Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Savunma Sanayisinde tarihi süreç
Savunma Sanayisinde tarihi süreç
Aliyev’den teşekkür
Aliyev’den teşekkür
Bakanlık bin 331 personel alacak
Bakanlık bin 331 personel alacak
Tekin’den öğrenci ve öğretmenlere sürpriz ziyaret
Tekin’den öğrenci ve öğretmenlere sürpriz ziyaret
14 Üniversiteye Rektör ataması
14 Üniversiteye Rektör ataması
HABERLER>ARAŞTIRMA
17 Ocak 2022 Pazartesi - 16:03

ATA AÖF’ün Dünyaya açılan yeni kapısı: ATAMETA…

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesinin lisans ve önlisans programlarıyla nitelikli eğitim veren Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF), uzaktan eğitime yeni bir boyut kazandırarak dijital öğrenme alanında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

ATA AÖF’ün Dünyaya açılan yeni kapısı: ATAMETA…

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesinin lisans ve önlisans programlarıyla nitelikli eğitim veren Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF), uzaktan eğitime yeni bir boyut kazandırarak dijital öğrenme alanında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

Bu kapsamda dijital evrenin bir araya getirildiği ve yakın zamanda uygulama mağazalarında da yerini alacak olan AtaMeta ile öğrencilere uzaktan eğitimi daha erişilebilir kılmayı hedefleyen ATA-AÖF, öğrencilerin öğrenme odaklı bu yaklaşımla kendilerini fakültelerinde hissedecekleri ve tüm işlemlerini 3 boyutlu ortamda tek bir uygulama üzerinden gerçekleştirecekleri bir dijital ortam oluşturdu.

DEKAN KOCADAĞISTAN: “MESAFE SORUN DEĞİL, AYNI YERDEYİZ”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdem Kocadağıstan, “Mesafe Sorun Değil, Aynı Yerdeyiz” sloganıyla çıktıkları bu yeni yolda, örgün eğitimdeki iletişim ve etkileşim hızını açık ve uzaktan eğitim gören ATA-AÖF öğrencilerinin de yakalamalarını sağlamak amacıyla oluşturulan AtaMeta uygulamasının öğrenme noktasında önemli bir fark oluşturacağını söyledi.

Kullanıcılarına; güncel duyuruları takip edebilecekleri, taleplerini anlık iletip canlı destek alabilecekleri bir dijital dünya sunduklarını aktaran Dekan Kocadağıstan: “Öğrenci işlemlerinden sınav işlemlerine, materyal işlemlerinden online kitap siparişi vermeye kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayabilme fırsatı bulacakları AtaMeta uygulaması, zamanla aynı dersi alan öğrencilerin birbirleriyle etkileşime girecekleri bir yapıya dönüşecektir. Teknolojik gelişmelere ayak uydurma noktasında da öncü olan Açıköğretim Fakültemiz, öğrencilerine dijital hizmet vererek bilgiye ulaşma ve öğrenme sürecinde kolaylık sağlamaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Çomaklı: “Atatürk Üniversitesi Dijital Dünyaya Adımını Attı”

Atatürk Üniversitesinin konum tercihi olarak Yeni Nesil Üniversite vizyonu çerçevesinde eğitim, araştırma ve topluma katkı işlevlerini bütünleşik bir şekilde yürüttüğüne dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bunları geliştirmek ve daha iyi hizmet verebilmek adına alt yapı çalışmalarına da yenilikçi bir anlayışla devam ettiklerini söyledi. Bu doğrultuda ATA-AÖF’ün çağı yakalamak, teknolojik gelişmelere ayak uydurmak ve sanal evren olarak adlandırılan bu yeni dünyada yerini almak üzere gerçekleştirdiği AtaMeta uygulamasının öğrenci odaklı bir çalışma olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin hem aldıkları eğitimin kalitesini artırmaya yönelik hem de eğitim aldıkları fakülteleriyle kurulan bağı güçlendirmek üzere hayata geçirilen bu çalışmanın oldukça önemli olduğunu vurgulayan Rektör Çomaklı şunları kaydetti: “Pandemi ile birlikte daha da fazla hayatımıza giren uzaktan eğitim modeli, yeni sürecin vazgeçilmez eğitim yöntemleri arasında yer almaya başladı. Atatürk Üniversitesi de uzun yıllardır Açıköğretim Fakültesi ile vermiş olduğu uzaktan eğitime bu süreçte de başarılı bir şekilde devam etti. ATA-AÖF öğrencilerimizin eğitim hayatlarının yeni dönemecinde atılan bu adımın fark oluşturacağını inanıyor, AtaMeta’nın Açıköğretim Fakültemizin tüm mensuplarına hayırlı olmasını diliyorum.”

 
Büyükşehir İtfaiyesi imdada yetişti
 
Evlat nöbetindeki anneden oğluna çağrı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ DAKAF’22’ye ev sahipliği yapacak
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin (CBİKO) “Yetenek Her Yerde” ...
TEKNOFEST2022 başvuruları başladı
Dünyanın En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2022'de başvurular başladı.
Atatürk Üniversitesinde TÜBİTAK gündemi
Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, geçtiğimiz ay Rusya’nın başkenti Moskova’da ...
 
Tarım öğretimi 176. Yılında
Atatürk Üniversitesi tarafından Türkiye’de Tarım Öğretiminin 176. yılı ...
DHMİ Erzurum Havalimanı verilerini paylaştı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum Havalimanından gerçekleştirilen uçak ...
KKEF’te şiddete bilimsel tepki
Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi ile İnsan Hakları ve Şiddetle Mücadele ...
 
Embriyoloji Teknolojisinde Türkiye’de bir ilk
Türkiye’de ilk kez Kars’ta kurulan Veteriner Embriyo Teknoloji Derneği ...
Saltukbey’de Bilim heyecanı yaşandı
Erzurum Saltukbey Ortaokulu’nda her yıl düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim ...
Sosyal Korumada rekor düzey
Sosyal korumaya 655 milyar 599 milyon TL harcandı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri