Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞİTİM
21 Şubat 2020 Cuma - 15:17

ATAUNİ’de Transplantasyon ‘da güncelleme ele alındı

Atatürk Üniversitesi ile Transplantasyon İmmünolojisi ve Genetiği Derneğinin ortaklaşa düzenlediği 1. Doğu Anadolu Bölge Toplantısı: Transplantasyonda Güncelleme Sempozyumu, ilk kez Erzurum’da düzenlendi.

ATAUNİ’de Transplantasyon ‘da güncelleme ele alındı

Atatürk Üniversitesi ile Transplantasyon İmmünolojisi ve Genetiği Derneğinin ortaklaşa düzenlediği 1. Doğu Anadolu Bölge Toplantısı: Transplantasyonda Güncelleme Sempozyumu, ilk kez Erzurum’da düzenlendi.

Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleşen sempozyuma, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Kılıç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Albayrak, Organizasyon Komitesi Başkanı Doç. Dr. Hasan Doğan, fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Gün boyunca devam edecek olan sempozyumda Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen Transplantasyon konusunda uzman akademisyenler, organ naklinin önemini anlatarak, öncesi ve sonrası hakkında konukları bilgilendirdi.

394 Böbrek Nakli Gerçekleştirildi

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, organ yetmezliği olan hastalar için böbrek, karaciğer ve kemik iliği transplantasyonun; en başarılı tedavi yöntemlerinden ve hastaların refahını etkileyen en önemli unsurlardan biri olduğunu ifade ederek, 2004 yılında yapılan ilk böbrek ve 2008 yılında yapılan ilk Karaciğer nakliyle görevine başlayan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezinin bugüne kadar 394 böbrek, 284 karaciğer ve 150 den fazla kemik iliği nakli gerçekleştirdiğini söyledi.

Organ Nakli Merkezi ve organ uyumunun en önemli laboratuvar basamağı olan Doku Tipleme laboratuvarı Sağlık bakanlığının izni ve ruhsatı doğrultusunda, canlı ve kadavra donörden yapılan organ nakillerini gerçekleştirmek amacıyla 7 gün 24 saat hizmet verdiğini belirterek, organ transplantasyonunda kalitenin artırılmasının bilimsel araştırmaların çalışma sahasına aktarılması ile mümkün olacağını aktardı.

Prof. Dr. Gündoğdu: “Bu sempozyumun amacı; transplant immünolojisi ve genetiği alanında çalışan bilim insanlarını ve araştırmacıları bir araya getirmek, fikir alışverişinde bulunabilecekleri ortam sağlamaktır. Doğu Anadolu Bölgesinde 14 ile hizmet veren tek Transplant Merkezi olan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi, hizmet kalitesini Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi çerçevesinde ciddi anlamda artırdı. Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı, Doku Tipleme laboratuvarı tarafından Üniversitemiz ve Transplant İmmünolojisi ve Genetiği Derneğinin (TİGED) desteği ve katılımıyla Erzurum’da bu yıl ilk kez bu sempozyum düzenleniyor. Böylesine önemli bir programa ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İlk Oturumun Konusu Türkiye’de Böbrek Transplantasyonu Oldu

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Albayrak ve Organizasyon Komitesi Başkanı Doç. Dr. Hasan Doğan’ın da birer konuşma yaptığı toplantıda, ilk oturum Türkiye’de Böbrek Transplantasyonu konusunda gerçekleşti.

Prof. Dr. Fatma Savran Oğuz ve Doç. Dr. Hasan Doğan’ın moderatör oldukları oturumda, Türkiye’de Organ Naklinin Dünü ve Bugünü konusuyla Prof. Dr. Kenan Keven, Transplantasyona hazırlık: Klinik konusuyla Prof. Dr. İhsan Ergün ve Transplantasyona hazırlık: İmmunolojik Değerlendirme konusuyla ise Prof. Dr. Fatma Savran Oğuz, organ nakli konusunda dinleyicilere bilgi verdi.

Programın diğer oturumlarında; Transplantasyona Sonrası İmmunolojik Takip, Haploidentik Kemik İliği Nakli, Sensitize Hastalarda Transplantasyon ve Desensitizasyon, Organ Naklinde Sorunlar ve Fırsatlar, Bölgemizde Organ Nakli ve Bağışı, Bölgede Böbrek Bekleme Listesindeki Hastaların İmmunolojik Değerlendirmesi konularında bilgilendirme ve fikir alışverişleri gerçekleşti.

Sempozyum, sonuç çıktılarının alınmasıyla sona erdi.

 
Bursaspor'un maç kadrosu belli oldu
 
Tortum’dan Cumhur İttifakına pekmez dopingi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA’dan Dezavantajlı öğrencilere 3 milyonluk destek
Dezavantajlı öğrencilere sunulan eğitim hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına ...
Eğitim-Bir-Sen’den motivasyon semineri
Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk’ün ...
ETÜ’de ‘Eğitimde Dijital Dönüşüm’ gündemi
Erzurum Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi'nde "Eğitimde Dijital Dönüşüm" ...
 
ETÜ YÜTAM’da Turgut dönemi
Erzurum Teknik üniversitesi(ETÜ) Yüksek Teknoloji Araştırma ve Uygulama ...
Bilge Kolejinde bilim seferberliği
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında Erzurum ...
YÖK erişimi artırdı, ulusal tez merkezine ilgi arttı
YÖK, ‘Ulusal Tez Merkezi’ne dair 2019 yılı istatistiklerini açıkladı. ...
 
Veteriner Fakültesi VEDEK tarafından akredite edildi
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu ...
ÖSYM, değerlendirme raporlarını yayımladı
ÖSYM, 2019-TUS, STS 1’inci dönem ve 2’nci dönem değerlendirme raporu yayımlandı. ...
Hem okuyor hem de harçlıklarını çıkarıyorlar
Yakutiye Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hem okuyor ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri