Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
14 ilde kurban dolandırıcılarına operasyon
14 ilde kurban dolandırıcılarına operasyon
100 dönümlük tarım alanı yandı
100 dönümlük tarım alanı yandı
4 terörist etkisiz hale getirildi
4 terörist etkisiz hale getirildi
AYDEMİR: YÜREĞİMİZ YANDI
AYDEMİR: YÜREĞİMİZ YANDI
DSİ yatırımıyla taşkınlar önlendi
DSİ yatırımıyla taşkınlar önlendi
HABERLER>GUNDEM
19 Mayıs 2024 Pazar - 12:16

Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de milli coşku, heyecan ve duruşla kutlandı. İllerde Gençlik yürüyüşleri gerçekleştirildi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk şükran, minnet ve saygıyla anıldı.

Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de milli coşku, heyecan ve duruşla kutlandı. İllerde Gençlik yürüyüşleri gerçekleştirildi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk şükran, minnet ve saygıyla anıldı.

Bölgede Cumhuriyeti kuran il Erzurum başta olarak, tüm illerde gençlik organizasyonları büyük ilgi gördü. Muş’ta Gençlik Yürüyüşüne 1071 genç katıldı.

ELAZIĞ’DA 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ETKİNLİKLERİ

Elazığ’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 105. yılı, yurt genelinde olduğu gibi Elazığ’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Valilik Meydanında tören düzenlendi. Törene, Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, kurum müdürleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'dan başlatmış olduğu yaylım tüm Anadolu’yu sarmıştı. Fedakarca tüm halkımız büyük mücadele gösterip istiklal mücadelesini kazandı. Bunları konuşurken çok kısa bir şekilde ifade ediyoruz ama o gün Anadolu’nun her yerinde vatan aşkı ile yanan insanlar büyük bir mücadele örneği gösterdi. Hakikaten hepimizin omuzlarına büyük bir yük yüklediler. Bu yük dün de omuzlarımızda vardı, bundan sonra da olmalı” dedi.

AHLAT’TA 19 MAYIS COŞKUSU
Bitlis’in Ahlat ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.
Program, sabah saatlerinde ilçenin Yukarı Çarşısından başlayarak kapalı spor salonuna kadar süren gençlik yürüyüşüyle başladı. Dev bayrağı ve Atatürk posteriyle yürüyen gençler, daha sonra kutlama alanına geldi. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Voleybol ve jimnastik gösterilerinin yapıldığı program, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.
Kutlama programına Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, Ahlat Belediye Başkan Vekili Sunullah Yıldırım, Ahlat Cumhuriyet Savcısı Bayram Dedeoğlu, bazı kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

ÇATAK’TA MEŞALELİ 19 MAYIS YÜRÜYÜŞÜ

Van’ın Çatak ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında meşaleli yürüyüş yapıldı.

Çatak İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün organize ettiği meşaleli yürüyüş, hükümet konağı önünde başladı. Askeri personeller, öğrenciler ve vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı ve meşaleler ile sloganlar atarak yürüyüşe katıldı. Kalabalık, ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile askeri personelin marşları eşliğinde Atatürk ve Mareşal Fevzi Çakmak caddelerinde yürüyüş yaptı.

Yürüyüşe katılan Kaymakam Sakarya, “Gençlerimizden oluşan 19 Mayıs kortejimizle, vatandaşlarımızı selamlayarak, gururla geçtik. Milli mücadele başlangıcını gençlerimize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümenin gururuyla, gençlerimizden aldığımız umutla büyük bayramımızın startını verdik” diye konuştu.

Yürüyüşe Çatak Kaymakamı Sercan Sakarya, eşi Duygu Sakarya, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Gülali Çendik, İlçe Tabur Komutanı Yüzbaşı Emre Göksu, Emniyet Amiri Ünal Tanış, Gençlik ve Spor Müdürü Engin Fırat Sarıtaş, askeri personel, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

TERCAN'DA GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Erzincan’ın Tercan ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 105. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Gençlik Yürüyüşü düzenlendi.

Düzenlenen Gençlik Yürüyüşü İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden başlayarak Hükümet Konağı önünde son buldu. Gençlik Yürüyüşüne Gençlik ve Spor İlçe Müdür Fevzi Koçoğlu, İlçe Emniyet Müdürü vekili komiser Muhammed Ali Demirci, Bölük komutanı Jandarma Üsteğmen Yasin Gökçe, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yahya Güneş, beden eğitimi öğretmenleri, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

MUŞ’TA DÜZENLENEN GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜNE 1071 GENÇ KATILDI

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Gençlik Yürüyüşüne' 1071 genç katıldı.

Muş'ta "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Gençlik Yürüyüşü' büyük bir coşku ve katılımla gerçekleşti. Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe, 1071 genç katılarak 19 Mayıs ruhunu hep birlikte yaşadı.

Murat Nehri kenarında yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün yapıldığı etkinlikte, gençlere köfte ekmek ikram edildi. Program, halayların çekilmesi, kano ve zipline etkinliği ile devam etti.

Gazetecilere açıklama yapan Muş Valisi Avni Çakır, gençlerin katılımı ile keyifli bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirterek, “Çok güzel bir havada, gençlik haftasında, gençliğimizin sporla, doğayla daha fazla bütünleşmesi noktasında güzel bir gençlik yürüyüşünü gerçekleştirdik. Şu an Muş'un en güzel noktalarının birinde, Tarihi Murat Köprüsü Murat Nehrinin kıyısındayız. Burada şu an buradaki gençlik merkezi noktamızdayız. 1000’e yakın gencimizin katılımıyla, güzel bir havada, yaklaşık 3 kilometrelik parkurda yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Yarın da inşallah hep beraber, coşkuyla 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nızı kutlayacağız. Muş'ta gençliğimizin daha çok sporla, daha çok doğayla, daha çok böyle kütüphaneyle, eğlenceyle, buluşması noktasında gençlik haftasını hep birlikte ilgili kurum ve kuruluşlar, yoğun bir işbirliği içerisinde yaptık. Yoğun bir faaliyet içerisindeyiz. Bu etkinlik de onlardan bir tanesi diyebiliriz” dedi.

Yürüyüşün sona erdiği noktada gençlerle halay çeken Vali Çakır’ın Eşi Bahar Çakır, “Gençlerimize ortak olmak beni çok mutlu etti. Gençlerimiz ile birlikte halay çektik. Güzel bir gün geçirdik. Gençlerimize sağlıklı günler ve iyi eğlenceler diliyorum” şeklinde konuştu.

Tarih Murat Köprüsünün Muş Valisi Avni Çakır’ın Eşi Bahar Çakır, Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ali Osman Sağlam, Vali Yardımcıları, Kurum Amirleri, vatandaşlar, öğrenciler ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

VALİ ALİ ÇELİK 19 MAYIS YÜRÜYÜŞÜNE KATILDI

Hakkari Valisi Ali Çelik, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlenen doğa yürüyüşüne katıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Vali Ali Çelik vatandaşlarımız ile beraber doğa yürüyüşüne katıldı. Sabah saatlerinde başlayan ve 5 kilometrelik mesafede düzenlenen yürüyüş, doğaseverlerin büyük ilgisini çekti. Etkinlik, doğayla iç içe keyifli anlara sahne olurken, katılımcılar hem spor yapmanın hem de milli bayramımızı kutlamanın coşkusunu yaşadı. Vali Çelik, etkinlik öncesinde yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin hem toplum sağlığına hem de birlik ve beraberliğe katkı sağladığını vurguladı.

Yürüyüş sonrası katılımcılara çeşitli ikramlar sunuldu ve hatıra fotoğrafları çekildi. 19 Mayıs'ın ruhuna uygun olarak gerçekleştirilen bu etkinlik, vatandaşlarımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

 
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
 
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum şehidini uğurladı
Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde silah kazası sonucu şehit olan Piyade ...
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "19 Mayıs, bizim milli tarihimizin sıradan ...
Atama kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.
 
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Filistin halkının özgürlük mücadelesini ...
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda ...
Tasarruf Tedbirleri Genelgesi yayımlandı
Tasarruf Tedbirleri ile İlgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı.
 
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
İsrail’in Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda ...
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “O masum yavrular, o şehitler ...
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Türkiye'nin uzaya çıkacak ikinci Türk astronotu Tuva Cihangir Atasever, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri