Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
ETSO Meclisi toplandı
ETSO Meclisi toplandı
Şehit öğretmenlere vefa etkinliği
Şehit öğretmenlere vefa etkinliği
Valilikten ormanlarda piknik yasağı
Valilikten ormanlarda piknik yasağı
Aydemir'den Bakan Yusuf Tekin'e destek
Aydemir'den Bakan Yusuf Tekin'e destek
Rizespor sezona Erzurum’da hazırlanıyor
Rizespor sezona Erzurum’da hazırlanıyor
HABERLER>SPOR
11 Haziran 2024 Salı - 04:58

131 bin 168 genç başvurdu

Bak, 25 ilde düzenlenecek GSB Gençlik Kamplarına rekor sayıda başvuru aldıklarını belirterek, ilk dönem için 131 bin 168 gencin katılım için kayıt yaptırdığını açıkladı. Bakan Bak, ikinci dönem başvurularının ise devam ettiğini duyurdu.

131 bin 168 genç başvurdu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 25 ilde düzenlenecek GSB Gençlik Kamplarına rekor sayıda başvuru aldıklarını belirterek, ilk dönem için 131 bin 168 gencin katılım için kayıt yaptırdığını açıkladı. Bakan Bak, ikinci dönem başvurularının ise devam ettiğini duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl olduğu gibi 2024 yılında da ücretsiz Gençlik Kampları düzenlenecek. Yoğun geçen eğitim-öğretim yılının sonuna gelinirken, Gençlik Kampları için 15 Mayıs’ta başlayan ilk dönem başvuruları 7 Haziran’da sona erdi. 24 Haziran - 23 Eylül tarihleri arasında 25 farklı ilde bulunan 11’i deniz, 27’si doğa olmak üzere 38 farklı alanda ücretsiz düzenlenecek olan GSB Gençlik Kampları gençlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 25 ilde düzenlenecek GSB Gençlik Kamplarına rekor sayıda başvuru aldıklarını belirterek, ilk dönem için 131 bin 168 gencin katılım için kayıt yaptırdığını açıkladı. Bakan Bak, son 6 haftayı kapsayan ikinci dönem için başvuruların ise sürdüğünü söyledi.

Bakan Bak, gençlerin ilgisinin sevindirici olduğunu belirterek, “Kamplarımıza bu yıl rekor sayıda başvuru geldi. Başvurular, okul başarısı ve aile geçim durumu kriterlerine göre dijital ortamda değerlendirilecek. Şehit çocukları ve gazi yakınları kamplara doğrudan katılım hakkı kazanacak. Çocuklarını kampa gönderecek olan ailelerimiz rahat olsun. Kampa gelen her çocuk artık bizim evladımızdır. Bakanlık olarak gençlerimizin memnuniyetini çok önemsiyoruz. Kamp alanlarımızda 7/24 güvenlik kamerası takibi yapılmakta, güvenlik personelleri ve kamp liderleri görev almaktadır. Kamplara giderken, kamp süresince ve kamp dönüşünde bakanlığımız personelleri kafile sorumlusu olarak gençlere eşlik ediyor. Gençlik kamplarımızda doktor, ilk yardım personeli ve ambulans hizmeti de verilmekte” dedi.

Kamplarda yeni arkadaşlıklar, dostluklar kurulduğunu ifade eden Bakan Osman Aşkın Bak, “Farklı illerden gelen gençlerimiz arasında kültür aktarımı oluyor. Kamplarımızda, ülkemizin geleceği olan gençlerimizin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla onları zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendiriyoruz. Ayrıca sanatsal, sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetler ile tarihi ve kültürel geziler, spor faaliyetleri düzenliyoruz. Kamplarımızın sportif ve eğitsel anlamda gençlere katkısının büyük olduğunu düşünüyorum. Bizler gençlere özlerindeki cevheri fark edip ortaya çıkarmaları için imkanlar sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

GSB Gençlik Kampları ücretsiz düzenleniyor

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde, 2002’den bu yana binlerce gence kapılarını açan Ulusal Kamp ve Tematik Kamp dönemlerinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Kampları, 25 farklı ilde bulunan 11 deniz, 27 doğa olmak üzere 38 farklı kamp alanında hizmet veriyor.

 
Şimşek’ten Dış Finansman açıklaması
 
Yusufeli Projesinde son süreç
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TRENDYOL 1. Ligde yeni sezon gündemi
Birinci Transfer ve Tescil Dönemi'nin 24 Haziran-13 Eylül 2024 tarihleri ...
Yüksek irtifada Palandöken şablonu
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 'Yurt içinde ...
Erzurumspor’da transfer gündemi
Erzurumspor’da yeni sezon öncesi transfer beklentileri gündem oluşturuyor.
 
Orhan Ovacıklı ‘Erzurumspor’ dedi
Erzurumspor’un efsaneleri arasına giren Orhan Ovacıklı bu sezon da mavi ...
Erzurumspor’da Kutlu sevinci
*ERZURUM GAZETESİ SPOR SERVİSİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurumspor Teknik Direktör ...
‘Her daim hayırla yâd edeceğiz’
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, spor dünyasında "tüm zamanların en iyisi" ...
 
TFF Ligler ile ZTK ‘yı tescil etti
2023-2024 Sezonu Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig ile ZTK Tescil edildi.
Erzurumspor Lig İstatistikleri açıklandı
*ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - TRENDYOL 1’inci Ligde sezonda en fazla ...
Kayakla Atlama Milli Takımı Erzurum’da
Erzurum’da Kayakla Atlama Kuleleri kampüsünde yer alan K-20 ve K-40 rampalarında ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri