Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>ASAYİŞ
13 Eylül 2022 Salı - 06:50

Akar’dan kararlılık vurgusu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Pençe Kilit Operasyonu'nda Mehmetçik tarafından 400'den fazla sığınak, mağara temizlendi, teröristlerin yerleştirdiği 2 binden fazla mayın, el yapımı patlayıcı imha edildi. Şu ana kadar 371 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

Akar’dan kararlılık vurgusu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Pençe Kilit Operasyonu'nda Mehmetçik tarafından 400'den fazla sığınak, mağara temizlendi, teröristlerin yerleştirdiği 2 binden fazla mayın, el yapımı patlayıcı imha edildi. Şu ana kadar 371 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti MKYK Toplantısı öncesi Genel Merkez’de gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, teröristlerin saldırısında 4 askerin şehit olduğu, Pençe Kilit Operasyonu'ndaki son duruma ilişkin sorusu üzerine Akar, sözlerine şehit askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileklerini ileterek başladı.
Terörle mücadelenin, "terörü yerinde, kaynağında yok etme" stratejisiyle kararlılıkla sürdüğünü ifade eden Bakan Akar, "Terörle mücadelemiz artan bir tempoda, taarruzi bir anlayışla en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek" açıklamasında bulundu.
Operasyonlarla teröristlerin barınak, sığınak, sözde karargah olarak kullandıkları mağaralara tek tek girildiğini vurgulayan Akar, şunları kaydetti:
"Barınak, sığınak, sözde karargahların hepsi teröristlerin başına yıkıldı, yıkılıyor. Bunların hepsi tek tek Mehmetçik tarafından temizlendi, temizleniyor. Daha önceden, 'girilemez' denilen anlayışı Mehmetçik yıktı, çok şükür bütün 'girilemez' denilen yerlere girdi, 'çıkılamaz' denilen yerlere çıktı. Bu mücadeleyi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürüyor. Mehmetçiğin nefesi, teröristlerin ensesinde. Teröristlerin elebaşları iki gece aynı yerde yatamıyor. Teröristlerin elebaşları bunları anladılar, bunu herkesin anlamasını bekliyoruz. Teröristlerin hiçbir geleceği olmadığını görmeleri lazım. Türk adaletine sığınmak başka çareleri yok".
Silah deposu olarak kullanılan iki mağara ele geçirildi
Pençe-Kilit Operasyonu'nda mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini ifade den Akar, "Pençe-Kilit Operasyonu'nun 148 günündeyiz. Mehmetçik tarafından 400'den fazla sığınak, mağara temizlendi, teröristlerin yerleştirdiği 2 binden fazla mayın, el yapımı patlayıcı imha edildi. Şu ana kadar 371 terörist etkisiz hale getirildi. Arazinin yapısı sert olması nedeniyle birçok teröristin cesedine daha sonraki operasyonlarda rastlıyoruz. Dolayısıyla bu rakamın 371’den çok daha fazla olduğunu söylemek yanlış olmaz" açıklamasında bulundu.
Mehmetçiğin terörle mücadelede verdiği büyük mücadeleye vurgu yapan Akar, "Türk'ü ile Kürt'ü ile 85 milyon vatandaşımızı, asil milletimizi bu terör belasından kurtarmakta kararlıyız. Buna yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Terör belasından asil milletimizi kurtaracağız" diye konuştu.
Milli Savunma Bakanı Akar, komandolar tarafından sabah saatlerinde teröristlerin silah deposu olarak kullandığı iki mağaranın daha tespit edildiğini, mağaralarda çok sayıda silah ve binlerce mühimmatın ele geçirildiğini de açıkladı.

 
Karataş beklentilerini açıkladı
 
‘Zillette umut, hayır, ufuk yoktur’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jandarmadan tarihi eser operasyonu
Malatya’da Jandarma tarafından Roma dönemine ait 4 bin 501 adet sikke, ...
2 köy arasında kavga: 6 yaralı
Sarıkamış ilçesinde iki köy arasında arazi kavgası çıktı. Kavgada 6 kişi yaralandı.
2 kilo kubar esrar ele geçirildi: 1 gözaltı
Jandarma uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor. Ekipler tarafından yapılan ...
 
Annelerin direnişi bin 106. gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP ...
Pasinler yolunda TIR devrildi: 1 yaralı
Erzurum - Pasinler yolunda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetti ...
MİT’ten nefes kesen operasyon
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Erbil/Halifan'da yerel istihbarat ağının ...
 
4 göçmen kaçakçısı tutuklandı
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde göçmen kaçakçılarına yönelik düzenlenen ...
3 milyon 257 bin kök keneviri ele geçirildi
İçişleri Bakanlığı, Bingöl’de gerçekleştirilen EREN ABLUKA-9 Narko Terör ...
Metruk binada yangın
Yakutiye ilçesi Gölbaşı semtinde metruk bir binada çıkan yangın paniğe neden oldu.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri