Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum'dan Kocaeli'ne 1001 Hatim buluşması
Erzurum'dan Kocaeli'ne 1001 Hatim buluşması
Göktaş Aile Akademisi’ne seslendi
Göktaş Aile Akademisi’ne seslendi
Türk Eğitim Tarihinde tarihi eşik
Türk Eğitim Tarihinde tarihi eşik
'Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek'
'Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek'
'Ebruyla dua eden, tezhiple sabrı resmeden bir milletiz'
'Ebruyla dua eden, tezhiple sabrı resmeden bir milletiz'
HABERLER>GUNDEM
14 Nisan 2025 Pazartesi - 05:56

Aydemir: Bayramoğlu ömrünü Erzurum'a adadı

Türk Parlamenter Gazeteci ve Yazarlar Birliği Başkanı ve Erzurum önceki dönem milletvekillerinden İbrahim Aydemir, Erzurum’un abide isimlerinden Tahsin Bayramoğlu’nun vefatıyla ilgili bir beyanat yayınladı.

Aydemir: Bayramoğlu ömrünü Erzurum a adadı

ERZURUM’UN YETİŞTİRDİĞİ VİCDAN SAHİBİ BİR DAVAM ADAMIYDI

Türk Parlamenter Gazeteci ve Yazarlar Birliği Başkanı ve Erzurum önceki dönem milletvekillerinden İbrahim Aydemir, Erzurum’un abide isimlerinden Tahsin Bayramoğlu’nun vefatıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, sadece Erzurum’un değil Türk siyasetinin de büyük bir kayıp yaşadığını kayda geçerek, Bayramoğlu’nun hayatı boyunca Erzurum için çalışan, Türkiye için dertlenen, her şartta vefayı esas alan örnek bir şahsiyet olduğunun altını çizdi.

İbrahim Aydemir, Bayramoğlu’nun, Anavatan Partisi İl Başkanlığı ve AK Parti İl Genel Meclis Üyeliği gibi görevlerde bulunduğu süreçte devlet-millet dengesini kuran bir siyaset anlayışını temsil ettiğini, siyaset dışında kaldığı dönemlerde dahi Erzurum’un meselelerine kafa yorduğunu, projeler ürettiğini ve kamuoyunu yönlendiren vicdan sahibi bir kanaat önderi olduğunu belirtti. Aydemir, Tahsin Bayramoğlu’nun her dönem “siyaset halk içindir, halk için yapılmalıdır” duruşunu koruduğunu, makam ve unvan arayışında değil, hizmet ve dua kazanma arzusunda olduğunu vurguladı.

OVİT VE DALLIKAVAK TÜNELLERİ HAYALİYDİ, GERÇEKLEŞİNCE ŞÜKRETTİ

İbrahim Aydemir açıklamasında, merhum Bayramoğlu’nun Erzurum’un Karadeniz’le kesintisiz bağlantısını sağlayan Ovit Tüneli fikrini 40 yıl öncesinden savunduğunu, bu konuda büyük bir kamuoyu baskısı oluşturduğunu ve konuyu her platformda dile getirdiğini hatırlattı. Aydemir, “Ovit Tüneli’nin temelleri atıldığında gözleri dolmuş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a içtenlikle dua etmişti. O sadece bir tünelin değil, gönülleri birleştiren bir köprünün inşa edildiğini düşünüyordu. Kırık ve Dallıkavak Tünelleri için de hasta yatağında dahi süreci yakından izlemeye, ilgilileri harekete geçirmeye devam etti” dedi.

İbrahim Aydemir, Bayramoğlu’nun Erzurum sevdasının hiçbir siyasi aidiyetle sınırlanamayacağını, onun millî meselelerde birlikten yana olduğunu, Erzurum’un kalkınmasını her dönemin önceliği haline getirmeyi hedeflediğini ifade ederek, “Tahsin Bayramoğlu’nun siyaseti; gösterişten uzak, samimi, yerli ve milli bir siyaset modelidir. O modelde gönül vardır, vefa vardır, dirayet ve istikrar vardır” açıklamasını yaptı.

“CUMHURBAŞKANIMIZA MUHABBETİ ÖLÜNCEYE KADAR SÜRDÜ”

İbrahim Aydemir, Bayramoğlu’nun ilerleyen yaşı ve hastalığına rağmen Türkiye’nin siyasi gelişmelerini yakından takip ettiğini, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir muhabbet beslediğini, Türkiye’nin her kazanımında şükreden bir derviş gönlüyle sevindiğini belirtti. “Tahsin Bayramoğlu bir dava adamıydı. Siyaseti bıraktıktan sonra dahi siyasetin istikametini takip etti, adanmışlık çizgisinden hiç sapmadı. O yüzden, yalnızca Erzurum değil, Türk siyaseti de çok kıymetli bir irfan sahibini kaybetmiştir” ifadelerini kullandı.

“RAHMETLE, MİNNETLE, HÜRMETLE YÂD EDİYORUZ”

Aydemir, açıklamasını şu cümlelerle tamamladı:
“Bir ömrü Erzurum’a adamış, dualarla yoğrulmuş, halkın içinden hiç kopmamış, vefa, sadakat ve dava ahlakıyla donanmış Tahsin Bayramoğlu’nu rahmetle, minnetle ve hürmetle yâd ediyoruz. Onun ismi Erzurum’un da Erzurumluların da yüreğinde yaşamaya devam edecektir. Ruhu şad, makamı âli olsun.”

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kudakaf'25' daveti
 
Bayramoğlu dualarla uğurlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uşun Ailesi yasta
Erzurumlu gazeteci ve DAGC Genel Sekreteri Güven Uşun’un annesi Gülten ...
Erbaş: 'Zulme rıza göstermek de zulümdür'
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara’da Kocatepe Camii’nde hutbe irad ...
Meteorolojiden zirai don uyarısı
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın çok bulutlu, ...
 
Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’a vefa
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit oluşunun 10'uncu yıl dönümü ...
‘Dünyada lider pozisyonundayız’
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'yi kendi eğitim ...
Sekmen’e geçmiş olsun mesajı
Erzurumspor Kulübü Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e geçirdiği ...
 
Cumhurbaşkanlığı atama kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
Erzurum’da ‘Düşük Yörünge Uydu İstasyonu’ projesi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna ...
Aydemir: 'Şenkaya şahlanışı, bir diriliş destanı'
Önceki dönem milletvekillerinden İbrahim Aydemir, Erzurum’un kadim ilçelerinden ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri