Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Memişoğlu sağlık turizmi hedefini açıkladı
Memişoğlu sağlık turizmi hedefini açıkladı
Güler Türk Savunma Sanayisini değerlendirdi
Güler Türk Savunma Sanayisini değerlendirdi
Göktaş YADES programı verilerini paylaştı
Göktaş YADES programı verilerini paylaştı
Erdoğan: Tüm gayemiz insan yetiştirmek
Erdoğan: Tüm gayemiz insan yetiştirmek
27 Nisan tarihi kara bir vesayet lekesi bırakmıştır
27 Nisan tarihi kara bir vesayet lekesi bırakmıştır
HABERLER>BÖLGE
28 Nisan 2025 Pazartesi - 13:06

10 köyde 10 atölye kurulacak

Öncü, kırsalda yaşayan kadınlara meslek kazandıran ve alternatif gelir kaynağı oluşturan projelerin son derece önemli olduğunu belirtti.

10 köyde 10 atölye kurulacak

10 köyde 10 atölye kurulacak

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında destek almaya hak kazanan Yakutiye ve Palandöken Belediyesi işbirliğiyle yürütülecek olan "Köylerde Üretim Atölyesi" isimli projenin destek sözleşmesi imzalandı.

KUDAKA hizmet binasında gerçekleşen imza törenine; Erzurum milletvekili Fatma Öncü, Ak Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven katıldı.

Kadınların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirerek ekonomik ve sosyal hayata daha aktif bir şekilde katılmalarını ve yaşam standartları yükseltmeyi amaçlayan proje ile Yakutiye ve Palandöken ilçelerinde 10 köyde 10 adet atölye kurulması planlanmaktadır. Projenin tamamlanması ile kurulacak olan atölyelerde, 120 kadına terlik yapımı konusunda eğitim verilerek tamamının istihdam edilmesi hedefleniyor.

Projeden büyük bir heyecan ve memnuniyet duyduğunu dile getiren Erzurum milletvekili Fatma Öncü, kırsalda yaşayan kadınlara meslek kazandıran ve alternatif gelir kaynağı oluşturan projelerin son derece önemli olduğunu belirtti. Özellikle özel sektörle işbirliği içerisinde hayata geçirilen, kırsalda göçün önlenmesine ve Erzurum’un ekonomik gelişimine katkı sunan projelerin devam ettirilmesinin önemini vurguladı.

Toplam bütçesi 12 milyon 75 bin TL olan ve 9 milyon 660 bin TL’si KUDAKA tarafından karşılanacak olan proje kapsamında oluşturulacak atölyelerin kısa süre içerisinde kurulması ve mesleki eğitimlerini başarıyla tamamlayan 120 kadının iş hayatına katılmaları sağlanacak.

 
‘Evliya Çelebi'nin İzinde Erzurum’
 
ATAUNİV’e Kudakaf’25 teşekkürü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırmızı Tepeler'de gökkuşağı şöleni
Oltu ilçesinde etkili olan yağmurun ardından Yolboyu Mahallesi’nde bulunan ...
Uçar Üretim Atölyesi Projesini değerlendirdi
Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, imza altına aldıkları "Üretim Atölyesi ...
Dümbüllü Deresinde taşkın koruma seferberliği
Oltu ilçesinde etkili olan sağanak yağış ve eriyen kar suları nedeniyle ...
 
Olur’da kaçak avcılığa karşı fotokapanlı önlem
Olur ilçesine bağlı Ormanağzı Mahallesi’nde, kaçak avcılığın önüne geçmek ...
Oltu Dümbüllü Deresi taştı
Oltu ilçesinde etkili olan sağanak yağış ve eriyen kar suları nedeniyle ...
Süt Sektöründe yeni gelişme
Erzurum’da bir süredir gündemde yer tutan süt sektörünün sorunları ile ...
 
Çelebi’den Ayvalı istişaresi
Oltu ilçesine bağlı Ayvalı Mahallesi sakinleri, biriken sorunlarını köyü ...
Yağmur altında milli coşku
Oltu ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında yağmur altında milli coşku yaşandı.
'O ses jandarma'
Bayburt İl Jandarma Komutanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri