Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>ARAŞTIRMA
20 Eylül 2019 Cuma - 13:28

5 çılgın Türk’ten birisi de Erzurumlu

Türk girişimci ve şefler son dönemde dünya restoran piyasasında fazlaca konuşulur oldu. Türk şeflerin lezzetleri dünya çapında üne kavuştu.

5 çılgın Türk’ten birisi de Erzurumlu

Türk girişimci ve şefler son dönemde dünya restoran piyasasında fazlaca konuşulur oldu. Türk şeflerin lezzetleri dünya çapında üne kavuştu.

Türkiye’den dünyaya açılan 5 Türk vatandaşının açtığı restoranlar dünya çapında ünlere ulaştı. O isimler Nusret Gökçe, Hakkı Akdeniz, Burak Özdemir, Hüseyin Özer ve Orhan Yeğen olarak sıralanabiliyor.

Açtığı restoranlar tüm dünyanın gözdesi haline gelen Türklerin hayat hikayeleri de ortaya koydukları lezzetler kadar ilginç. Her damak tadına hitap eden bu isimlerin kurduğu restoranlarda, dünyanın dört bir yanında her gün binlerce kişi yemek yiyor.

Tüm dünya Nusret’i tanıdı

1983 yılında maden işçisi bir babanın 5’inci çocuğu olarak Erzurum’da dünyaya gelen Nusret Gökçe, maddi sebeplerden dolayı altıncı sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldı. Kardeşlerinin okuması için Bostancı Kasaplar Çarşısında bir kasabın yanına çırak olarak işe giren Gökçe, biriktirdiği parayla Arjantin'e giderek dünya çapındaki diğer kasapların yanında çalıştı ve onlardan yeni teknikler öğrendi.

Gökçe bir süre ABD’de de çalıştı. Yaptığı menü New York Times’ta yayınlanan Gökçe’nin şimdilerde New York, Miami, Doha, Dubai ve Abu Dhabi’de şubeleri var.

Silvan’dan New York’a film gibi bir hikaye

Diyarbakır’da Kanada’ya, oradan da ABD’ye uzanan ilginç bir hikayenin kahraman ise Hakkı Akdeniz.

1997 yılında Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden Kanada’ya giden ve burada üvey abisiyle birlikte bir pizzacıda çalışmaya başlayan Akdeniz ABD’ye yelken açmak istedi. Şansı ilk günler yaver gitmeyen Akdeniz, burada parasız kalarak sokaklarda yaşamaya çalıştı. Üzeri kapalı bir çöp konteynerinde, kendisi gibi evsiz bir Senegalli ile birlikte uyumaya çalışırken diğer çöplerle birlikte çöp kamyonuna atıldı. Çöplerle birlikte öğütülüp ölmekten son anda kurtulan Akdeniz daha sonra bir restoranda iş buldu.

Hollywood yıldızları pizzalarını burada yiyor

2009 yılında borç parayla bir pizza dükkanı açan Akdeniz şimdi ülkenin en çok bilinen pizzacılarından biri. “Sokakta kalmasaydım belki bu günleri göremeyecektim” diyen Akdeniz şimdilerde 7 şubesi bulunan Champion Pizza’nın sahibi. Jimmy Kimmel, Kevin Hart, Mike Tyson, Spike Lee, Morgan Freeman, Paris Hilton, Kim Kardashian, Seth Rogen ve Patricia Hobar gibi isimler onun pizzacılarının müdavimleri arasında.

Hatay lezzetlerini dünyaya açtı

Birçok farklı millletten müşterisi bulunan Burak Özdemir ise Hatay lezzetlerinin uzmanı olarak biliniyor. Sosyal medyayı oldukça aktif kullanan Özdemir, 16 yaşından bu yana bu işin içinde. Üçüncü şubesini açan Özdemir işini İstanbul’a yoğunlaştırdı ama restoranlarının ünü tüm dünyaya ulaştı. Instagram hesabında 900 bin takipçisi bulunan Özdemir genç yaşına rağmen Hatay’ın kendine has yemeklerini birer marka haline getirmeyi başardı.

11 yaşında evden ayrıldı şimdi İngiltere’nin en bilinen restoranlarının sahibi

Dünyaca ünlü Türk restoran sahipleri arasındaki en acıklı hikaye ise Hüseyin Özer’in. 1949 yılında Tokat’ta doğan Özer 11 yaşındayken babası tarafından evlatlıktan reddedilince yollara düştü.

Küçücük yaşında tek başına Ankara’ya gelen Özer uzun bir süre günde sadece bir öğün yemek yedi. Yirmili yaşlarında İngiltere’ye gitmeye karar veren Özer yeteri kadar parası olmadığı için uzun bir otobüs yolculuğu yaptı.

İngiltere Kraliyet Ailesini o doyuruyor

Londra’da bir kebapçıda iş bulan Özer sadece 4 yıl sonra ilk lokantasını açtı. Özer’in restoranları, diyetisyenlere hazırlattığı menüler sayesinde kısa zamanda büyüdü. Sofra adındaki restoran zincirini şimdi İngiltere’de çoğu kişi biliyor. Müşterileri arasında Kraliyet ailesi de Madonna ve Rod Stewart gibi yıldızlar da var.

New York’un en lezzetli restoranları arasında gösteriliyor

Diğer Türk şef Orhan Yeğen’in Şip-şak isimli restoranları New York’un en lezzetli restoranları arasında gösteriliyor. Menüsünde 100’den fazla Türk lezzeti bulunan Yeğen her akşam dükkanını kendisi kapatıyor ve müşterilerden rezervasyonlarını kendisi alıyor.

 
Coğrafi işaretli ürünler katma değeri arttırıyor
 
87 İş Paketi üretildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağustos ayı siyasi haber en'leri açıklandı
Medya Takip Merkezi (MTM), Ağustos ayında gündemde yer alan siyasi ve ...
ATAUNİ 88 başvuru yaptı
Atatürk Üniversitesi bünyesinde; kuruluşundan 2016 yılına kadar (60 yılda) ...
Erzurum Ağustos 2019 TÜFE’si açıklandı
TÜİK Ağustos 2019 dönemi Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını açıkladı.
 
Erbaş: “Çocuğun dokunulmazlığı kırmızı çizgimizdir”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Çocuğun dokunulmazlığı dini, ahlaki ...
TÜSEB’den proje iş birliği çağrısı
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) aşı geliştirme alanında ...
Türkiye'de her 4 kişinden 3'ü internet kullanıyor
Türkiye'de internet kullanan bireylerin oranı yüzde 75,3 oldu.
 
Kadına şiddete bilimsel tepki
Atatürk Üniversitesi Toplumsal Araştırmalar Merkez Müdürü Prof. Dr. Mevlüt ...
Konut fiyat endeksi açıklandı
Konut fiyat endeksi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,74 oranında ...
“Dönerin kökeni Orta Asya’ya dayanıyor"
Prof. Dr. Kamil Bostan dönerin bir Türk yiyeceği olduğunu savunarak, “Dönerin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri