Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>EKONOMİ
21 Kasım 2020 Cumartesi - 08:08

Aydemir: ‘Salavat, kuvvete bağlıdır’

Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde Erzurum’un merkezi ile ilçelerinin demiryolu ile birbirine bağlanması talebini paylaşarak, projenin bölge ekonomisine, besiciliğe ve istihdama katkı sağlayacağını vurguladı.

Aydemir: ‘Salavat, kuvvete bağlıdır’

Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde Erzurum’un merkezi ile ilçelerinin demiryolu ile birbirine bağlanması talebini paylaşarak, projenin bölge ekonomisine, besiciliğe ve istihdama katkı sağlayacağını vurguladı.

ERZURUM’A YÖNELİK 3 TALEP

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı etabında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Aydemir Erzurum’a yönelik 3 önemli talebi dile getirdi. 

ERZURUM’UN ÇILGIN PROJESİ

Milletvekili Aydemir, Karaçoban - Hınıs- Tekman- Karayazı, Erzurum; Bingöl-Çat- Erzurum;  Narman, Olur, Şenkaya, Erzurum arasında demiryolu hattı oluşturulmasını istedi, 2019 yılında kabul edilen hafif raylı sistem projesinin hayata geçirilmesi, Erzurum’u Karadeniz’e direkt bağlayacak YHT projesinin uygulanmasını talep etti.

CUMHURBAŞKANIMIZA NE KADAR MİNNETTAR OLSAK AZDIR

‘Sayın Cumhurbaşkanımıza ne kadar minnettar olsak azdır ‘ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Bakın, mesela ben Erzurum Milletvekiliyim, Erzurum’a eşi menendi olmayan hizmetler yapıldı, Sayın Cumhurbaşkanımıza ne kadar minnettar olsak azdır. Ben bunu hemen hemen her bütçede altını çizerek vurguluyorum, arkadaşlarımız da öyle. Ama noksanımız yok mu a? Var. Yani biz bir ara hızlı treni konuşuyorduk, bakın, şimdi yüksek hızlı treni terennüm ediyoruz. ‘ ifadesini kullandı.

NEREDEN NEREYE GELDİK

Türkiye’nin her alanda çağ atladığına işaret eden Milletvekili Aydemir, reform ve yatırımlara dikkat çekerek,  ‘Görüyor musunuz, nereye gelmişiz biz? Geldiğimiz nokta her gün AK Parti’yle beraber dorukları ifade ediyor. Dolayısıyla, şunu yapalım: Talep edelim, teşekkür bile etmiyorsak inkârda bulunmayalım. ‘ diye konuştu.

ERZURUM – KARADENİZ YÜKSEK HIZLI TREN PROJESİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kaydında Bakan Adil Karaismailoğlu’ndan Erzurum – Karadeniz Yüksek Hızlı Tren Projesi talep eden Milletvekili Aydemir, ‘Biz özellikle Karadeniz’e bağlanacak, yüksek hızlı tren hattına bir an önce kavuşmak istiyoruz. Bakın, bir Erzurum Milletvekili olarak Bakanımızdan böyle bir talebim var, bunu istiyorum. Bunlar çok doğal, çok tabii bir şey. ‘ dedi.

ERZURUM HAFİF RAYLI SİSTEM PROJESİ

‘Bu nimeti AK Parti açıyor’ sözleriyle sunumunu devam ettiren Milletvekili Aydemir, ‘Cenab-ı Hak da inayetiyle bize yöneliyor, elhamdülillah. Gene, sevgili Bakanımızdan… Bakın, 2015’te bizim bir projemizdi, 2019’da hayatiyet buldu, Sayın Cumhurbaşkanımız onayladı, şehir içerisinde hafif raylı sistem, 20 kilometrelik bir hat, istasyonları bile belli. Şu anda beklemedeyiz, onun bir an önce, hayatiyet bulmasını istiyoruz yani sizler gibi, bakın, hep beraber istiyoruz biz. ‘ kaydını düştü.

İLÇELERARASI DEMMİRYOLU HATTI ÖNERİSİ

Erzurum’un ilçeleriyle ulaşımında demiryolunun da kullanılması gerektiğine değinen Milletvekili Aydemir, ‘Benim mesela orijinal bir talebim var Değerli Bakanım, bu bizim ufkumuza uygun bir taleptir, bizden başkası, bizim kadromuzun dışındakiler bunu gerçekleştiremez. Talebim şu: İlçeler arasında demir yolu ağını yaygınlaştıralım. Bizim Erzurum’da mesela, ilçeler arasında 400 kilometrelik bir mesafe var. Siz o kadar güzel bir şey söylediniz ki bu yapılan yolların, yapılan hizmetlerin millî gelire katkısından bahsettiniz, istihdama katkısından bahsettiniz. İşte, böyle oluyor, bu şekilde olursa benim bu talebim de Değerli Bakanım, eğer ilçeler arasında demiryolu ağı geliştirilirse o vakit besicilik noktasında, hayvancılık noktasında, efendim, iktisadi vasatın her nevinde gelişme yaşarız biz.

Mesela, ben Erzurum’da, efendim, Tortum, Narman, Oltu, Olur, Şenkaya hattında mutlaka bir demir yolu hattı yapılmasını istiyorum. Karaçoban, Tekman, Hınıs, Karayazı o bölgede bir hattın olmasını istiyorum. Dahasını söyleyeyim: Erzurum Çat ile Bingöl arasında bir demir yolu hattı olmasını istiyorum. ‘ sözleriyle taleplerini iletti.

ERZURUM HAVALİMANI TÜRKİYE’DE 3’ÜNCÜ SIRADA

Milletvekili Aydemir, ‘ Bizim Erzurum’da derler ki: “Salavat, kuvvete bağlıdır.” Elbette ki bütçe imkânlarıyla olacak ama biz isteyeceğiz ve samimi söylüyorum Allah’ın izniyle şu isteklerimiz de hakikat bulacak. Dahasını söyleyeyim: Erzurum Havalimanı, Türkiye’de 3’üncü havalimanı. Bakın, ufuk açıyoruz biz bunlara ufuk, ufkunuz gelişsin. Arkadaşlar, bakın, ben bir şey söylüyorum: Erzurum Havalimanı, İstanbul ve Ankara’dan sonra 3’üncü havalimanı pozisyonu aldı, elhamdülillah. Bakanlığımıza müteşekkiriz, Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz, ak kadrolara minnettarız.’ diye konuştu.

 
Erzurum’da 'Çocuk Hakları Durağı' açıldı
 
Uyuşturucu operasyonunda 15 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir’den Erzurum için çılgın proje
Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ...
DHMİ Erzurum ekim verileri açıklandı
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Bu yılın Ocak – Ekim döneminde, Erzurum ...
Türkiye ulaştırma alanında tarih yazıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Orta Koridor ve Bakü-Tiflis-Kars ...
 
Yücelik: ‘Üretmeden kalkınamayız’
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ...
Başkan Karaca’dan destek talebi
Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, ...
Oral ETB beklentilerini paylaştı
Doğu Anadolu Bölgesi adına Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
Erzurum’un teşvikli yatırım sayısı 436’ya ulaştı
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’da Eylül ayında 4bölgesel, 2 ...
Elvan maliye yaklaşımını açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “Önümüzdeki günlerde Adalet Bakanımızla ...
‘Enerjide çağ atlıyoruz’
12. Arama-Üretim Sektörü İstişare Toplantısı’nda konuşan Enerji ve Tabii ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri