Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
‘TBMM Türkiye demokrasisinin kalbi’
‘TBMM Türkiye demokrasisinin kalbi’
'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir'
'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir'
Bahçeli: 'Bölücü alçaklar bu milletin evladı olamazlar'
Bahçeli: 'Bölücü alçaklar bu milletin evladı olamazlar'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
HABERLER>BÖLGE
14 Mayıs 2020 Perşembe - 04:42

Doğu Anadolu’da parklar çocuk sesleriyle şenlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile 0-14 yaş arası çocukların, sokağa çıkma kısıtlamasının saat 11.00 ile 15.00 arası esnetilmesi ve maske takmak şartıyla 4 saatlik dışarı çıkma izni verilmesi sonrası Doğu Anadolu’da parklar çocuk sesleriyle şenlendi.

Doğu Anadolu’da parklar çocuk sesleriyle şenlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile 0-14 yaş arası çocukların, sokağa çıkma kısıtlamasının saat 11.00 ile 15.00 arası esnetilmesi ve maske takmak şartıyla 4 saatlik dışarı çıkma izni verilmesi sonrası Doğu Anadolu’da parklar çocuk sesleriyle şenlendi.

ERZURUM'DA ÇOCUKLARIN PATEN VE BİSİKLET KEYFİ
Korona virüs tedbirleri kapsamında yaklaşım iki aydır evde kalan 0-14 yaş grubu çocuklar bugün ilk kez sokağa çıkarak oyun oynamanın keyfini yaşadılar.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 65 yaş ve üstü, 0-14 ve 14-20 yaş grubundakilere sokağa çıkma iznini açıklamasının ardından bugünde 0-14 yaş grubu çocuklar sokaktaydı.
Anne ve babalarıyla birlikte Erzurum’un tarihi Yakutiye meydanında paten kayıp bisiklet süren çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.

KARS’TA ÇOCUKLAR PARKLARA AKIN ETTİ

Kars’ta sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 0-14 yaş arası çocukların 4 saatlik izni başladı. Aileleriyle birlikte sokağa çıkan çocuklar parklara akın etti.

İçişleri Bakanlığı Genelgesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile 0-14 yaş arası çocukların, sokağa çıkma kısıtlamasının saat 11.00 ile 15.00 arası esnetilmesi ve maske takmak şartıyla 4 saatlik dışarı çıkma izinleri kullanılmaya başlandı. Havanın güneşli ve sıcak olmasını fırsat bilen çocuklar, paklarda bisiklet sürdü, koştu ve aileleriyle çeşitli oyunlar oynadı.

Kent genelinde parklar, bisiklet parkuru ve sokaklara çıkan çocuklar 4 saatlik izin sürelerini bisiklet sürerek ve top oynayarak geçiriyor. Kars Sosyal Vefa Destek Grubu ise dışarıya çıkan ve maskesi bulunmayan çocuklara ücretsiz maske dağıttı. Çocuklarla dolan parklarda renkli görüntüler de ortaya çıktı.

PARKLAR 39 GÜN SONRA ÇOCUK SESLERİYLE ŞENLENDİ

Erzincan’da 14 yaş altı çocuklar yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 39 gün sonra sokağa çıktı.

Çin’de ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan ve pandemi olarak ilan edilen korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 20 yaş altı ile 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkması yasaklanmıştı. Korona virüs salgını nedeniyle uygulanan yasağın ardından 0-14 yaş arası çocuklara bugün 4 saatliğine sokağa çıkma izni verildi. Saat 11.00'de başlayan izinle çocuklar günler sonra sokağa çıktı. Erzincan’da da dışarı çıkmanın heyecanını yaşayan çocuklar, maskelerini takıp parklara akın ederek güzel havanın tadını çıkardı.

"ÇOCUKLARIMIZ ÇOK MUTLU OLDU"

Çocuklarıyla güneşli havanın tadını çıkaran aileler, “Çok uzun zaman sonra yasağın ardından dışarı çıktık. Çocuklarımız yaklaşık 39 gündür dışarı çıkmıyordu. Havaların da güzelleşmesiyle iyi oldu bu. Parka geldik çocuklarımız güneşli havanın tadını oyunlar oynayarak çıkarıyor. Çocuklarımız da biz de mutlu olduk” dediler.

EVLERİNE MUTLU DÖNDÜLER
Bingöl’de korona virüs nedeniyle parka giderek doyasıya eğlenme fırsatı bulan çocuklar, sürenin bitmesiyle evlerine mutlu döndü.
Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de sokağa çıkmaları kısıtlananlardan 14 yaş altındaki çocuklar, bugün saat 11.00 ile 15.00 arasında dışarı çıktı. Çocukların büyük bir bölümü aileleri ile parklara giderek doyasıya oynamanın tadını çıkardı. Korona virüs tedbirlerine uyarak parklarda vakit geçiren çocukların sevinçleri 4 saatlik izinlerinin bitmesiyle sona erdi. Ona rağmen parklarda neşeli vakit geçiren çocuklar, evlerine mutlu döndü.
Yaklaşık 2 aydır evden çıkmadıklarını ve bugün kardeşiyle birlikte parka geldiklerini belirten çocuklardan Ahsen Sav, hastalığın bir an önce bitmesini isteyerek her günlerinin böyle olmasını temenni etti.
Kısıtlamanın tekrar başlamasıyla eve döneceklerini dile getiren çocuklardan Nisa Buğrahan ise, “Uzun zamandır dışarı çıkamıyorduk. Biraz sonra eve gideceğiz ama yine de bu mutluluğu yaşadığımız için çok sevinçliyiz” şeklinde konuştu.
Çocuklarını parka getiren baba Mehmet Elvan ise, “Çocuklarımız malum hastalıktan dolayı dışarı çıkamıyordu. Bugün aldık dışarı çıktık, umarım mutlu etmişizdir. İnşallah bu hastalık kısa sürede biter, hayat normale döner” ifadelerini kullandı.

4 SAATLİK İZİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Elazığ’da korona virüs tedbirleri kapsamında 53 gündür dışarı çıkamayan diğer çocuklar gibi 5 yaşındaki Alper ve Çağlar kardeşler de 4 saatlik izinde parka koşarak doyasıya eğlendi.

Türkiye’de ilk korona virüs vakasının görülmesinin ardından ülke genelinde hızla alınan tedbirler kapsamında yaşlı ve hastaların ardından da 22 Mart’ta 20 yaş altındaki çocuk ve gençlere sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti.14 yaşına kadar olan çocuklar, sokağa çıkma kısıtlamasının Çarşamba günleri için saat 11:00 ile 15:00 arası esnetilmesi ile bugün dışarı çıktı.Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da çocuklar başta Parklar olmak üzere dışarı çıkmanın mutluluğunu yaşadı.5 yaşındaki ikizler Alper ve Çağlar'da 4 saatlik izinde ailesiyle önce alışveriş yapıp ardından parka gelerek burada gönüllerince eğlendi. Ayrıca babaları konuşurken araya giren ikizler, tebessüm ettirdi.

Diğer çocuklar da izni fırsat bilerek parklarda bisiklet sürüp, parklarda kaydıraklardan kayıp sallanarak 4 saatlik iznin keyfini çıkardı.

5 yaşındaki ikizlerini parka getirdiklerini dil getiren baba Şener Mutluay, “ Uzun zamandan beridir çocuklar evdeydi. Bugün de izin verildiği için çocuklarla beraber dışarı çıktık. Dört saat boyunca eğlendirmek ve güzel vakitler geçirmek istiyoruz. Önce alışveriş yaptık, çocuklara ayakkabı aldık daha sonra da parka geldik. Çocuklar oyun oynuyor biz de oturuyoruz. Temiz havanın keyfini çıkarıyoruz” dedi.

Uzun zamandır dışarı çıkmadıkları için şuan farklı duygular içerisinde olduklarını belirten 10 yaşındaki Efali Şahin, “Açıkçası, çoğunlukla evde olmaya alıştığımızdan dolayı, parka geldiğimiz zaman sanki ilk kez çıkmışız gibi oldu. Güzeldi, arkadaşımı gördük, dolaştık biraz. Kardeşim ile birlikte güzel havanın tadını çıkarıyoruz” diye konuştu.

Elazığ depreminden bu yana ilk kez dışarı çıktığını aktaran 12 yaşındaki Melik Yağız Karakaya ise “ Yaklaşık 3 aydır evde olduğumuzdan dolayı bugün devletimizin bize verdiği izin ile dışarı çıktık. Bugün arkadaşım ile birlikte yürüyüş yaptık. Orucuz diye bir şey de yemedik. Buralar çok güzel, özlemişim”ifadelerini kullandı.

SOKAĞA ÇIKAN ÇOCUKLAR İLK OLARAK OKULLARINA KOŞTU

Muş’un Varto ilçesinde 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik kapsamında uzun bir aradan sonra ilk kez sokağa çıkan çocuklar okullarına koştu.

Korona virüs tedbirleri kapsamında 4 Nisan'dan itibaren sokağa çıkmaları kısıtlanan 20 yaş ve altındaki gençler ve çocuklardan 0-14 yaş grubunda olanlar bugün 11.00-15.00 saatlerinde yürüme mesafesiyle sınırlı olarak dışarı çıkabildi. Dışarı çıkan Atatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri, yasağın kalmasıyla birlikte okullarının önünde top oynayarak güzel vakit geçirdi.

Varto Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne başkanlığında oluşturulan sosyal destek grubu ekibi de 8. sınıf öğrencilerini evlerinin önünde ziyaret ederek kitap seti hediye etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Şerafettin Yıldız, “Cumhurbaşkanlığımızın sayesinde bugün çocuklarımıza kolaylık sağlandı. Onlara bugün kitap dağıttık. Yaklaşık iki aydır öğrencilerimiz evden çıkamıyordu. Cumhurbaşkanımız sayesinde onlara kolaylık sağlandı. 11.00 -15.00 saatleri arasında dışarı çıkmaları ve arkadaşları ile sosyal mesafeye dikkat ederek bir görüşme olanağı tanındı. Bugün bazı öğrencilerimiz okulun bahçesine gelmiş, okulumuzun bahçesinde sosyal mesafe kuralına uyarak oyun oynamaya çalışıyorlar” dedi.

Atatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Melike İlayda Candemir ise, uzun zamandır evden çıkmadığını belirterek, “İyi ki bu yasak kalktı, en azında birkaç saat dışarıyı çıktık. Öğretmenlerimiz bize kitap getirdiler. Kendilerine teşekkür ederiz” dedi.
ÇOCUKLAR PARKLARDA DOYASIYA EĞLENDİ

Muş’un Varto ilçesinde korona virüs nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 0-14 yaş aralığındaki çocuklar, uzun bir aradan sonra parklara çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

4 Nisan'dan itibaren sokağa çıkmaları kısıtlanan 20 yaş ve altındaki gençler ve çocuklardan 0-14 yaş grubunda olanlar, bugün 11.00-15.00 saatlerinde yürüme mesafesiyle sınırlı olarak dışarı çıkabildi. Varto ilçesinde belirtilen saatler içerisinde bazı parklar boş iken bazılarında ise çocuklar oynamanın keyfini çıkardı.

Parkta oyun oynayan Ceren Yetkiner, “Yaklaşık iki aydır bizler dışarı çıkmadık, haliyle evde sıkıldık. Kardeşlerimle birlikte oyun oynamaya geldik. Saatimiz dolarsa eve döneceğiz” dedi.

Gümgüm Mahallesi’nde ikamet ettiğini ve yasakların kalkmasından sonra parka geldiğini ve kardeşleri ile oyun oynayacağını söyleyen İlayda Dikici de, “Çoktandır evden çıkmamıştık. İyi ki bu yasak kalktı, en azında birkaç saatte olsa kardeşlerimle parkta oynayacağız” ifadelerini kullandı.

MALATYA’DA 4 SAATLİK İZİNDE ÇOCUKLAR PARKLARA KOŞTU

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 20 yaş altı gruptaki 0-14 yaş arası çocuklar, 4 saatlik izinle birlikte parklara akın etti.

Virüs ile mücadele kapsamında kontrollü normal hayata geçiş sürecinde geçtiğimiz Pazar günü 65 yaş ve üstü vatandaşlara verilen 4 saatlik sokağa çıkma izninin ardından, bugün de 0-14 yaş arası çocuklara 11.00 ile 15.00 saatleri arasında 4 saatlik izin verildi. Yaklaşık 2 ay aradan sonra dışarıya çıkan çocuklar park ve bahçelere koştu. Parklardaki sessizlik yerini coşku ve kalabalığa bırakırken, aileleriyle dışarıya çıkan çocukların maske taktığı ve sosyal mesafe kuralına uyduğu görüldü.

Parklarda uzun süre vakit geçiren çocuklar doyasıya eğlenrken, 14-20 yaş grubu gençler ise 15 Mayıs Cuma günü 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesi şartı ile dışarıya çıkabilecek.

ÇOCUKLARA ÖZEL MASKE

Yeşilyurt Belediyesi, korona virüs tedbirleri kapsamında, bugün kısıtlı olarak dışarı çıkmalarına izin verilen çocuklara özel üretilen maske hediye etti.

Yeşilyurt Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Kültür ve Sanat Merkezinin önünde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ayarlanan alanda kurulan maske dağıtım standını ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, çocuklardan maskelerini takmalarını ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak verilen izni en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi.

Korona virüs nedeniyle oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek adına ilçe genelinde gerekli tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Başkan Çınar, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının yayılmasını önlemek adına çalışmalar yaptıklarını söyledi. Virüsün Türkiye’de görülmesiyle birlikte alınan tedbirlerin Yeşilyurt ilçesinde uygulamaya konulduğu ifade eden Çınar, “İlçemizin her noktasını dezenfekte ediyoruz, halkımıza ücretsiz maske dağıtıyoruz, pazar yerlerine dezenfektan kutuları yerleştirdik, esnaflarımızı ve halkımızı bilgilendiriyoruz. Kamu, kurum, muhtar evleri ve tüm yerleşim alanlarını didik didik temizledik” dedi.

ÖZEL MASKE DAĞITILDI

Bugünde kısa süre de olsa sokağa çıkmalarına izin verilen 0-14 yaş aralığındaki çocukları yalnız bırakmadıklarını dile getiren Çınar, “Çocuklarımız neredeyse iki aylık bir sürenin ardından dışarıya çıktılar, bizlerde çocuklarımızın yaşadıkları heyecana ortak olmaya ve mutluluklarını paylaşmaya çalışırken, onlar için özel ürettiğimiz maskelerin dağıtımını yapıyoruz. Çocuklarımız dışarıdaki vakitlerini gerekli önlemleri alarak geçirmeleri ve sosyal mesafe kurallarına uymaları gerekmektedir. Tabii ki bu noktada ailelerimize büyük görevler düşüyor, hem kendimiz hem de sevdiklerimizin sağlığı için açıklanan kurallara hepimizin uyması gerekiyor. Çünkü virüs tehlikesi tam manasıyla bitmedi, bizlerde yavrularımızı her türlü tehlikeden korumak adına elimizden geleni yapmaktayız. Çünkü onlar bizim geleceğimizdir, umudumuzdur. Gözlerindeki parıltı ile bizlere her zaman umut aşılayan çocuklarımız için ne yapsak azdır. Onların sağlıklı ve sıhhatli olmaları, huzur ve refah içerisinde hayat sürmelerine katkı sağlamak bizim öncelikli görevlerimiz arasındadır. Tüm çocuklarımızın hijyen kurallarına uygun olarak güzel vakit geçirmelerini, enerjilerini atmalarını ve zaman dolduktan sonra da hemen evlerine dönmelerini istiyoruz. Mutlu İnsanların Şehri Yeşilyurt’ta özellikle çocuklarımızı mutlu ve neşeli görmek bizleri daha fazla umutlandırıyor, çünkü Yeşilyurt’umuz çocuklarımızla daha güzel, daha mutlu” diye konuştu.

Maske dağıtımına katılan anne ve babalar ile çocuklarda, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkürlerini sundular.

PARKLAR GÜNLER SONRA MİNİKLERLE DOLDU

Van’ın Muradiye ilçesinde sokağa çıkan çocuklara bir yandan kitap hediye edilirken, bir yandan da tıraşları da yapıldı.

Korona virüs nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 0-14 yaş aralığındaki çocuklar, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlikle soluğu parklarda aldı. Muradiye ilçesinde de korona virüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 40 gündür evlerinden çıkamayan 0-14 yaş aralığındaki çocuklar, uygulanan 11.00-15.00 saatleri arasındaki serbestlik nedeniyle parklara ve oyun alanlarına akın etti. Aileleriyle beraber güneşli havanında tadını çıkaran çocuklar doyasıya eğlendi.

Kızılay Muradiye Temsilcisi Selçuk Yay; 40 gün sonra dışarı çıkan çocukları unutmadıklarını belirterek, “Oyun alanlarına çıkan çocuklara kitap hediye ettik, aynı zamanda mesleğim berber olduğu için iş yerine gelen çocukları da tıraş ettik” ifadelerini kullandı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Yeni tip korona virüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş altı çocuklar uzun bir aradan sonra ilk defa sokağa çıkarken, Battalgazi Belediyesi önü renkli görüntülere sahne oldu.

Malatya’da yeni tip korona virüs nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş altı çocuklar, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile uzun bir aradan sonra dışarı çıktı. Kimi arkadaşlarıyla kimi de aileleriyle parklara koşarken, Battalgazi Belediyesi hizmet binasının ön tarafı renkli görüntülere sahne oldu. Ailelerin Battalgazi Belediyesi ön kısmındaki alana getirdiği çocuklar çimenlerde oturdu, futbol maçı yaptı, bisiklet sürdü ve oyuncaklarıyla oynadı. Sosyal mesafe kuralına özellikle dikkat eden aileler, çocukların parkta eğlendiği anları ölümsüzleştirmeyi de unutmadı. Bu anlarda Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’de, ailelere sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Güder, belediye hizmet binası önünde gönüllerince eğlenen çocukları ve ailelerini ziyaret etti. Aileler ve çocuklarıyla yakından ilgilenen Başkan Güder, çocuklarla çeşitli hediyeler dağıttı. Ailelerin 11 ayın sultanı Ramazan Ayı’nı tebrik eden Başkan Güder, çocuklarla fotoğraf çektirmeyi unutmadı.

Uzunca bir aradan sonra ilk kez sokağa çıkan 14 yaş altı çocukların mutluluklarına ortak olduklarını ifade eden Güder, “Çocuklarımızla yaptığımız sohbette, Ramazan Bayram gelemeden bayramı yaşadıklarını ifade ettiler. Onların yüzünde ki bu tebessümü, onların sevinçlerini görünce bizde ortak olalım istedik. İnşallah kısa sürede çocuklarımız belli günlerde değil sürekli dışarı çıkıp gönüllerince koşup oynamaya devam ederler. Çocuklarımızın daha önceki bayramlarda olduğu gibi bu bayramı da bayram gibi yaşamaları için bizler Battalgazi Belediyesi olarak tüm tedbirleri aldık” diye konuştu.

 
Ekonomik İstikrar Kalkanı verileri açıklandı
 
Erzurumspor ne olacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken’de dayanışma gündemi
Palandöken Belediyesi, Korona virüs salgını nedeniyle iş yerini kapatmak ...
Aşkale hayvan pazarında kısıtlama bitiyor
Aşkale Belediyesi tarafından, 11 Mart 2020 tarihinde ülkemizde tespit ...
Kars Çayı taştı
Kars'ta yağmur ve karın erimesi Kars Çayı'nı taşırdı. Yetkililer özellikle ...
 
Malazgirt Ovası ikinci defa sular altında kaldı
Muş'un Malazgirt ilçesinde bir aydır aralıklarla yağan yağmur, Malazgirt ...
Çoruh Havzası bereketin adresi
Türkiye’nin en hızlı akan nehri olan Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanan ...
“Bu hayır kervanına sizlerde ortak olun”
Kacır, Erzurum Sıddık Tivlikli Hafız İmam Hatip Ortaokulu ve Erzincan ...
 
Sunar: “Hayırlı ve bol kazançlar diliyorum”
Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, ilçede bulunan berber ve kuaförlerin ...
Orhan: “Esnafımız huzur içinde hizmet verecek”
Korona (Covid-19) salgını nedeniyle bir süredir kapalı olan berber ve ...
Uçar: ‘Tedbiri elden bırakmamalıyız’
Uçar, "Dezenfekte ve maske dağıtımlarıyla bu salgınla mücadeleden taviz ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri