Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>EKONOMİ
23 Eylül 2021 Perşembe - 14:32

DAP BKİ destekli silajlık mısır hasadı yapıldı

Hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Doğu Anadolu Bölgesinde, besin değeri ve verimliği yüksek olan yem bitkilerine destek sağlayan DAP Bölge Kalkınma İdaresi, bu destekle, bölgede kaba yem yetiştiriciliğinde değişim ve dönüşümü sağlamaya devam ediyor.

DAP BKİ destekli silajlık mısır hasadı yapıldı

Hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Doğu Anadolu Bölgesinde, besin değeri ve verimliği yüksek olan yem bitkilerine destek sağlayan DAP Bölge Kalkınma İdaresi, bu destekle, bölgede kaba yem yetiştiriciliğinde değişim ve dönüşümü sağlamaya devam ediyor.

Van’ın Gürpınar Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde geçekleşen etkinlikte, ekimi yapılan DAP destekli silajlık mısırın hasat ve paketlemesi yapıldı. Ayrıca, yine DAP BKİ’nin desteğiyle alınan tarım makinalarının tanıtımı gerçekleştirildi.

Gürpınar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün DAP İdaresi’ne sunduğu "Gürpınar Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında, çiftçilere dağıtılmak üzere alınan 15 ton silajlık mısır tohumu alındı. İlçede 28 çiftçi, daha önce kullanılmayan 855 dekarlık alanda proje kapsamında aldıkları destekle silajlık mısır ekimi gerçekleştirdi. Boyları yaklaşık iki metreyi aşan yem bitkisini hasat etmeye başlayan üreticiler, stokladıkları bitkiyle hayvanlarının kışlık yem ihtiyacını karşılayabilecek.

Otbiçer Mahallesi’nde Mehmet Malat’ın tarlasında gerçekleşen programda, özellikle süt veriminde etkili olan ve üreticinin daha fazla kazanmasını amaçlayan yem bitkisi silajlık mısın hasadı gerçekleştirildi.

Programda ayrıca, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi’nin finansal desteğiyle alınan 1 adet 4 Ekici Üniteli Vakumlu Tip Gübreli Pnömatik Hassas Ekim Makinesi, 1 adet 6 Ekici Üniteli Vakumlu Tip Gübreli Pnömatik Hassas Ekim Makinesi, 1 adet 3 Tam 2 Yarım Ara Çapa Makinesi, 1 adet Sıra Bağımsız Mısır Silaj Biçme Makinesi (2 Sıralı), 1 adet Tek Sıralı Biçme Makinesi, 1 adet 265 Rotovatör (Yatay), 1 adet Silaj Paketleme Makinesi hasat yapılan tarlada tanıtıldı.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı, burada yaptığı açıklamada, tohum ve tarımsal makine desteği vererek, alternatif kaliteli kaba yem ihtiyacının silaj yapılarak karşılanmış olmasından dolayı duyduğu sevinci dile getirdi.

Yem bitkisinin hayvancılıktaki önemine değinen Kayabaşı, “İlçemizin, vatandaşlarımızın en önemli geçim kaynaklarından bir tanesi hayvancılık. Biz de vatandaşlarımızı, çiftçilerimizi destekleme anlamında Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunmuş olduğumuz Gürpınar Bitkisel Üretimi Altyapısını Geliştirme Projesi kapsamında silajlık mısır projemizi geliştirdik. Bu projemizde vatandaşlarımıza hibe tohum desteği verdik. Gerekli teknik desteği İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzdeki mühendislerimiz tarafından verildi. Çeşitli ekipmanlar DAP İdaresi tarafından bize proje kapsamında verildi. Burada ciddi anlamdaki amacımız vatandaşlarımızın girdi maliyetlerini azaltmak. Silajlık mısır ise hayvanların et ve süt verimini ciddi anlamda artırdığı için bu projeyi uyguladık ve ilçemizde şu anda da sonuçlarını alıyoruz. Burada ekimin artırılması anlamında da hedeflerimiz var. Bu sene 855 dekar alanda çiftçilerimiz tarafından ekim yapıldı” dedi.

Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ise silajlık mısır üretimiyle ilçede çok önemli bir adımın atıldığını ifade etti.

Başkan Tanış, “Bildiğiniz üzere ilçemizde tarım ve hayvancılık ağırlıklı olarak yapılıyor. Yem bitkisi anlamında da yonca, koringan ve arpa ekimi yapılmaktaydı. Silajlık mısır da ilçemiz için çok önemli ve büyük bir adım olmuştur. Bu projenin paydaşları olarak DAP İdaresine, il ve ilçe müdürlüklerine, kaymakamlığa, belediye ve ziraat odasına teşekkür ederim. Bu bir ekip işidir. Burada başarının elde edildiğini görmekteyiz. Tüm çiftçilerimizin tarım anlamında buna yönelmesini bekliyoruz. Devletimiz ve hükümetimiz her türlü desteği verilmektedir. Ekipman ve tohum destekleri de verilmektedir.” şeklinde konuştu.

Programa, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Abdülkerim Yücel, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yakup Ayten, İlçe Ziraat Odası Başkanı Faruk Şamiloğlu ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: Haber Metin ve Fotosu DAP BKİ Kurumsal Web sitesinden alınmıştır

 
ATAUNİ’den Yüksek Öğretimde bölgesel işbirliği
 
Alkışlar Erhan Çelenk'e
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum araç sayısı 123 bin 291’e yükseldi
DOSİAD - Erzurum’da motorlu kara taşıtı sayısı Temmuz ayına göre yüzde ...
DOSİAD Aylık Bülteni yayımlandı
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği(DOSİAD) Temmuz 2021 dönemi ...
Erzurum Dengede 3’üncü sırada
DOSİAD - Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2021 Ocak ...
 
Pasin Ovasında hasat zamanı
Erzurum'un Pasinler ilçesinde Vali Okay Memiş ile Büyükşehir Belediye ...
Erzurum patentte marka il
DOSİAD - TÜRKPATENT Ağustos 2021 patent başvurusu iller dağılım sonuçlarını ...
Erzurum Faydalı Modelde liderliğini korudu
DOSİAD - Erzurum Faydalı Model üretimi bazında Bölge liderliğini sürdürdü.
 
Erzurum 8 ayda 198 marka üretti
DOSİAD - Erzurum’dan Ağustos ayında 32, bu yılın Ocak - Ağustos ayları ...
KUDAKA’dan Kurumsal Dönüşüm Desteği
Bölgesel kalkınma açısından önemli bir hizmeti sunmak amacıyla kurulmuş ...
Gıda üretim ve satışı yapan iş yerleri denetleniyor
Erzurum’da gıda üretim işletmeleri ve gıda satışı yapan işyerlerine yönelik denetimler sürdürülüyor.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri