Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
HABERLER>SİYASET
12 Ocak 2023 Perşembe - 07:46

Aydemir’den Kılıçdaroğlu’na sert tepki

Aydemir, Kılıçdaroğlu’nun askerlere yönelik sözlerine sert tepki göstererek, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız başkomutanımızdır. Askerlerin yaptığında ne var? Askerler siyaset yapmıyor, bir hak teslimi yapıyorlar. Vatan için, millet için düşülen kayıtlara alkışla yanıt vermişler. Ne var bunda?' dedi.

Aydemir’den Kılıçdaroğlu’na sert tepki

AK Parti Milletvekili Aydemir, Kılıçdaroğlu’nun askerlere yönelik sözlerine sert tepki göstererek, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız başkomutanımızdır. Askerlerin yaptığında ne var? Askerler siyaset yapmıyor, bir hak teslimi yapıyorlar. Vatan için, millet için düşülen kayıtlara alkışla yanıt vermişler. Ne var bunda? ‘ dedi

‘TELİN EDİYORUZ’

Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bir törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı alkışlayan askerleri hedef aldığını ve askere hakaret ettiğini belirterek, Kılıçdaroğlu’nun söylemini telin ettiğini kaydetti.

Milletvekili Aydemir, altılı masada İYİ Parti ile DEVA ve Gelecek Partileri arasında kavga yaşandığını, altılı masanın "karman çorman" bir hal içerisinde olduğunu söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN YAPTIĞI ORDUYA HAKARETTİR

Söz konusu askerlerin Cumhurbaşkanı'nı "başkomutan" olarak alkışladığına dikkati çeken Milletvekili Aydemir, "Askerler siyaset yapmıyor Kılıçdaroğlu, yalan söylüyorsun. Bir hak teslimi yapıyorlar. Vatan için millet için düşülen kayıtlara alkışla yanıt vermişler. Bunda ne var? Kılıçdaroğlu'nun yaptığı orduya hakarettir. " ifadelerini kullandı.

‘BİZ ORDU MİLLETİZ’

Milletvekili Aydemir, ‘CHP Genel Başkanı askerleri tehdit ediyor, askerlere hakaret ediyor. Bizim en yüksek tutacağımız kurum TSK. Biz Ordu milletiz. Siz nasıl tehdit edersiniz, nasıl hakaret edersiniz? Sayın Cumhurbaşkanımızı alkışlamışlar gerekçesiyle hakaret ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız başkomutan. Askerlerin yaptığında ne var? Askerler siyaset yapmıyor, yalan söylüyorsun sen Sayın Kılıçdaroğlu? Ne siyaseti,  bir hak teslimi yapıyorlar. Vatan için, millet için düşülen kayıtlara alkışla yanıt vermişler. Ne var bunda ne var? ‘ diye konuştu.

MİLLİ İRADE KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİLİ

Kılıçdaroğlu’nun Orduya yönelik sözlerinden dolayı milli iradenin tepkili olduğunu aktaran Milletvekili Aydemir, ‘Bunların kafalarında, zihinlerinde bir defa vatanı tarif eden bir kavram yok. Yani ‘Ordu, TSK, vatan vazgeçilmezdir’ diye bir düşünceleri yok. Orduya dönük yaklaşımlarına bakın. Bundan dolayı milletimiz fena halde rahatsız. Bizi arayan çok sayıda insan var. ‘Şuna bir cevap verin’ deniyor. Ve Kılıçdaroğlu'nun Ordu’ya dönük bu yaklaşımını başta da CHP’ler olmak üzere telin ediyorlar, kınıyorlar. ‘Böyle bir rezalet olmaz’ diyorlar. Biz de bunu yapıyoruz. Biz de aynı şeyleri burada kayıt altına alıyoruz. Yapılan açıkça orduya hakarettir. Ordumuzu küçük düşürmeye çalışmaktır. Ordunun her bir ferdi bu hale itiraz ediyor. Erinden Generaline varıncaya kadar. Yani Kemal Kılıçdaroğlu, seçim öncesi muvazenesini bütün bütün kaybetmiş. Ne diyeceğini bilmiyor ya? Böyle bir şey olur mu? ‘ dedi.

SİYASET KURUMLARI KENDİLERİNİ TARİF EDEBİLMELİ

Siyaset kurumlarının kendilerini tarif etmesi gerektiğini, 6’lı Masadakilerin ise tarifsiz bir durumda bulunduklarını aktaran Milletvekili Aydemir, ‘Diyoruz ki, siyaset kurumları berrak olursa, kendilerini tarif ederlerse ülkeye de katkı sunarlar. Milletimize huzur üzere, onlardan hizmet bekler. Bir defa siyasi koordinatları belirlemek lazım. Mesela biz şunu söylüyoruz; ‘Muhafazakar Demokratlarız’ diyoruz. Kendimizi buraya konuşlandırılmışız. Tarifimizde 4 umde koyuyoruz. Tek Millet diyoruz, Tek Bayrak diyoruz, Tek Devlet diyoruz, Tek Vatan diyoruz. İlkeleri sayıyoruz. ‘Milletin birliği, Vatanın bölünmezliği, Devletin dirliği gibi öncelikli konularda tartışma mevzusu bile açılamaz’ diyoruz. Kendimizi böyle tarif ediyoruz ama 6’lı masaya bir bakın. Bir hercümerç, bir karman çorman hal var. Kimin ne dediği belli değil. ‘ diye konuştu.

6’LI MASANIN HALİ

Milletvekili Aydemir, altılı masada İYİ Parti ile DEVA ve Gelecek Partileri arasında kavga yaşandığını, altılı masanın "karman çorman" bir hal içerisinde olduğunu söyledi. İYİ Parti sözcüsünün Ahmet Davutoğlu'nu yalancılıkla suçladığını aktaran Milletvekili Aydemir, "Yine İYİ Partililer 'HDP ile müzakere edilemez. Anayasa'nın ilk dört maddesini tartışma konusu yapamazsınız' diyor. Kaosa kargaşaya bakar mısınız? Bunlar bu ülkeyi akılları sıra ortak bir şekilde yönetecekler." dedi.

‘ŞU HALE BAKAR MISINIZ?’

Milletvekili Aydemir, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, kendisine "Bir helikoptere atlayıp Kandil'e gitsem, Duran Kalkan ve Cemil Bayık ile konuşsam. 'Ne istiyorsunuz' diye sorsam ne olur?" dediği yönündeki iddiasını anımsattı. Aydemir, "Meral Akşener Kandil'e gitme ve Duran Kalkan ile görüşme teklifini yapıyor. Şu hale bakar mısınız? Kapalı kapılar ardında PKK ile görüşmenin hesabını yapıyorlar." diye konuştu.

HDP, 6’LI MASAYA ROTA ÇİZİYOR’

Anayasa Mahkemesinin (AYM), HDP'nin Hazine yardımı hesabına tedbiren bloke konulması kararına CHP'nin itiraz etmesini de eleştiren Milletvekili Aydemir, "HDP Grup Başkanvekilinden, 'Eğer buna CHP'den bir itiraz gelmezse, biz de CHP ile ilişkilerimizi ayrı zemine taşırız' gibi bir ifade çıktı. Sırf HDP'yi kızdırmamak için hemen 'biz buna karşıyız' diye açıklama yaptılar. HDP bunlara rotayı çiziyor." ifadelerini kullandı.

 
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten açıklamalar
 
1001 Hatim duası 13 Ocakta yapılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten açıklamalar
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun danışmanı ...
Aydemir: ‘Milli dirayetin mimarı Cumhurbaşkanımızdır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz sayın Cumhurbaşkanımızın ...
Bahçeli: ‘Eyvallah etmeyeceğiz’
Bahçeli, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinin gölgesinin ...
 
Aydemir Milli İradenin verdiği mesajı paylaştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kahır ekseriyetle seçimi kazanacağını ...
Öz: Medya artık daha güçlü bir ses
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
Aydın'dan Cumhurbaşkanına yatırım teşekkürü
Aydın, 'Öncelikle, Cumhur İttifakı'nın güçlü bir destek verdiği Erzurum ...
 
Yurdagül’den Bahçeli’ye Erzurum brifingi
MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret eden Yurdagül, ...
Şentop'tan Prens Harry’ye sert tepki
Prens Harry'nin kitabında "Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğü" itirafına ...
Türkiye'nin dostluğu kıymetli, düşmanlığı tehlikelidir
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "Türkiye'nin dostluğu çok kıymetlidir ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri