Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SİYASET
22 Mart 2023 Çarşamba - 04:29

Altun’dan kara propagandaya tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, herhangi bir afet durumunda acil müdahale ve etkili yardım organizasyonu kadar, kamuoyunu hızlı, doğru ve şeffaf bir şekilde bilgilendirmenin de hayati derecede önemli olduğunu belirtti.

Altun’dan kara propagandaya tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, herhangi bir afet durumunda acil müdahale ve etkili yardım organizasyonu kadar, kamuoyunu hızlı, doğru ve şeffaf bir şekilde bilgilendirmenin de hayati derecede önemli olduğunu belirterek, “Ne yazık ki deprem gibi acı bir olay üzerine oluşan hassasiyetlerin suistimal edildiği, sistematik dezenformasyon ve kara propaganda girişimlerine şahitlik ettik” dedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Başkanlığın konferans salonunda düzenlenen "Sesinizi Duyuyoruz: Afet ve Kriz Dönemlerinde Habercilik Paneli"ne katıldı. Afet ve Kriz Dönemlerinde Gazetecilik Pratiği, Silahların Gölgesinde, Hakikatin Peşinde: Savaş Haberciliği ve Pandeminin Öğrettikleri Çerçevesinde Sağlık Haberciliği başlıklı üç oturumda gerçekleştirilecek panelde haber ajanslarının muhabirleri, ulusal kanal muhabirleri ve gazeteciler genç meslektaşlarına yaşadıkları tecrübeleri anlatacak.
Altun burada yaptığı konuşmada, 6 Şubat’ta “asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerin yaşandığını hatırlatarak, “Maalesef bu depremlerde 50 binden fazla insanımız vefat etti. Can kayıplarımızın içinde basın mensuplarımız da oldu. Ben bu depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, basın mensuplarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralılarımıza şifa temenni ediyorum” dedi.
Altun, deprem bölgesindeki illeri, ilçeleri, köyleri sağlam ve dayanıklı evlerle altyapısıyla üstyapısıyla yeni bir çehreye kavuşturacaklarını belirterek, “Ayrıca ülke genelinde deprem farkındalığının artırılması ve kentsel dönüşüm adımlarının hızlandırılması için var gücümüzle çalışacağız. Bu noktada kamu kurumlarından belediyelere, vatandaşlarımızdan medyaya, herkesin üzerine düşen sorumluluk düşmektedir. Herkesin de bu hassasiyetleri yerine getireceğine inanıyoruz” diye konuştu.
“Deprem gibi acı bir olay üzerine oluşan hassasiyetlerin suistimal edildiğini gördük”
Herhangi bir afet durumunda acil müdahale ve etkili yardım organizasyonu kadar, kamuoyunu hızlı, doğru ve şeffaf bir şekilde bilgilendirmenin de hayati derecede önemli olduğunun altını çizen Altun, “Bu süreçte aynı zamanda dezenformasyonla mücadele etmek de bir gerekliliktir. Yaşadığımız son depremlerde bu hususu bir kez daha görmüş olduk. Ne yazık ki deprem gibi acı bir olay üzerine oluşan hassasiyetlerin suistimal edildiği, sistematik dezenformasyon ve kara propaganda girişimlerine şahitlik ettik” ifadelerini kullandı.
Teyit edilmeden yapılan paylaşımların, arama-kurtarma faaliyetini sekteye uğratması, insan hayatına mal olması gibi durumlarla karşılaştıklarını savunan Altun, “Bölgede canla başla yürütülen arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarının yanında, tezviratlarla da mücadele etmek durumunda kaldık” dedi.
Afet ortamında oluşan bilgi kirliliğine ve kasıtlı dezenformasyon girişimlerine karşı kamuoyunun güvenilir bilgilere ulaşmasını temin ettiklerini dile getiren İletişim Başkanı Altun, bu kapsamda kamuoyunu bilgilendirme görevini ifa eden yüzlerce basın mensubunun bölgesine intikallerini koordine ettiklerini söyledi.
Deprem bölgesinde gece gündüz demeden fedakarca görevine eden basın mensuplarını ele alan Altun, “Aralarında depremde aile üyelerini kaybetmesine rağmen görevine devam edenler bile vardı. Onlardan bazıları bugün aramızda. Bu vesileyle kendilerine bir kez daha taziyelerimi iletiyor, teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.
Depremin ilk saatlerinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nde (CİMER) “Deprem Acil” başlığını kullanıma açtıklarına dikkati çeken Altun, “'Dezenformasyon Bildirim Servisi' uygulamasını faaliyete geçirdik. Afet sürecinde yanıltıcı bilgilerle etkin mücadele kapsamında, ‘Deprem’ başlığıyla günlük dezenformasyon bülteni yayımladık. Ayrıca yurtdışı teşkilatımız ve ilgili birimlerimizle uluslararası basın kuruluşlarıyla koordinasyon ve bilgilendirme işleyişi tesis ettik” diye konuştu.
Panel, Anadolu Ajansı muhabirleri Kemal Karadağ ve Orhan Onur Gemici’nin konuşmacı olarak katıldığı Afet ve Kriz Dönemlerinde Gazetecilik Pratiği başlıklı oturum ile devam etti.

 
‘Hayırlı olsun’
 
Bahçeli: 'Kardeşliğimiz yegane güç kaynağımızdır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Hayırlı olsun’
Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylık ...
MHP’de milletvekili aday adaylığı süreci tamamlandı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 28. Dönem Milletvekili Genel ...
Aydemir Almatı’da EİK 2025 Erzurum’a dikkat çekti
Mülakatlarda Erzurum’a ilişkin kayıtlar düşen Milletvekili Aydemir, Erzurum’un ...
 
Seçmen listeleri Türkiye genelinde askıda
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ...
Küçükoğlu: ‘Nevruz birlik ve dayanışmanın adıdır’
AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, tüm yurtta çeşitli etkinliklerle ...
Aydemir: ‘Nevruz kardeşlik ve birlik mesajıdır’
Nevruz Töreninde katılımcılara seslenen Milletvekili Aydemir, ‘Türk Dünyasının ...
 
Bahçeli’den Çanakkale Ruhu mesajı
Doğal felaketlerin enkaz ve yıkımını kaldırmanın, yaraları sarmak için ...
Açıkkapı: ‘Bu acı bir şeydir'
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Açıkkapı: ''Maalesef birçok ...
Aydemir’den muhalefete: ‘İnsanın vicdanı sızlar’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP Genel Başkanı Kemal ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri