Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Göktaş gönül elçilerine seslendi
Göktaş gönül elçilerine seslendi
Yerlikaya’dan göçle mücadele açıklaması
Yerlikaya’dan göçle mücadele açıklaması
AK Parti Yerel Yönetimleri İstişare ediyor
AK Parti Yerel Yönetimleri İstişare ediyor
Bayraktar gençlerin heyecanına ortak oldu
Bayraktar gençlerin heyecanına ortak oldu
Erdoğan: ‘İnsanın bir davası, bir duruşu olmalı’
Erdoğan: ‘İnsanın bir davası, bir duruşu olmalı’
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
30 Haziran 2013 Pazar - 00:34

42 bin kişiye mutlu yuva eğitimi

Sağlıklı ve mutlu bir yuva kurmak, isteyen 42 bin 850 kişi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geliştirilen Evlilik Öncesi Eğitim Programı’na katıldı.

42 bin kişiye mutlu yuva eğitimi

Sağlıklı ve mutlu bir yuva kurmak, isteyen 42 bin 850 kişi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geliştirilen Evlilik Öncesi Eğitim Programı’na katıldı. Programda ailelerin en temel sorunlarını oluşturan eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık konusunda eğitim veriliyor.
Sağlıklı ve mutlu bir yuva kurmak isteyen 42 bin 850 kişi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın geliştirdiği Evlilik Öncesi Eğitim Programı’na katıldı. Program, çiftlere evlenmeden önce birbirlerini iyi tanıma, etkili iletişim kurma ve muhtemel sorunlarla baş edebilme becerisi kazandırmayı hedefliyor. Belediye salonlarında, bakanlığa bağlı toplum merkezlerinde yapılan eğitimlere, resmî evlilik başvurusu yapmış her çift katılabiliyor. Bakanlık yetkilileri, katılımcı gençlerin evlilik konusunda bilinçlendiklerini, çok olumlu geri dönüşler aldıklarını dile getiriyor. Ayrıca evli çiftler için hazırlanan eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık programlarından da 40 bin kişi faydalandı.
‘Evlilik Öncesi Eğitim Programı’, bir yıl önce aile kurmak isteyen kişilerin evlilik hayatına hazırlanmalarını sağlamak amacıyla başladı. Program, çiftlere evlilik öncesi süreçte birbirlerini iyi tanıma, etkili iletişim kurma ve olası sorunlarla baş edebilme becerilerini kazandırmayı hedefliyor. Eğitimlerde kullanılmak üzere uzman psikologlar ve aile danışmanları tarafından, “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri”, “Aile Hukuku”, “Evlilik ve Sağlık” başlıkları ile kitaplar hazırlandı. Belediye salonlarında, bakanlığa bağlı toplum merkezlerinde verilen eğitimlere, belediyelere resmi olarak evlilik başvurusu yapmış her çift isteğe bağlı olarak katılabiliyor.
Evlilik Öncesi Eğitim’in ülke çapında yaygınlaştırılması amacıyla 1 Eylül 2012 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında bir işbirliği protokolü imzalanmıştı. Türkiye Belediyeler Birliği ile Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından eğitici eğitimlerinin gerçekleştirileceği iller ve belediyelerde eğitimler konusunda bir çalışma takvimi oluşturuldu. Toplam 9 bölgede bu eğitimler gerçekleştirildi. Haziran 2013 itibarıyla da ülke genelindeki Evlilik Öncesi Eğitim Programı eğitici sayısı 2 bin 470’e ulaştı.
Eğitici eğitimleri devam ederken illerde il müdürlükleri aracılığıyla hem halka hem de askerlere ve polis okulu öğrencilerine yönelik eğitimler gerçekleştirildi. Evlenmek isteyen çiftler için de eğitimler, belediyeler ve Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlükleri aracılığıyla yaygınlaştırıldı. Bu çalışmaların sonucunda eğitim alan kişi sayısı 42 bin 850’ye ulaştı.
Eğitim alan çiftlerden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını dile getiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, eğitimlere katılan çiftlerin çok daha bilinçli olarak evlilik yaptığını belirtiyor. Bakanlık, evlenmeye hazırlanan çiftler dışında, mevcut evli çiftler için de ‘Aile Eğitim Programı’ hazırlamıştı. Bu kapsamda da ailelerin en temel sorunlarını oluşturan, eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık olmak üzere 5 alanda programlar hazırlandı. Yaklaşık 2 yıldan bu yana süren eğitimler kapsamında da 40 bin kişi daha mutlu bir evlilik ortamına kavuşmak için eğitim aldı. Bakanlık yetkilileri, 2018 yılına kadar 500 formatör, 5 bin eğitici yetiştirerek, Aile Eğitim Programı’nı 6 milyon kişiye ulaştırmayı hedeflediklerini söylüyor.

 
Kaçırılan Uzman Çavuş Erzurumlu
 
Gelir de arttı, gider de arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Amarova Hak dini seçti
Daha önce Hıristiyan dinine mensup olan Gürcistan uyruklu Tinati Amarova, ...
Oltu bu olayı konuşuyor
İki gün önce Oltu’ya bağlı Sağlıcak ve Tekeli köyleri sınırları içerisinden ...
30 koyun kesildi, 500 kilogram pirinç...
30 koyun kesildi, 500 kilogram pirinç pilav oldu…
 
'Yerinde olmak vardı' dediler
Erzurum Yakutiye Belediyesi'nin park ve bahçelerinde işçi olarak çalışan ...
Sosyal Hizmetlerde Yurt dönemi başladı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydının Eskişehir’e ...
'Ben yandım, siz yanmayın'
Erzurum’da 40 yıldır sigara içen ve taksi şoförlüğü yapan Bünyamin Atmaca ...
 
Zeynal'dan ses kirliliği uyarısı
Araştırmacı Yazar Abdurrahman Zeynal, gürültü kirliliğine dikkat çekerek, ...
Güneş gidiyor, yağmur geliyor
Erzurum’da dört gündür etkili olan güneşli hava yerini yağmurlu havaya ...
Allah hayırlı etsin
Anadolu Ajansı eski Bölge Müdürü ve Erzurum Olay Gazetesi Yönetim Kurulu ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri