Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ARAŞTIRMA
15 Kasım 2020 Pazar - 13:34

Covid-19’a karşı jeneratör üretti

Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Enes Albayrak, Covid-19 virüsüne karşı OzonoTürk adını verdiği cihaz üretti.

Covid-19’a karşı jeneratör üretti

Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Enes Albayrak, Covid-19 virüsüne karşı OzonoTürk adını verdiği cihaz üretti. Genç Diş Hekimi adayı, Japonya ve Çin’den esinlenerek yerli üretimle Korona virüsle mücadeleye katkı sağladığını söyledi.
Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Enes Albayrak, üniversite eğitiminden arta kalan zamanlarında işletmesini yürüttüğü Doğu Solar Enerji üzerinden farklı sektörlerde yenilikçi projeler ve AR-GE çalışmalarını sürdürüyor. Genç Diş Hekimi Adayı Albayrak, Korona virüs (Covid-19) pandemisinde virüsün yok edilmesinde etkili olan yerli üretim gerçekleştirdi. Erzurumlu genç yetenek OzonoTürk adını verdiği jeneratör üretti. Diş Hekimi Fakültesi öğrencisi, kamuoyundan destek görmeleri karşısında virüs, mikrop, mantar, bakteri, mikrop, küf gibi yok etmede yüzde 99 oranında etkili olan cihazı seri olarak ürete bileceklerini söyledi.
“250 METREKAREYE KADAR ETKİLİ”
Türkiye’de Mart 2020’den itibaren etkili olmaya başlayan Korona virüs (Covid-19) virüsüne karşı Mart ayında ilk prototipi gerçekleştirdiğini ve çalışmalarını tamamlayıp OzonoTürk adını verdiği cihazı yapan Albayrak, bu önemli projesinde ortaya çıkan OzonoTürk cihazının seri üretimini yapmaya hazırlanıyor. Genç Diş Hekimi Adayı olan girişimci Enes Albayrak, özellikle hiçbir sarf malzemenin kullanılmadığı OzonoTürk jeneratörünün havada bulunan oksijen ile ozon üretimi gerçekleştirdiğini ve havanın dezenfeksiyonunu sağladığını belirtti. Albayrak, “Bu cihaz kapalı ortamda 250 metrekareye kadar etkili. Havadaki rahatsız edici kötü kokular, bakteriler, virüsler, mikroplar, küf ve mantar gibi zararlıları yüzde 99 oranında yok ediyor. Sağlıkta terapi ve tedavi yöntemi olan ozon havanın dezenfeksiyonunu sağlayan en güçlü dezenfektandır. Klordan 3 bin 125 kat daha hızlı ve etkili dezenfekte etkisi gösterir. Covid-19’un havayolundan da bulaştığından yola çıkarak böyle bir projeyi geliştirmeyi uygun gördüm. Çeşitli dezenfeksiyon yöntemlerini araştırdığımda ozonun Korona virüse karşı en güçlü silah olduğu için OzonoTürk Jeneratörünün ortaya çıkmasına yoğunlaştım” dedi.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği 3. Sınıf Öğrencisi Enes Albayrak, Japonya ve Çin’in Korona virüs tedavisinde bağışıklık sistemini güçlendirmek ve virüsün etkilerini yok edecek tedaviyi hızlandırdığını ölüm oranlarını sıfıra indirdiğini gözlemlediklerini vurguladı. Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi’nde eğitim gören bir birey olarak övünç duyduğunu belirten Diş Hekimi Fakültesi Öğrencisi Albayrak, “Üniversitemiz her alanda çığır açan bir eğitim ve bilim yuvası. Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı da, sağlık alanındaki projelere çok büyük önem veren bir isim. Rektör hocamızdan ve Üniversitemizin yönetiminden OzonoTürk test ve seri üretimi için destek bekliyorum. Bir süre önce Veterinerlik Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şeyda Cengiz’in destekleriyle Mikrobiyolojik test çalışmalarımız devam etmektedir. Şeyda hocamıza destekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Albayrak, OzonoTürk jeneratörünün okul, hastane, otel, kafe, ofis, hayvan barınağı, fabrika, üretim tesisleri, seralar, eczaneler, klinikler, muayenehaneler ve yurtlar gibi daha bir çok kapalı ortamlarda temiz hava ve dezenfeksiyon ihtiyacını karşılamada rahatlıkla kullanılabileceğinin altını çizdi.

 
Vali Memiş’ten İŞGEM incelemesi
 
Erzurumspor Trabzonspor hazırlıklarını sürdürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ Tıp'ta Dünya’da 539’uncu, Türkiye'de 7'inci
Round University Ranking (RUR) sıralama kuruluşu, Clarivate Analytics ...
Prof. Dr. Çadırcı’ya TÜBİTAK ödülü
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Çadırcı'ya TÜBİTAK ödülü verildi.
Covıd-19 tanı kitlerinde yerli ve milli dönem
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Bize karşılaştırma için bile verilmeyen ...
 
‘Dünyayı, İslam’ın ilkeleriyle tanıştırmak zorundayız’
Erbaş ,"İslam düşmanlığına dönüşen İslamofobi birçok ülkede devlet politikası ...
Palandöken GM’den Tekno Dönüşüm desteği
Tüm dünyada etkili olan Koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle mücadele devam ...
Türkiye'nin riskli yapı gerçeği
Uzmanlar özellikle İstanbul, Bursa, Sakarya, Manisa, Balıkesir, İzmir, ...
 
Depremi iki hafta konuşuyoruz
İzmir’de meydana gelen 6,9 şiddetindeki depremin ardından, Türkiye tekrar ...
ATAUNİ Proje Destek Ofisinden Proje Eğitimi
Atatürk Üniversitesi, Proje Destek Ofisi ve Teknoloji Transfer Ofisi iş ...
Elle taşınabilir elektrik üreten cihaz yaptı
Erzurum’da ‘Dadaş Kaşif’ lakaplı Abubekir Taşbaşı, köylerde yaşayan ve ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri