Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>EĞİTİM
8 Haziran 2021 Salı - 13:40

‘1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerle Buluşuyor’

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mesleki ve teknik eğitimde kaliteyi artırmak, okullar arası başarı farklarını azaltmak amacıyla hazırlanan “1000 Meslek lisesi sanatsal etkinliklerle buluşuyor’’ projesi, Erzurum’da da başarıyla uygulandı.

‘1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerle Buluşuyor’

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mesleki ve teknik eğitimde kaliteyi artırmak, okullar arası başarı farklarını azaltmak amacıyla hazırlanan “1000 Meslek lisesi sanatsal etkinliklerle buluşuyor’’ projesi, Erzurum’da da başarıyla uygulandı.
Erzurum’daki 9 okulda ve Bayburt’ ta bir meslek lisesinde uygulanan söz konusu projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, “Milli Eğitim Bakanlığının son yıllarda mesleki eğitimde gerçekleştirdiği dönüşümler, meslek liselerinde yeni bir dönemin kapılarını aralamıştır” dedi
"1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" sanatsal etkinliği ve yarışma ile ilgili açıklama yapan Erzurum Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, şunları söyledi:
“Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün başlattığı "1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" isimli sanatsal etkinlik ile Erzurum Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından, "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan "Ilıca Çok Programlı Anadolu Lisesi, Çat Çok Programlı Anadolu Lisesi, Hınıs Çok Programlı Anadolu Lisesi, Şehit Uğur Gülmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Oltu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kâzım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yıldızkent Nafizbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hasankale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yakutiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bayburt Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin sanata eğilimli ve çalışmaya gönüllü olacak öğrencilerine 1 Mart-30 Nisan 2021 tarihleri arasında çevrim içi olarak haftada iki gün, birer saat olmak üzere iki branştan "resim" veya "müzik ses icrası" üzerine eğitim verilerek bu öğrencilerimiz, bireysel anlamda sanatsal üretim yapacak hâle getirilmiştir. Bununla birlikte öğrencilerin birer eser ortaya çıkarmaları teşvik edilmiştir.”
İl Milli Eğitim Müdürü Kaygusuz, “Yapılan tüm resim etkinliklerinin konusu serbest olup, müzik ses icrası etkinliklerinin konuları ise Türk Müziği, Halk Müziği veya Batı Müziği dallarının herhangi birinden seçilmiştir. Eserler, Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan "İl MEM Seçici Kurulu" tarafından 24 Mayıs 2021 tarihinde değerlendirilmiş, her iki alanda resim ve müzik ses icrasında ilk üçe girenler seçilmiştir. Her iki alanda birinci olanlara birer diz üstü bilgisayar verilecektir. Her iki alanda ilk üç dereceye giren eserlerin sahibi olan öğrenciler ile etkinliklere çevrim içi çalışmalarda rehberlik etmiş ve onların ürün veya eser ortaya çıkartmalarını sağlamış Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından "Katılım ve Teşekkür Belgesi" verilecektir. Birinci olan eserlerin ödülleri ile katılım ve teşekkür belgeleri Bakanlık tarafından gönderilecek ve Haziran ayında İl Millî Eğitim Müdürlüğünce ödül töreni düzenlenecektir. Her iki alanda il birincisi olan eserler Haziran ayında (https://mtegm.meb.gov.tr/) adresinden duyurulacaktır. Ayrıca öğrencilerin ortaya koyduğu tüm eserler çevrim içi (online) sergi olarak Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğünün internet sayfasında ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne ait "Mesleğim Hayatım" Youtube sayfasında yayımlanacaktır” açıklamasını yaptı.
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz projeyi yürüten Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi yöneticilerine, öğretmenlerine, öğrencilerine ve projeye katılan meslek lisesi öğrencilerine teşekkür etti.

 
Mağın: 'Hat sanatı Türk İslam medeniyeti ifadesidir'
 
Patent alıp seri üretime geçtiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YÖK 16 üniversiteyi sektörlerle eşleştirdi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK’ün “Araştırma ...
ETÜ İHA1 Pilotluğu Proje protokolü imzalandı
ETÜ ETÜSEM ile Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü iş birliğiyle ...
Projeleriyle su tasarrufuna dikkat çektiler
Palandöken Yenikent Anaokulu öğretmeni Elif Dorul Bulut ve İstanbul Beylikdüzü ...
 
Çomaklı: ‘Doğa insanın ayrılmaz bir parçasıdır’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Dünya Çevre Günü ...
Selçuk eğitim atölyelerini değerlendirdi
Selçuk eğitimde fırsat adaletine değinerek, 'Bizim bu süreç içerisinde ...
ASELSAN ile ETÜ arasında iş birliği
Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN) Hassas Optik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
Selçuk: ‘Okulların Eylül başında açılmasını istiyoruz’
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugüne kadar 813 bin öğretmenin aşılandığını, ...
Yeni normalde kütüphaneler dolu dolu
Sınavların yaklaştığı şu günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı tüm ...
ATAUNİ’den üniversitelerarası İş Birliği
Çomaklı, üniversiteler arasındaki iletişimi güçlendirmek, akademik ve ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri