Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SİYASET
21 Eylül 2021 Salı - 09:10

Aydemir: ‘Türbeyi aziz kılan bekçisidir’

Milletvekili Aydemir, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadelerini tersyüz eden ahlak fukaraları matbuatın yüz karalarıdır.‘ dedi. Milletvekili Aydemir, ‘Türbeyi aziz kılan bekçisidir’ sözünü hatırlatarak gerçek gazetecilik yapanların mesleğe sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı.

Aydemir: ‘Türbeyi aziz kılan bekçisidir’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadelerini tersyüz eden ahlak fukaraları matbuatın yüz karalarıdır.‘ dedi. Milletvekili Aydemir, ‘Türbeyi aziz kılan bekçisidir’ sözünü hatırlatarak gerçek gazetecilik yapanların mesleğe sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı. Milletvekili Aydemir, gerçek gazetecilerin yalan üzerine kurgulanan haberciliğe tepki vermeleri, gazetecilik onuruna sahip çıkmalarının bir görev olduğunu ifade etti.

BU GAZETECİLİK DEĞİLDİR’

Milletvekili Aydemir TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, bir gazetenin manşetine dikkati çekerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız çok net, açık bir biçimde yurtlardaki kapasiteye dönük açıklamalar yapıyor. Kira artışlarıyla ilgili en küçük, o anlamda ifadesi yokken, sanki kira artışları önemsizmiş gibi manşet yapıyorlar. Bunun adı, ahlaksızlıktır. Bu, gazetecilik değildir." diye konuştu.

‘YAPTIKLARI BASIN ETİĞİNE VE GAZETECİLİK KİMLİĞİNE HAKARETTİR’

20 Eylül 1946’da Basın Kanunun kabul edildiğini, bugüne kadar yasanın meriyette olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, 75 Yıl sonra, yalanı meşrep edinenlerin gazeteci kimliği taşımasına itirazını dile getirerek, Yasaya rağmen bugün gelinen noktada bir büyük rezaletin yaşandığına dikkat çekti. Milletvekili Aydemir yalan üzerine kurgulanan haberciliğin basına, basın etiğine ve gazetecilik kimliğine hakaret olduğunun altını çizdi.

‘GERÇEK GAZETECİLERİN İTİRAZ ETMESİ GEREKİR’

Erzurum’un ‘Türbeyi aziz kılan bekçisidir’ sözünü hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Meslek mensuplarıdır o mesleği daha saygın hale getiren.  Hangi mesleki formasyonda bulunursanız bulunun, o işi yapanlar ne kadar saygın davranırlarsa o meslek de toplumda o derece itibar görür, kabul görür.  Şimdi geldiğimiz noktada maalesef bazı basın kuruluşları, ya da kendisine gazeteci diyen ama hakikatte gazeteci olmayan, gazeteciliğin kelime anlamıyla uzaktan yakından ilgisi olmayanlar maalesef isimlerini öyle etiketlendirdikleri için gazeteciliğin de saygınlığı kalmıyor. Gerçek gazetecilerin bu duruma itiraz etmesi gerekir. ‘ ifadesine yer verdi.

SOSYAL MEDYA VE KARALAMA KAMPANYALARI

Sosyal medya adı altında iftira ve karalama kampanyaları yürütüldüğüne işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Bir sosyal medya, bir internet medyası çıkmış, yazıyor, koyuyor oraya, bir müddet sonra da kaldırıyor. Ama o biliyor ki, ben buradan şunu yayınladığımda, birkaç bin kişi gördü mü kardır, diye düşünüyor. Bu edepsizliktir, ayıptır. Bu yaklaşımı kınıyoruz. ‘ dedi.

BUNLARIN ELİNE FIRSAT GEÇSE TÜRKİYE NE HALE GELİR?

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP Dış Politika Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz'ün "Mavi Vatan" kavramına ilişkin açıklamalarına yönelik, "Bu ifadeleri sefir ifadesi değil. Bunların eline fırsat geçse Türkiye ne hale gelir?" ifadesini kullandı.

‘BÖYLE SİYASET OLUR MU? “

Çeviköz'ün, "Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alanı da eğer kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman biraz saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız." açıklamasını değerlendiren Milletvekili Aydemir, "Mavi Vatan kavramına karşı olduğunu söylüyor. Denizlerdeki hakkımızın gasbedilmesini açıkça savunuyor. Utanma yok, böyle bir siyaset olur mu? Ben sefir demiyorum, sefil diyorum ona. Bu ifadeleri sefir ifadesi değil. Bunların eline fırsat geçse Türkiye ne hale gelir?" değerlendirmesinde bulundu.

‘PKK KÜRT DÜŞMANIDIR’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kürt sorununu çözmek için meşru bir organa ihtiyaç olduğu ve HDP'nin meşru bir organ olarak görülebileceğine ilişkin açıklamasına Milletvekili Aydemir, "Bir defa bile, bu imansız, vicdansız, binlerce, on binlerce insanımızın katili, en başta da Kürt düşmanı PKK'yı kınamamış bir siyasi yapının, Kürt meselesini çözeceğini söyleyebilecek kadar dünyadan, Türkiye hakikatlerinden bihaber hali var." karşılığını verdi.

 
Hem Türkçeyi hem de İslam dinini öğrendi
 
Erzurumlu Ailenin Kasap kızı hayaline kavuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir Oltu’nun 6 köyüne konuk oldu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Erzurum Sahada İstişare ...
Bahçeli: ‘Oyun bellidir’
"CHP yönetimi, köksüzlüğün bataklığına saplanmıştır" diyen Bahçeli, "Hz. ...
Soylu: ‘Hazırız’
Soylu, "Şu arkamızda yatanlar bu iftiralara bu ihanetlere karşı nasıl ...
 
AK Parti’den 81 ilde ortak basın açıklaması
AK Parti, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü ...
Aydemir: ‘Dadaşlar, ‘Hedef 2023’ seferinin öncüsü’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Eylül Ayı Erzurum Saha ...
‘Menderes, Zorlu ve Polatkan milletimizin gönlünde’
Erdoğan, “Nezaketleri, kibarlıkları, insani hasletleriyle gönüllerde yer ...
 
Sekmen'e hizmet teşekkürü
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret eden Türkiye Emekliler ...
Bahçeli'den net vurgu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bilinmelidir ...
Oltu Belediye Başkanı Taşçı’ya proje ödülü
Elif Tilbaç “Kent & Başkan Ödülleri” 42 ilden Malatya’ya gelen 78 Belediye ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri