık, bitirdik. Bu Başköy barajıyla beraber sulama kanalları yapıyoruz. Yakın zamanda Allah izin verirse bitecek. Orada Karaçoban Hınıs, o alandaki araziler bereket fışkıracak inşallah. Bunlar da bizim dönemimizde oldu. Bahşedene şükrediyoruz. Karayazı’da Jandarma’ya birimler yapmışız, lojmanlar yapmışız.. ‘ dedi.

Sunumunda kentsel dönüşüm çalışmalarını da gündeme taşıyan Aydemir, ‘Palandöken’de, Yakutiye’de, Aziziye’de kentsel dönüşümler yapmışız, merkezde. Bütün ilçelerde TOKİ kanalıyla çok özel zeminler oluşturmuşuz, yapılanmalar geliştirmişiz. Bizim bu dönemde olmuş. Millet Bahçesi yapmışız Erzurum’da. Merkezde çok özel bir millet bahçesidir. Ben burada hususen hem belediyelerimize hem Çevre Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, birlikte, eşgüdüm halinde hep beraber hayata yansıttık.’ ifadesini kullandı.

TURİZM YATIRIMLARI

Tarih, doğa ve kültür turizmi odağında gerçekleştirilen hizmetlere de değinen Aydemir, ‘Erzurum’a geldiyseniz bilirsiniz, Erzurum’un merkezde, Cumhuriyet caddesinde Ulu Caminin, Çifte Minareli Medresenin, Üç Kümbetlerin olduğu alanı çok özel, tarihi bir alan haline getirdik. Yaptığımız yatırımlarla, orada milyarlarca liralık yatırımlar yapmışız. Ulu Caminin karşısında, Kale’nin olduğu yeri öyle bir tanzim etti ki, gelen hayran kalıyor. Sizi de davet ediyorum. Bütün basın mensuplarını davet ediyorum. Oralar da bizim dönemimizde ihya oldu. Özel bir hale geldi. Bundan dolayı da Cenab-ı Hakk’a şükrediyorum. Uzundere ilçemizde bir cam teras yaptık. Bu dediğim Tortum Gölünün olduğu yer, oraya çıktığınızda, cam terasa gölü çok özel seyredersiniz. Aşağıyı camın altından görürsünüz. Çok ciddi de paralar verdik. Bunu da bizim zamanımızda yaptık. Tortum Şelalesi, Milli Parklar yenilemesi

bağlamında oldu.’ dedi.

NARMAN PERİ BACALARI

Aydemir, ‘Narman ilçemizi bilirsiniz, Peri bacalarını bilirsiniz.. Narman demişken arkadaşlar, bu arada bir bayrak ismimize de vurgu yapacağım. İbrahim Erkal, benim adaşım, hemşerim olmasıyla da gurur duyduğum bir isim. Dün vefat yıldönümüydü. Erzurum’u en çok hakkıyla tanıtan isimlerden birisi olmuştur. İşte onun ilçesi Narman. Narman’da peri bacaları var. Tıpkı Nevşehir’deki peri bacaları gibi. Ve orayı da çok özel bir hale getirdik. Gelip görseniz hem yüreğiniz açılır hem de nasıl bir tanzim yapılmış, ne kadar güzel bir hale getirilmiş görürüsünüz. Bunu da biz yaptık. Bizim dönemimizde gerçekleşti.’ diye konuştu.

SANAYİ VE İMALAT SANAYİ

Dönemdeki sanayiye ve imalat sektörüne yönelik yatırımları da açıklayan Aydemir, ‘Oltu’daki dahil olmak üzere 2 tane organize sanayi kurduk.  İkinci organize sanayimizde bir problem çıktı. Tabii o bizim kusurumuz değildi. Sonradan yapılan o jeolojik etütler filan hatalı çıkınca kayma yaşandı. Kayma yaşandıktan sonra ne yaptık? Milli Savunma Bakanlığıyla görüşmeler yaptık. Ilıca dediğimiz kesimde bir özel yer şimdi aldık. Orada ikinci organize sanayi inşa ediyoruz.’ dedi

AYDEMİR’DEN BAKAN SOYLU’YA TEŞEKKÜR

Hizmet dökümü aktarımında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun çaba ve katkılarına müteşekkir olduklarını vurgulayan Aydemir, ‘Bu arada İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu beye çok çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Plan Bütçe Komisyonunda bizzat kendisinden bir talepte bulundum, ikinci Organize Sanayi Bölgesi için fabrikaya ihtiyacımızın olduğunu, kendisinin özel idare maharetiyle, YİKOB maharetiyle, dağda bir yatırım yaptırdığını, Süleyman Soylu Bakanın direktifiyle yapıldığını, buna teşekkür ettiğimi ama bizim Erzurum’a da fabrikaya destek olmasını istedim. 5 fabrika için, ikinci organize sanayide 5 fabrika kurabilmek için. O gün 10 milyon lira para tahsis etti bize. Valiliğe aktardı, Valilik de o fabrikaları yaptı. Kendisine özellikle teşekkür ediyorum. Talep ettim, anında hiç yok demedi, tamam dedi. Hemen gereğini de yerine getirdi. Allah razı olsun. Erzurum’a katkısı yüksektir. Sadece terörle mücadele etmedi Süleyman Soylu Bakan. Bu neviden yatırımlara da ön ayak oldu. Bunu da özellikle burada altını çizerek söylüyorum. ‘ açıklamasını yaptı.

ERZURUM ADLİ TIP MERKEZİ

Dönemde Erzurum’un Adli Tıp Merkezine kavuştuğunu hatırlatan Aydemir şöyle dedi; ‘ Mesela Erzurum’da şu sıkıntı vardı. Adli Tıp Merkezi Trabzon’da. Bir adli vaka oluyor. Bir ölümlü bir

şey yaşanıyor. Ölü sahipleri, cenaze sahipleri Trabzon’a gidiyor. Zaten acısı var. Bir de oralara

gidip böyle pejmürde bir hal yaşıyordu vatandaşlarımız. Şimdi Adalet Bakanımıza, Bekir Bozdağ beye teşekkür ediyorum. Bu dönemde bizim de taleplerimizi yerine getirdi. Şimdi Erzurum’da Adli Tıp Merkezi ihdas oluyor. Bu döneme denk geldi, ona da teşekkür ediyorum.’

ERZURUM EĞİTİM YATIRIMLARI

Milli Eğitim Bakanlığı kaydında Erzurum’da hayat bulan çalışmaları dile getiren Aydemir, ‘ Ve bu arada Milli Eğitim yatırımları. 177 tane okul, pansiyon, Halk Eğitim Merkezi gibi yatırım yapmışız, bir kısmı devam ediyor. Şu anda 177 tane. Ne zaman başlamış bu yatırımlar? 2015’ten şimdiye kadar devam eden süreç. Bu arada önceki bakanımız, Ziya Selçuk beye de teşekkür ediyorum. Bir talepte bulunduk. O zaman dedik ki, ‘Erzurum tarım ve hayvancılık kenti ve köylerimiz yaşlı nüfusla şu anda ayakta. Oysa tarımla, ziraat ile hayvancılıkla iştigal edecek genç nüfusa ihtiyacımız var. Peki nasıl yaparız? Bir tarım hayvancılık lisesi oluşturarak’ dedik. Allah razı olsun, hemen sahiplendi, hemen kabul etti. Şimdi sınavla öğrenci alıyoruz, açıldı. Yaptığımız güzel işlerden birisi de bu.’ dedi.

ÜNİVERSİTELERE YÖNELİK YATIRIMLAR

25, 26 ve 27’inci dönem Milletvekilliği sürecinde Yüksek Öğretim odaklı yatırımları da aktaran Aydemir, ‘2 tane üniversitemiz var bizim. Daha önce üniversiteler kuran bir üniversite, Atatürk Üniversitesi. 1957’de kurulmuş bir üniversite, sonra 2011-2012’de, o süreçte Erzurum Teknik Üniversitesi ihdas edildi. Erzurum Teknik Üniversitesi’nin yüzde 90 anlık fiziki yapılanması bizim dönemimize denk geldi. Yaklaşık bir milyarlık liralık. Eski rakamla bir katrilyonluk fiziki yapılanma gerçekleştirdik. Yani binaları, yerleşkeyi, onun içerisindeki bilgisayarları, şunları bunları.. Hepsini bizim dönemimizde yaptık. Bundan dolayı da iftihar ediyoruz. Ve Atatürk Üniversitemiz arkadaşlar. Bakın Atatürk üniversitemizin bir gözlemevi. Dünyada sayılı bir gözlem evi oldu arkadaşlar. Aslında bir turistik yatırımdır da bu. Bunu da söyleyeyim ben size. 2 milyara mal oldu. Şimdi uzayın derinliklerini Allah’ın izniyle oraya gelip insanlar gözlemleyecek. Her geçen yıl hatırlarsanız, Sanayi Bakanımız geldi. Orada çok özel de bir tanıtım yaptı. 3 milyar 791 milyon 983 bin 985 liralık Atatürk Üniversitesine bizim dönemimizde yatırım yapmışız. Ne yapmışız? Bunu da paylaşmak istiyorum. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bina yapım işi. Kütüphane Okuma Salonu binası yapım işi, Açık Öğretim Fakültesi sınav merkezi bina yapım işi, Güzel Sanatlar Fakültesi atölye binası yapım işi… Yaklaşık 4 milyarlık bir yatırım Bu dönemde bütün bunları yaptık. Hesap vereceğim. Hesap verirken samimi vermek lazım, mertçe vermek lazım. Milletvekili ne yaptı, sen ne yaptın? İşte bunları yaptık. Bunları bizimle paylaşan Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum.’ diye konuştu.

PASİNLER VAKIF ANITI

Kültür ve turizm alanında önemli hizmetler gerçekleştirildiğini paylaşan Milletvekili Aydemir Pasinler Vakıf Anıtı’na değinerek, ‘Erzurum’da çok özel müzeler yaptık biz. Bütün tarihi eserleri onarımdan

geçirdik, bakımdan geçirdik. Sıradan işler değil. Pasinler’de 1048’e hep vurgu yapıyorum ben. 1048’de ne olmuş? Bizans’ı ilk defa mağlup etmişiz, ilk defa millet olarak bu topraklarda Bizans’ı püskürtüp Anadolu’ya geçişimizin, Malazgirt’i adım atışımızın vira Bismillah’ını çekmişiz ve o gün 1048’de ilk vakıf senedi imzalanmış tarihimizde. 1048’de ilk vakıf senedi imzalanmış. Peki bu vakıf senedini nasıl şekillendirmek lazımdı? Hakan Çavuşoğlu Bakanımıza teşekkür ediyorum. Burada onun da altını çizeyim. Kimin emeği varsa özellikle altını çizmek lazım. Hakan Çavuşoğlu Bakanımız vakıflardan sorumlu iken, Başbakan Yardımcısı iken kendisiyle konuştum, hemen olayı sahiplendi. Şimdi esaslı bir vakıf anıtı kurduk biz orada. Pasinler’de. Dünya durdukça o anıt duracak ve Türk tarihinde attığımızı izin, vurduğumuz mührün orada yansıması şekillenecek.’ dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erzurum’a çok özel bir yaklaşım sergilediğini belirten Aydemir, ‘Yakın zamanda sayın Cumhurbaşkanımız, Aralık ayında Erzurum’a geldi. Burada Cumhurbaşkanımıza bir daha bir daha teşekkür etmek istiyorum. 1048’de Anadolu’ya açılan kapının Erzurum olduğuna vurgu yaptı. Dadaşlar kavramının Kürdü, Türkü herkesi kuşattığını, herkesin Erzurumlu olan herkesin dadaş olduğunu özellikle vurguladı. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum.’ dedi.

AYDEMİR’İN ERZURUMSPOR YAKLAŞIMI

Milletvekilliği döneminde Erzurum’un spordaki ifadesi Erzurumspor’a yönelik girişimlerini dile getiren Aydemir, ‘Erzurum’un en mühim değerlerinden birisi nedir? Erzurumspor. Erzurumspor’un hakkını şu kürsüde her daim aradım, kolladım, haksızlıkları dile getirdim. Çok altını çizdim. Gerek Komisyon’da Bakanlarla konuşurken gerek burada çok defa Erzurumspor’a yapılan haksızlıkları, altını çizerek ifade ettim. Şimdi burada benden sonra gelecek kardeşlerim de inanıyorum ki, Erzurumsporumuza sahip çıkma noktasında çok cevval davranacaklar. Bunu yapmamız lazım. Komisyonda bakanımıza birkaç defa Erzurum’a bir özel stadyumun yapılması gerektiğinin altını çizdim. 1960’lardan kalan bir stadyumumuz var. 2011 yenilendi. Doğru, ciddi para harcadık ama yetmiyor, kifayet etmiyor. Erzurum şartlarına uygun üstü kapalı, kış şartlarında çok rahat futbol oynanabilen bir stadyuma ihtiyacımız var. Behemahal yapılması lazım, Bakan’la konuştuk. Biz son dönemde Allah’ın izniyle onun sözünü aldık, yapılacak inşallah, bu önümüzdeki zaman diliminde.’ kaydını düştü.

ERZURUM’A YÖNELİK TALEPLER VE DOĞALGAZ İNDİRİMİ

Erzurum’da doğalgazın indirimli olarak kullanılması konusunda girişimlerde bulunduğu, talebi Bakanlık bazında ilettiğini ve müessir olduğunu belirten Aydemir, ‘ Erzurum iklimi soğuk bir kent. Erzurum’u ifade eden şey. Ne yapmak lazım? Yakıt giderimiz fazla. Yani buralar gibi değil ya da Sahil illerimiz gibi değil. Yakıt giderini daha aşağıya çekebilmek için kaç defa, gerek Berat Albayrak Bakanımız’a, Enerji Bakanıyken gerek başka bakanlarımıza doğalgazla ilgili Erzurum’a özel bir pozisyon oluşturulması gerektiğini söyledim. Genel kurulda da söyledim, Erzurum doğalgazı daha indirimli kullanmalı. Hatta bir şeyin de altını çizdim. Erzurum’da Lalapaşa camiimiz var. Lalapaşa Camiinin orda bir kitabe var. Kitabede bir Osmanlı Padişahı çok açık, bu ilden vergi alınmamasına dönük ferman yayınlamış. Biz orada hakikaten vatanımızı, milletimizi canhıraş bir biçimde sahipleniyoruz, savunuyoruz ve orada duruyoruz. Duracak, bu millet sonuna kadar da. Çünkü bu vatanı vatan kılan ilin adı Erzurum’dur. 1048 bütün bir Anadolu’yu, bütün bir Trakya’yı vatan kılmış, 1048 tarihiyle başlamışız.  Onun için de, doğalgazda da indirim talep ettik, yine talep ediyoruz. Bunların da altını çizeyim.’ dedi.

ERZURUM’U SAHİPLENME

Aydemir, ‘Erzurum’un problemlerini sahiplenme noktasında, dillendirme noktasında elimizden

geleni yaptık. Erzurum’a yaklaşık 80 milyarlık bir yatırım yapmışız. Her biri devasa yatırımlar, her bakanlığın yatırımları var. Bunlar da bizim şeref levhalarımız. Şeref varakalarımız. Bunlarla da iftihar ediyoruz. ‘ vurgusunu paylaştı.

Aydemir, tüm çalışmalarında dadaşların büyük desteği ve teveccühüne mazhar olduğunu, gittiği AK yolda kendisine yoldaş olan tüm vatandaşlara müteşekkir bulunduğunu aktararak, ‘Dadaşlık gururumuz, dadaşların varlığı iftiharımızdır. ‘ dedi.

 
Erzurum genç nüfusta 16’ıncı sırada
 
‘Annelerin dilinden, annelerin gönlüne’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yener: 'Asılsız iddialara itibar edilmemelidir'
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, “Sosyal medyada paylaşılan ...
Seçimleri 489 uluslararası seçim gözlemcisi izledi
Dışişleri Bakanlığı, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem ...
Şentop gençlerle bir araya geldi
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "Türkiye'nin milli mücadele anlayışını, ...
 
TBMM, 28'inci döneme hazırlanıyor
28. Yasama Döneminin ilk Genel Kurul toplantısının açılışını, en yaşlı ...
TBMM’de ilk olacak
14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlerde AK Parti’den Trabzon Milletvekili olarak ...
Çelik ve Kocaaliler ilgi odağı oldu
14 Mayıs seçimleri öncesinde Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili ...
 
Çakır’dan seçim değerlendirmesi
14 Mayıs’ta yapılan seçimlere Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum ...
Yurdagül önceliklerini paylaştı
Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, iş dünyasının ...
15 partiye denk geçersiz oy çıktı
Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci tura kalırken, seçimde dikkat çeken bir ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri