Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çiftçi’den Gazilik Ruhu vurgusu
Çiftçi’den Gazilik Ruhu vurgusu
Erzurum’da Tabyalar gündemi
Erzurum’da Tabyalar gündemi
Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği güncelleniyor
Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği güncelleniyor
ETD’den, Pasinler Zaferi kutlaması
ETD’den, Pasinler Zaferi kutlaması
Tekin: 'Müfredatı yüzde 35 oranında hafiflettik'
Tekin: 'Müfredatı yüzde 35 oranında hafiflettik'
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
16 Şubat 2016 Salı - 11:00

Bin 400 dosya karara bağlandı

Yakutiye Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Fethi Yurttaş, 2015 yılında en çok şikâyetin Bankalara ve elektrik dağıtım şirketine yönelik olduğunu belirtti.

Bin 400 dosya karara bağlandı

Yakutiye Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Fethi Yurttaş, 2015 yılında en çok şikâyetin Bankalara ve elektrik dağıtım şirketine yönelik olduğunu belirtti. Vatandaşın hakkını arama noktasında duyarlılığına değinen Yurttaş, 2015 yılında verilen kararlar neticesinde yaklaşık 4 Milyon TL’nin tüketicinin cebine geri döndüğünü bildirdi.

29 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili Yönetmelikleri ile bir çok yeni yasal düzenleme yapıldığını, buna rağmen şikâyetlerin yine büyük çoğunluğunun Bankalar üzerinden olduğuna dikkat çeken Yakutiye Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Yurttaş, öte yandan mesafeli alışveriş, iş yeri dışında satış ve ayıplı mal ve hizmetlerden oluşan şikâyetlerin de arttığını belirtti. Tüketicinin, bilinçlendikçe hakkını arama konusunda daha duyarlı olduğunu anlatan Yurttaş, Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin, 2015 yılında 9 Bin 400 dosyayı karara bağladıklarını söyledi.

VATANDAŞI EN ÇOK BANKALAR MAĞDUR EDİYOR

Hakem heyetine yapılan başvuruları anlatan Yurttaş, “Tüketici Sorunları Hakem Heyetimiz, 2015 yılında 9 bin 400 dosyayı karara bağlamıştır. Görüldüğü üzere tüketicilerimiz, hak arama konusunda hızla bilinçlenmekte ve kendisine yapılan haksızlık durumunda hakkını aramaktadır. Aldığımız 9 Bin 400 başvurunun 8 bin 528' i Bankalar ile Elektrik Dağıtım Şirketlerinin tahsil etmiş olduğu kayıp Kaçak bedellerine yönelik şikâyetlerden oluşmaktadır. Geride kalanlar ise, mesafeli satış, kapıdan satış, ayıplı mal ve hizmetlerden oluşuyor. Türkiye genelinde olduğu gibi en çok bankaların tüketiciden kredi kullanımı esnasında tahsil ettiği dosya masrafı, kredi kartından tahsil edilen üyelik ücreti ve hesaplarından tahsil edilen hesap işletim ücreti ve elektrik faturalarına tahakkuk ettirilen farklı isimler altında tahsil edilen bedellerin iadesi konusunda başvuru şikâyeti aldık. Bu şikâyetler tüketicilerin en çok mağdur olduğu ve hak aradığı konulardır.” dedi.

4 MİLYON TL VATANDAŞIN CEBİNE GERİ DÖNDÜ

Tüketicilerin hak arama konusunda artık daha hassas ve bilinçli olduğunu, satın alınan ürün veya hizmetlerle alakalı yaşanılan mağduriyetlerde başvuruların da her geçen gün arttığını ifade eden Yurttaş, “ Tüketicilerin hak arama konusunda artık daha hassas ve bilinçliler. Satın alınan ürün veya hizmetlerle alakalı yaşanılan mağduriyetlerde başvurular da her geçen gün artıyor. Bu tür şikâyetlerin heyet üyeleri ve bilirkişiler tarafından detaylı incelenerek karara bağlanmaktadır. 2015 yılında verilen kararlar neticesinde yaklaşık 4 Milyon TL’nin tüketicinin cebine geri döndü. Diğer önemli bir başvuru olarak İş Yeri Dışında Satışlar ve internet, telefon üzerinden yapılan alışverişleri gösterebilmek mümkündür. İş Yeri Dışından satışlarda mutlaka satıcıya İş Yeri Dışında Satış belgesi olup olmadığının sorulmasının yanı sıra okumadan hiçbir belgeyi imzalamamasını, fatura veya sözleşmenin bir nüshasını muhakkak alması gerektiğini belirterek bu tür alışverişlerde 14 gün içerisinde tüketicinin cayma hakkı olduğunu ve cayma hakkını kullanabilmesi için satıcıya cayma ihtarnamesi göndermesinin yeterli olduğunu, kendilerine gönderilen kargo paketleri üzerinde fatura yoksa teslim almamalarını ayrıca kendilerini arayıp çeşitli ürün veya hizmet sunacaklarını belirten tanımadıkları kişi veya kişilere itimat etmemelerini, kredi kartı gibi bilgilerini herkesle paylaşmamalarını tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

 
Termalspor bir engeli daha aştı
 
İletişimcilerden okuma seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızakla hayat kurtarma operasyonu
Bingöl’ün Solhan ilçesine 48 kilometre uzaklıkta bulunan Aslanbeyli köyüne ...
Kadın STK’lardan evlilik programlarına tepki
Kadın Sivil toplum örgütleri, yaptıkları ortak açıklama ile TV kanallarında ...
Ağız ve Diş Sağlığında rekor yoğunluk
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin, marka haline geldiğini ifade eden Ağız ...
 
Gizli mesajlara dikkat..!
Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail ...
Kamyon şarampole devrildi: 2 yaralı
İstanbul’dan Erzurum’a iş makinesi ve madeni yağ taşıyan Nafi Aksu’nun ...
Tandır ekmeği geleneği devam ediyor
Doğu Anadolu bölgesinde tandırda üretilen ve uzun süre tazeliğini koruyabilen ...
 
Çoruh acı oldu aktı
Sabahın erken saatlerinde oğlu Atakan’ın Çoruh’ta düştüğü yere giden acılı ...
2 bin 120 köy yolu kapandı
Doğu Anadolu'da yoğun kar yağışı nedeniyle 2 bin 120 köy yolunun merkezlerle ...
Ambulans kaza yaptı: 3 yaralı
Pasinler ilçesinde hasta taşıyan ambulans kaza yaptı. Kazada üç kişi yaralandı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri