Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Finansal hizmetler güven endeksi Nisan ayında arttı
Finansal hizmetler güven endeksi Nisan ayında arttı
AK Parti Kadın Kollarından 81 ilde 23 Nisan coşkusu
AK Parti Kadın Kollarından 81 ilde 23 Nisan coşkusu
Kurtulmuş’tan birlik ve dirlik vurgusu
Kurtulmuş’tan birlik ve dirlik vurgusu
Erdoğan’dan kardeşlik mesajı
Erdoğan’dan kardeşlik mesajı
Oltulu çocuklar 23 Nisan Şöleninde buluştu
Oltulu çocuklar 23 Nisan Şöleninde buluştu
HABERLER>EĞİTİM
24 Nisan 2025 Perşembe - 09:12

'Ülkenin çocukları ve öğretmenlerine güveniyoruz'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM'nin açılışının 105'inci yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çeşitli okullardan gelen öğrencileri kabul etti.

 Ülkenin çocukları ve öğretmenlerine güveniyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı dolayısıyla koltuğunu temsili olarak 6'ncı sınıf öğrencisi Kenan Ata'ya devretti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM'nin açılışının 105'inci yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çeşitli okullardan gelen öğrencileri kabul etti. Anıtkabir'deki törenin ardından Bakanlığa gelen Tekin, burada ellerinde Türk bayrakları taşıyan çocuklarca karşılandı. Çocuklar, bando takımı eşliğinde Bakan Tekin'e makam odasına kadar eşlik etti. Kendisini ziyarete gelen öğrencilerle bir süre sohbet eden Tekin, makamını temsili olarak 6'ncı sınıf öğrencisi Kenan Ata'ya devretti.

"Ülkenin çocuklarına ve öğretmenlerine güveniyoruz"
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 105 yıl önce Kurtuluş Savaşı mücadelesini yürütmek üzere meclisi kurduklarını vurgulayan Bakan Tekin, "Bu meclis milletin iradesini temsil ediyor. Bugün de biz bu yıl dönümünü, Atatürk'ün bize ve çocuklarımıza emanet ettiği hediye için hem milli iradenin hem de çocuklarımızın bayramı olarak kabul ediyoruz. Bugünün anlam ve önemine binaen milli iradeyi gelecek yıllarda savunacak, taşıyacak, ülkeyi yönetecek çocuklarımıza bu sorumluluklarını hatırlatmak üzere onlara olan güvenlerimizi kendilerine ifade etmek üzere her yıl 23 Nisan günü etkinliklerimiz var. Hem çocuklarımızın bayramı olarak kutladıkları hem de milli iradenin, demokrasinin, hukuk devletinin ne demek olduğunu kendilerine anlattığımız ve kendilerine bu değerlere sahip olması yönünde tavsiyede bulunduğumuz bir gün. Biz bu ülkenin çocuklarına ve bu ülkenin çocuklarını yetiştirecek öğretmenlere sonuna kadar güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu meclis, biz çocuklara emanet edilmiştir"
Çocuk Bakan olarak gururlu olduğunu belirten Kenan Ata, "Bu özel günde bizlere hayallerimizi gerçekleştirme fırsatı sunan Sayın Bakanım Yusuf Tekin'e teşekkürlerimi sunuyorum. Bu meclis, biz çocuklara emanet edilmiştir. Bizleri bu bayramı hediye ettiği ve ülkemizi işgallerden kurtardığı için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e çok teşekkür ediyorum. Bu bayramın bizlere emanet edilmesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara duyduğu güvenin ve sevginin en büyük göstergesidir. Bugün biz çocukların burada olması bu güven ve sevginin hala devam ettiğini gösteriyor" dedi.

"Türk adını dünyaya duyuran nesiller olarak hayata hazırlayacağız"
Bakanlık süresince yapmak istediklerinden bahseden Ata, "Okul bahçelerimiz bundan sonra daha fazla yeşil alan barındıracak ve meyve ağaçlarıyla dolu olacak. Her okulumuzun en az bir tane sahiplendirilmiş evcil hayvanı olacak. Kütüphanelerimizde her ay bir yazar konuşması düzenleyerek öğrencilerimizin şair ve yazarlarla bir araya gelerek hitap söyleşileri yapmasını sağlayacağız. Okullarda açık kantin uygulaması gerçekleştirerek bu uygulama kapsamında kantinlerde yetişkin bireyler olmadan ürünler ve paralar açık olacak şekilde öğrenciler paralarını kendileri hesaplayıp alışveriş edecekler. Değişen ve gelişen dünyaya ayak uyduran bireyler yetiştirebilmek için ekran önü eğitim ve medyayı doğru kullanma derslerimizi müfredata ekleyeceğiz. Hedefimiz her öğrencimizi milli bilinçle yetişmiş, duyarlı, yardım sever, estetik zevk sahibi, kurallar çözebilen, farkındalığı gelişmiş, çağa ayak uydurabilen ve Türk adını dünyaya duyuran nesiller olarak hayata hazırlamaktır" şeklinde konuştu.
Tören sonunda Bakan Tekin, çocuk şenlik alanlarını gezip Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne doğru öğrenciler ile yürüyüş gerçekleştirdi.

 
AK Parti Kadın Kollarından 81 ilde 23 Nisan coşkusu
 
Tekin, öğrencilerle Anıtkabir'i ziyaret etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİV: 'Şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz'
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Türkiye Büyük ...
Çakmak makamını çocuklara devretti
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, 23 ...
Tekin: Hepimizin bayramı kutlu olsun
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
 
ATAUNİV’den akreditasyon başarısı
Atatürk Üniversitesi, kalite odaklı eğitim anlayışı doğrultusunda önemli ...
Öğrencilere Millî Egemenlik ruhu aşılanacak
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasını taşıyan "23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
MEB kontenjanları açıkladı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 15 bin öğretmen alımının kontenjan dağılımı ...
 
Tekin Türkçe’nin zenginliklerine dikkat çekti
'Dilimizin zenginlikleri' projesine dikkat çeken ve eğitim öğretim sistemi ...
ATAUNİV’den ilçeler açılımı
Kurumsal bağları güçlendirmek, ortak aklı desteklemek ve etkileşimi artırmak ...
Türk Eğitim Tarihinde tarihi eşik
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türk eğitim tarihindeki belgelerin dijital ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri