Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yapay zeka, yasasını bekliyor
Yapay zeka, yasasını bekliyor
Petrol üretiminde rekor düzey
Petrol üretiminde rekor düzey
'330 binin üzerinde zararlı bağlantı engellendi'
'330 binin üzerinde zararlı bağlantı engellendi'
Erbaş, Papa Fransuva ile görüştü
Erbaş, Papa Fransuva ile görüştü
'Türkiye Gazze'ye en fazla yardım yapan 2.ülke'
'Türkiye Gazze'ye en fazla yardım yapan 2.ülke'
HABERLER>GUNDEM
4 Kasım 2020 Çarşamba - 12:49

Aydemir’in talebine Bakan Selçuk’tan onay

Milletvekili Aydemir yaptığı açıklamada, ‘Milli Eğitim Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde Erzurum için talepte bulunduğumuz Tarım ve Hayvancılık Meslek Lisesi, Sayın Bakanımız Ziya Selçuk’un kabul müjdesiyle karşılanmıştır. Hayırlı olsun inşaallah' dedi.

Aydemir’in talebine Bakan Selçuk’tan onay

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Milli Eğitim Bakanlığı etabı görüşmelerinde talep ettiği, Erzurum’da Tarım ve Hayvancılık Meslek Lisesi açılması önerisi kabul edildi. 

Milletvekili Aydemir yaptığı açıklamada, ‘Milli Eğitim Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde Erzurum için talepte bulunduğumuz Tarım ve Hayvancılık Meslek Lisesi, Sayın Bakanımız Ziya Selçuk’un kabul müjdesiyle karşılanmıştır. Hayırlı olsun inşaallah. ‘ dedi.

AYDEMİR BEKLENTİLERİ SESLENDİRDİ

AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi İbrahim Aydemir Milli Eğitim Bakanlığı 2021 Yılı Bütçesi görüşmelerinde Erzurum’a yönelik talepleri dile getirdi, yapımı devam eden eğitim ve öğretim projelerine yönelik beklentileri aktardı, Atatürk Üniversitesi ve ETÜ ile ilgili paylaşımda bulundu.

EĞİTİMDE ERZURUM PROJELERİ

Milletvekili Aydemir, Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesi sunumunda, Erzurum Tarım ve Hayvancılık Meslek Lisesi kurulması, Atatürk Üniversitesi Çoklu Otopark Projesi, Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Kampüsü Projesi, Açık Öğretim Fakültesi Hizmet Binası Projesi, Atatürk Üniversitesi Batı Kampüsü Projesi, ETÜ Dijital Eğitim Projesini gündeme getirdi. Milletvekili Aydemir, Hınıs, Tekman, Palandöken, Yakutiye, Aziziye ve Köprüköy ilçelerinde yeni derslik ve okullara ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

AYDEMİR YÖK’E TALEPLERİ İLETTİ

Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ülke ve bölgenin iki yüz akı yüksek eğitim kurumları olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, Milli Eğitim Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde projelere dönük beklentileri dillendirip, YÖK Başkanı Yekta Saraç’tan müzaharet istedi.

EĞİTİMDE AK REFORM

AK Parti iktidarı döneminde Milli Eğitim odağında da reformlar gerçekleştirildiği, hayati yatırımlar yapıldığı, ülkenin her ilinde olmak üzere 200’ü aşkın üniversitenin kurulduğunu belirten Milletvekili Aydemir,  ‘Noksanlarımız yok mu? Elbette var. Hayat her gün önümüze başka sayfalar açıyor. Biz okullaşma oranlarını çok artırdık ama yetmiyor, kifayet etmiyor, bugün yine ihtiyaç var. ‘ dedi.

İLÇELERİN OKUL VE DERSLİK TALEBİ

Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum bağlamında söyleyeyim: Erzurum’da şu anda Hınıs’ta, Tekman’da, Palandöken’de, Yakutiye’de, Aziziye’de, Köprüköy ilçelerimizde okullara ihtiyaç var. Bunu söyleyeceğiz, konuşacağız, siz de söylüyorsunuz. Yani her şey mütekâmil demek doğru değil, elbette ki kâmil hâle getirmeye çalışıyoruz. ‘ kaydını düştü.

AYDEMİR’DEN TARIM VE HAYVANCILIK MESLEK LİSESİ TALEBİ

Erzurum’da mekân ve adreslerin bir hususiyet ifade ettiğine vurgu yapan Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum tarım ve hayvancılığın zirve bulduğu bir il. Burada bir okula ihtiyacımız var, okulun adı “Tarım ve Hayvancılık Meslek Lisesi.” Bunun yeri de var, şu anda Aziziye ilçemizde yatılı okul var, orada çok az sayıda öğrencimiz var, onlar bir başka yere plase edilerek, yönlendirilerek burası pekâlâ bu mevzuda eğitime açılabilir. Böyle bir ihtiyacımız var, hususen talep ediyorum. ‘ dedi.

‘ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖZEL VE GÜZİDE BİR YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMU’

Atatürk Üniversitesinin yaklaşık yetmiş yıla varan bir serencamı olduğu, ülke çapında bir yüz akı eğitim kurumu hüviyetini taşıdığını belirten Milletvekili Aydemir, ‘Bütün üniversitelerimiz öyledir. Elhamdülillah, 200 küsurun üzerine çıktık, hepsi de nitelik ifade ediyor, hepsinde de bir özel gayret var, hepsi de milletin gönlünde, yüreğinde özel yer etti. Ama Atatürk Üniversitesinin ismi de özeldir, eğitim zemini de çok özeldir. Dolayısıyla, birtakım projelerimiz var, geliştiriyoruz, yapıyoruz. ‘ diye konuştu.

ERZURUM ÜNİVERSİTELERİNİN YÜRÜTTÜĞÜ PROJELER

Yürütülen projelerle ilgili destek talebinde bulunan Milletvekili Aydemir, Atatürk Üniversitesine yönelik olarak,  ‘Bir çoklu otopark projemiz var. Kâzım Karabekir Eğitim Fakültemiz var. Kampüsün içerisinde yeni bir bina lazım. Böyle bir projemiz var, özellikle müzahir olmanızı istirham ediyoruz.

Yine, Açıköğretim Fakültesi, kendi parasıyla yapacak; bir idari bina ve depo projesi yürütülüyor. Onda bir talebimiz yok. Bunlar tabii, size söylerken Maliye Bakanlığına yönlendirme adına ben bunları özellikle söylüyorum ve o bütçelerde de konuşacağız. Batı Kampüsümüz var, büyüdü üniversitemiz, orada yemekhane ihtiyacımız var, ona dönük bir not düşüyorum. Yine kütüphane ihtiyacımız var.

Erzurum Teknik Üniversitesi; Erzurum’da, Doğu Anadolu Bölgesi’nde çok özel bir anlam ifade ediyor ve epeyce de bir mesafe aldı, şimdi dijital eğitime dönük bir gayretleri var. Bir proje gelmesi durumunda, hususi bir sahiplenme üzere olursak çok memnun oluruz. ‘ dedi

KAYNAK: HABER FOTOSU MEB KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
Erzurumspor Göztepe maçını Çakır yönetecek
 
Erzurum’dan Kaş’a Gençlik Köprüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken’de yüksek kesimler beyaza büründü
Erzurum'da 3200 rakımlı Palandöken Dağı'nın zirvesi yağan karla beyaza büründü.
Anaların evlat nöbeti 428’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar uyarısı
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Erzurum, Kars ve Erzincan için kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı.
 
Yılmaz, son yolculuğuna uğurlandı
Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde ...
Demirel, kabri başında anıldı
Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel, 96’ncı doğum gününde ...
Ailelerin direnişi devam ediyor
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
Güven: “Türk Birliğinin mutlaka hayat bulması gerekiyor”
Palandöken Gelişim Derneği Kadın Komisyonu ilk toplantısını Başkan Av. ...
ESKER’den Erzurum Kadın Kooperatifi’ne tam destek
Erzurum’da 2020 yılında kurulan Erzurum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme ...
Erzurum’da mesai saatlerinde yeni düzenleme
Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Covid 19 salgını bulaşma riskini en ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri