Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
TÜRKSAT 7A için start verildi
TÜRKSAT 7A için start verildi
Bolat’tan e-Ticaret hacmi değerlendirmesi
Bolat’tan e-Ticaret hacmi değerlendirmesi
Çelik gündemi değerlendirdi
Çelik gündemi değerlendirdi
Erdoğan’dan Anadolu Medyasına övgü
Erdoğan’dan Anadolu Medyasına övgü
Erdoğan: ‘Üzerimize düşeni hep yaptık’
Erdoğan: ‘Üzerimize düşeni hep yaptık’
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
7 Mayıs 2025 Çarşamba - 07:24

ASHB ile YÖK arasında iş birliği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında sosyal politikaları güçlendirmek amacıyla iş birliği protokolü imza töreni imzalandı.

ASHB ile YÖK arasında iş birliği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında sosyal politikaları güçlendirmek amacıyla iş birliği protokolü imza töreni imzalandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve YÖK arasında, "Aile Yılı" çerçevesinde yürütülecek çalışmalar olmak üzere, şiddetle mücadeleden kadın ve engelli bireylerin yükseköğretime erişimine, gönüllülük esaslı sosyal hizmet projelerinden akademik iş birliklerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan iş birliği protokolü imzalandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında gerçekleşen imza törenine Bakan Göktaş ve YÖK Başkanı Erol Özvar katıldı. Törende konuşan Bakan Göktaş, Aile yapısını, güçlendirecek kadınları ve çocukları koruyacak birçok projeye imza attıklarını ve atmaya da devam edeceklerini söyledi.

"Yükseköğretime engelsiz katılımı için bir yol açmış olacağız"

Bakan Göktaş, 7'den 70'e tüm toplumu güçlendirmek ve gelecek kuşaklara güçlü bir Türkiye bırakmak için çalıştıklarını söyleyerek, "Biz, 85 milyon vatandaşımıza ulaşan hizmetlerimizi, akademik destekle daha etkili ve kapsayıcı hale getirmeyi önemsiyoruz. Bu hizmetleri geliştirirken bilimsel verilerden, akademik çalışmalardan ilham alıyoruz. Bugün imzalayacağımız bu protokol, çalışma alanlarımıza bilimsel ve yapısal katkı sunacak yeni bir zemin hazırlıyor. Bu çerçevede aile içi iletişimden kadına ve çocuğa karşı şiddetle mücadeleye kadar birçok konuda bilimsel araştırmaların bölgeler arası düzeyde yapılmasını teşvik edeceğiz. Ayrıca, yurt dışında yaşayan Türk toplumuna yönelik akademik ve bilimsel çalışmaları artıracağız. Kadın dostu kampüs uygulamalarıyla kadın-erkek eşitliğini önceleyen üniversite yaşamını desteklemeye devam edeceğiz. Diğer yandan erişilebilir kampüsler için altyapı, eğitim ve denetim süreçlerinde birlikte çalışacağız. Böylece engelli öğrencilerimizin yükseköğretime engelsiz katılımı için bir yol açmış olacağız" ifadelerini kullandı.

"Kadına yönelik şiddetle mücadelede, her üniversitede ŞÖNİM ile koordinasyonu sağlayacak mekanizmalar geliştireceğiz"

Kadın ve çocuklara yönelik Hukuk Fakülteleri tarafından yürütülen hukuk kliniklerinin üniversitelerde yaygınlaştırılması için çalışacaklarını belirten Bakan Göktaş, "Aile ve toplum, gençlik, kadın, engelli, nüfus, çocuk ve yaşlı alanlarında çalışan merkezleri yaygınlaştıracağız. Kız öğrencilerimizin STEM olarak tanımlanan, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına yönelmelerini destekleyeceğiz. Yaşlı bakım, psikoloji, çocuk gelişimi gibi bölümlerde okuyan öğrencilerimizin ise kuruluşlarımızda staj ve uygulamalı eğitim almalarını sağlayacağız. Böylece öğrencilerimize saha deneyimi kazandıracağız. Kadına yönelik şiddetle mücadelede, her üniversitede ŞÖNİM ile koordinasyonu sağlayacak mekanizmalar geliştireceğiz. Bakanlığımız tarafından önerilen bilimsel çalışma konularının üniversitelerin bilimsel araştırma ve projeler birimleri tarafından desteklenmesi için iş birliklerimizi güçlendireceğiz. Ayrıca, gönüllülük temelli projelerle öğrencilerimizi, sosyal sorumluluk duygusunu geliştirmeleri için teşvik edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

"Kadını güçlendiren, çocuğu koruyan, engelliye yol açan, yaşlıyı saygıyla kuşatan her çabayı birlikte omuzlayacağız"

Akademik dünyayı sosyal hizmetin ayrılmaz bir parçası olarak gördüklerini söyleyen Göktaş, "Üniversitelerimizin birikimiyle politika geliştirme süreçlerimizi daha da güçlendireceğiz. Bugün burada atılan imza, sadece bir başlangıçtır. Bu protokolü her bir üniversitemizde yaşayan, üreten, dönüştüren bir mekanizma haline getirmeye kararlıyız. Her çalışmada olduğu gibi, bu iş birliğinde de insana dokunan, çözüm odaklı ve geleceği inşa eden bir yaklaşımı esas alıyoruz. 2025 Aile Yılı'nın ruhuna yakışır şekilde hep birlikte, sağlıklı ailelerle güçlü yarınlar inşa edeceğiz. Kadını güçlendiren, çocuğu koruyan, engelliye yol açan, yaşlıyı saygıyla kuşatan her çabayı birlikte omuzlayacağız" diye konuştu.

 
Çelik gündemi değerlendirdi
 
Bolat’tan e-Ticaret hacmi değerlendirmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğum yardımına 343 bin 698 başvuru
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çocuk yardımına yapılan başvuru sayısı 343 bin 698 oldu.
Mayıs ayı kira artış tavanı belli oldu
Mayıs ayı için kira artış tavan oranı yüzde 48,73 olarak gerçekleşti.
Atatürk Üniversitesi'nden Doğumda Erken Teşhis Cihazına Patent
Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim ...
 
Kadınlar Atıkları Sanat Eserine Dönüştürüyor
Erzurum'da kadınlar, atık malzemeleri değerlendirerek “Sıfır Atık” projesine ...
2 bin 239 hekim ataması yapılacak
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bin 566'sı uzman tabip ve 673'ü tabip olmak ...
Sağlık Bakanlığı 19 bin personel alacak
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Sağlık Bakanlığı'na 15 bin 342 sözleşmeli ...
 
Kahkaha Terapisiyle Kanser Hastalarına Moral
Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde başlatılan “Kansere ...
Karayollarında bir ilk
Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde 459 kişinin görev yapacağı KARAKURT ...
Göktaş: 'Medya sadece yansıtmaz, şekillendirir'
Göktaş, "Geçmişte medyanın toplumu yansıtan bir ayna olduğunu düşünüyorduk. ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri