Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>EĞİTİM
14 Eylül 2021 Salı - 10:15

ATAUNİ’de kültürel dönüşüm açılımı

Atatürk Üniversitesinin vizyonunu belirlemek üzere hayata geçirilen Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi Çerçevesinde Birim Yöneticileriyle Kültürel Dönüşüm Çalışmaları başladı.

ATAUNİ’de kültürel dönüşüm açılımı

Atatürk Üniversitesinin vizyonunu belirlemek üzere hayata geçirilen Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi Çerçevesinde Birim Yöneticileriyle Kültürel Dönüşüm Çalışmaları başladı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın göreve geldiği günlerde ortak akıl arayışları doğrultusunda şekillenen ve yaklaşık 8 ay sonra ilk adımı atılan projede yeni bir döneme girildi. Buna göre fakülte dekanları ile yüksekokul müdürleri, Rektör Çomaklı başkanlığında gerçekleştirilen “Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi Çerçevesinde Birim Yöneticileriyle Kültürel Dönüşüm Çalışmaları” kapsamında birimlerinde yapılan çalışmalar hakkında rapor sunacak.

Rektör Yardımcıları, fakülte ve meslek yüksekokulları yönetimleri ile öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek ve 16 gün boyunca sürecek program bu sabah başladı. İlk olarak Turizm Fakültesiyle başlayan Kültürel Dönüşüm Çalışmalarının öğleden sonraki oturumu Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile devam etti.

REKTÖR ÇOMAKLI: “HIZLA YOL ALMA VAKTİ GELDİ”

Programla ilgili genel bir değerlendirmeyi gündüz gerçekleşen programda yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 250’den fazla dış, binden fazla da iç paydaşın katılımıyla şimdiye kadar 19 adet arama konferansının gerçekleştiğini aktardı. Daha sonra birimlerin ziyaret edilerek elde edilen çıktıların paylaşıldığını aktaran Rektör Çomaklı, bu doğrultuda yapılması gereken çalışmalar ve ulaşılması gereken hedeflerin birim yöneticilerine iletildiğini belirterek şunları söyledi: “Zeminini oldukça sağlam oluşturduğumuz projemizde artık hızla yol alma vakti geldi. Fakülte ve meslek yüksekokullarımızda yapılan çalışmaların geri dönüşlerini almak üzere 16 gün boyunca dekanlarımız ve müdürlerimizle bir araya gelerek belirlediğimiz yol haritamıza yönelik gidişatın ne aşamada olduğunu gözlemleyecek, veriler doğrultusunda başarılı bulunan yerleri ve geliştirilmesi gereken yönleri tespit edeceğiz.”

“DOĞU’NUN BATI’YA, BATI’NIN DA DOĞU’YA AÇILAN KAPISIYIZ”

Bünyesinde binden fazla alt projenin aynı anda yürütüldüğü devasa bir proje olan Yeni Nesil Üniversite vizyonunun ufuk açıcı bir konumda olduğunu ifade eden Rektör Çomaklı: “Doğu’nun Batı’ya, Batı’nın da Doğu’ya açılan kapısı olan Atatürk Üniversitesi, dünya üniversiteleri arasında ilk 500’ü hedefleyen ve birçok alanda da bu sıralamaya giren bir performans sergiliyor. Bunu daha da yukarı taşımak için tüm mensuplarımıza önemli görevler düşüyor. Gerçekleşen kültürel dönüşüm çalışmaları neticesinde de birimlerimizin başarı grafiğinin yükseleceğine inanıyorum” dedi.

Program, Birimlerin Yol Haritalarını İçselleştirme Durumunu Da Ölçecek

Sürecin yakından takip edildiğini aktaran ve hem üniversitenin genel verilerinin derlendiğini hem fakülte bazlı analizlerin yapıldığını, hem de öğretim üyeleri özelinde verilerin toplandığını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Keskin, Tasarım ve Dönüşüm Projesi ile çehresi değişen Atatürk Üniversitesinin misyon alanlarının harmanlanmasından oluşan 7 katmanda yeni konumlanma ve farklılaşma stratejilerinin hayata geçirildiğini söyledi.

Atatürk Üniversitesi tarafından özgün bir şekilde tasarlanan meta sistemin en önemli araçlarından birisini performans yönetim sisteminin oluşturduğunu aktaran Keskin: “Bu toplantıların performans yönetim sisteminin değerlendirmesi ve sonuçlarını içermesiyle birlikte, birimlerimizin kültürel dönüşüm çalışmaları içerisinde yer alan yol haritalarını da içselleştirme durumunu ölçecektir” dedi.

Programlar, fakülte ve meslek yüksekokulu yönetimlerinin birimlerinde yapılan çalışmaları sunması, geliştirilmesi gereken yönleri değerlendirmeye alması ve yapılması planlanan projeler ile sürece dair atılması gereken adımları paylaşması ile devam edecek.

 
Arama Kurtarma ekibi intiharı önledi
 
Köksal Sevinç 2021 yılının ahisi seçildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Okulların açık kalması, milli güvenlik meselesidir’
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, canlı yayın programına konuk oldu. Tek ...
ATAUNİ Destici’yi ağırladı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Erzurum İl Olağan Kongresine Katılmak üzere ...
ETÜ’de mezuniyet coşkusu
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet ...
 
Erzurum’da eğitime 50 milyonluk destek
Erzurum'da okulların doğalgaz dönüşümü için 50 milyon liralık ödenek alındığını ...
Atatürk Üniversitesi Senatosu toplandı
Covid-19 pandemi tedbirleri sebebiyle online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilen ...
TARSİM Eksper sınavı Erzurum’da yapılacak
Erzurum’da 2021 Yılı Tarım Sigortaları Havuzu Eksperliği ön eleme sınavı düzenlenecek.
 
81 il okullarında denetimler başladı
Okulların yeni eğitim öğretim yılına kapılarını açmasıyla tüm yurtta okul ...
Mehmetçik’ten öğrencilere Türk bayraklı sürpriz
Muş İl Jandarma Komutanlığında görevli Mehmetçikler, yüz yüze eğitime ...
Bakan Özer veli ve öğrencilere seslendi
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Öğrenci, veli ve öğretmenlerimiz bu ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri