Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
Son gün 29 Ağustos
Son gün 29 Ağustos
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
HABERLER>EĞİTİM
27 Haziran 2012 Çarşamba - 07:29

“A.Ü. Europe” kurulma aşamasında

A.Ü tarihi bir adım daha atarak Türkiye’nin Avrupa’daki ilk üniversitesini Almanya’nın Berlin bölgesi Neubrandenburg kentinde kuruyor.

“A.Ü. Europe” kurulma aşamasında

Atatürk Üniversitesi tarihi bir adım daha atarak Türkiye’nin Avrupa’daki ilk üniversitesini Almanya’nın Berlin bölgesi Neubrandenburg kentinde “Avrupa Atatürk Üniversitesi-Atatürk Universty Europe” adıyla kuruyor.
“Atatürk Universty Europe” nin çalışmalarını yürüten “Perfecttiming Holding” Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Thoma ile Şirket iş Geliştirme Direktörü Dr. Jur. Marcus Feil, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret ederek çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi ve işbirliğinin resmi protokolünü imzaladı. Avrupa Atatürk Üniversitesi’ne Neubrandenburg Belediyesi de destek veriyor.
 “Perfecttiming Holding” Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Thoma, Neubrandenburg kentinde 86 bin metrekare kapalı alana sahip yerleşke içerisinde, eğitim amaçlı kullanılan binaların Atatürk Üniversitesi’nin Almanya Kampusunu kurmak üzere alınarak yasal işlemlerin tamamlandığını, bu yıl itibariyle yerleşkede eğitime başlanabileceğini bildirdi.
 Andreas Thoma, “Atatürk Universty Europe”nin kendilerine de heyecan verdiğini belirterek, Almanya’da ve Avrupa genelinde milyonlarca Türk bulunduğunu, üniversitenin öncelikle Avrupa’daki Türklere hitap etmesi, Türkçe, Almanca ve İngilizce eğitim verecek olmasının önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini söyledi.
 Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, gelişmelerden memnun olduğunu, Türkiye’nin Avrupa’da ilk kampus üniversitesini kurmanın kendisi ve Atatürk Üniversitesi için heyecan verici olduğunu, bu ileri adımı atmış olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Çalışmayla ilgili kararların Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)’e gönderildiğini ve onay beklendiğini belirten Rektör Koça, onayın gelmesiyle birlikte, yetişirse, bu eğitim-öğretim yılından başlayarak, yetişmezse, 2013-2014 eğitim öğretim yılı itibariyle “Atatürk Universty Europe”ye öğrenci almaya başlanacağını bildirdi.
Rektör Koçak, Avrupa Atatürk Üniversitesi (AAÜ)’nin ulusluarası seviyede eğitim vereceğini, (AAÜ)’nin, Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi’nin uluslararası ve stratejik bir uzantısı olacağını belirtti.
 AAÜ’ne, Türkiye’den, Avrupa, Türkî Cumhuriyetler ve AÜ’nin ortağı olan 150 üniversiteden yurtdışı öğrenimi veya lisansüstü öğrenim çerçevesinde öğrenci geleceğini anlatan Rektör Koçak, kurulan üniversitede ilk aşamada Uluslararası Hukuk Bilimleri, Uluslararası İşletme, İletişim, Uluslararası Siyasi Bilimler, Jeoinformatik, Beden Eğitimi ve Spor, Teoloji (İlahiyat), Türk Dili ve Edebiyatı ile Açık Öğretim-Uzaktan Eğitim fakültelerinin yer alacağını, sözlerine ekledi.
 İmza töreninde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, Açık Öğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen ile Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Arık hazır bulundu.

 
Riskli binalar gözaltında
 
Bölücü propagandaya13.5 yıl hapis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başarıya Çanakkale Ödülü
Erzurum’un Pasinler Kaymakamlığı 25 ilköğretim öğrencisini SODES kapsamında ...
Korkmaz seminer verdi
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, tarafından ...
Yaylalı ETÜ vizyonunu paylaştı
Erzurum Teknik üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı TV8 Ekranlarında, ...
 
36 yılda bin 443 mezun
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1976’dan günümüze bin 443 mezun verdi.
Yaylalı ETÜ'yü anlatacak
Doğu Anadolu’nun ilk ve tek Teknik Üniversitesi olan Erzurum Teknik Üniversitesi ...
Memur Sen’den ETÜ’ye destek
Duman Sağlık-Sen Şube Sekreteri Fatih Turan ile birlikte ETÜ Rektörü Prof. ...
 
Atatürk Üniversitesi'nde yas var
Erzurum’da meydana gelen trafik kazasında 5 genç yaşamını yitirdi.
37 yıllık hasreti giderdiler
Nene Hatun Öğretmen Lisesi’nden mezun olan öğretmenler 37 yıl sonra bir ...
A.Ü'de 200 binlik coşku
ERATÜN ve Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 1957 yılından bugüne ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri