Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>BÖLGE
5 Şubat 2020 Çarşamba - 13:28

Doğu’da beyaz gündem

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde etkisini sürdüren kar yağışı Van’da çığa neden oldu, Bingöl ve Erzincan’da eğitime yine ara verildi. Erzurum’da ise kar yağışı gün içinde devam etti.

Doğu’da beyaz gündem

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde etkisini sürdüren  kar yağışı Van’da çığa neden oldu, Bingöl ve Erzincan’da eğitime yine ara verildi. Erzurum’da ise kar yağışı gün içinde devam etti. Yağış etkili olduğu kesimlerde ulaşımı olumsuz etkiledi. Bölgede bine yakın köy yolunda karla mücadele seferberliği başlatıldı.

BİNGÖL'DE KAR 252 KÖY YOLUNU KAPATTI, KARLIOVA’DA 1 METREYE YAKLAŞTI

Bingöl’de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kent genelinde 252 köy yolu ulaşıma kapandı, Karlıova ilçesinin yüksek rakımlarında ise 1 metreye yaklaştı.

Meteorolojinin uyarısını yaptığı kar yağışı Bingöl genelinde etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle kent beyaza bürünürken, şu ana kadar 252 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Karlıova ilçesinde kar kalınlığı yüksek kesimlerde yer yer 1 metreye yaklaşırken, diğer bölgelerde 40 santime kadar ulaştığı öğrenildi. Karla güne uyanan vatandaşlar sabah iş yerlerinin önünü ve araçlarını temizledi. Valilik koordinesinde İl Özel İdaresi'ne bağlı 48 ekip, sabahın erken saatlerinden itibaren karla kapanan yolları açma çalışmasına başladığı kaydedildi.

Bugün Karlıova'nın genelinde, merkez ile Adaklı ve Kigı ilçelerinde ise taşımalı eğitime ara verilmesine neden olan kar yağışının hafta sonuna kadar devam etmesinin beklendiğinin tahmin edildiği açıklandı.

BİNGÖL'DE 3 İLÇEDE KAR TATİLİ

Bingöl'de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Karlıova ilçesinin genelinde, Adaklı ile Kigi ilçelerinde ise taşımaları eğitime 1 gün ara verildi.

Meteorolojinin uyarısının ardından kar yağışı ve olumsuz hava koşulları Bingöl'ün yüksek rakımlı ilçelerinde etkili oluyor. Dün başlayan kar yağışı nedeniyle Karlıova ilçesinde eğitime bugün de ara verildi. Adaklı ve Kiğı ilçelerinde ise taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi.

Bölge genelinde kar yağışının hafta sonuna kadar aralıklarla devam etmesinin beklendiği aktarıldı

BİTLİS’TE BUZ SARKITLARININ BOYU ÜÇ METREYİ GEÇTİ

Bitlis’te havanın iyice soğumasından dolayı çatılardaki buz sarkıtlarının boyu üç metreyi geçti.

Bitlis’te hava sıcaklığı gece saatlerinde eksi 10 ile 15 dereceye kadar düşerken, ev ve iş yerlerinin önlerinde buz kütleleri oluştu. Bitlis'te 107 yerleşim yerine ulaşım sağlanamadığını ifade eden İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar ve tipiden dolayı il merkezi ve ilçelerde kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürü Murat Yıldız ise şehir dışına şu ana kadar yaklaşık bin kamyon kar taşındığını ifade etti.

Kardan dolayı vatandaşların ve sürücülerin zor anlar yaşadığı Bitlis'te, belediye ve karayolları ekipleri de kar temizleme çalışması yürüttü.

ÇIĞ ALTINDA KALAN 2 KİŞİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, çığ altında olduğu değerlendirilen 2 kişinin bulunması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüste 5 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Çığ altında kaldığı değerlendirilen 2 kişinin bulunması için sürdürülen arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, “Çığ altında 2 kişi daha var. 250-300 kişilik arama kurtarma ekibi bölgede çalışıyor. 3 vefat edenimiz merkezde defnedilecek, diğer ikisi de Bitlis’in Hizan ilçesi üzerinden Bahçesaray’a nakledilecek. Yaralılarımızın durumları da iyi. İnşallah diğer 2 vatandaşımıza da ulaşırız. Bölgede kar yağışı var, belli noktalarda çığ tehlikesi mevcut” dedi.

ÇIĞ BÖLGESİNDE İKİNCİ FACİA

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde üzerine çığ düşen minibüste bulunduğu değerlendirilen 2 kişiyi arama çalışmaları devam ederken ikinci çığ düştü. Çığ altında kalan bazı kurtarma ekibi görevlileri kendi imkanlarıyla kurtulurken, arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

Dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüste bulunan 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Minibüste olduğu değerlendirilen ve sabah saatlerinden itibaren devam eden 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürdürülürken ikinci defa çığ düştü. İlk bilgilere göre çığ altında araçlar ve kurtarma ekibinin kaldığı bildirildi. Çığ faciasından bazı kurtarma ekibi görevlileri ve bölgeye desteğe giden vatandaşlar kendi imkanlarıyla kurtulurken, arama kurtarma çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiği belirtildi.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, arama kurtarma faaliyeti yürüten ekibin üzerine çığ düştüğünü söyledi.

ÇIĞ FACİASINDA HAYATINI KAYBEDEN 2 KİŞİNİN CENAZESİ BAHÇESARAY’A GÖNDERİLDİ

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde üzerine çığ düşen minibüsten cansız bedenleri çıkarılan 2 kişinin cenazesi defnedilmek üzere Bahçesaray ilçesine gönderildi.

Dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüsten 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Minibüste olduğu değerlendirilen 2 kişiyi arama kurtarma çalışmaları ise sabah saatlerinde yeniden başlatıldı.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan Sabahat Tosun ile Emirhan Kaymaz’ın cenazeleri, yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Tosun ve Kaymaz’ın cenazeleri Bahçesaray ilçesinde defnedilmek üzere gönderildi.

Hastaneye gelen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, dün gece ara verilen kurtarma çalışmalarına sabah saat 08.00 itibariyle tekrar başladığını söyledi. Vali Bilmez, “Çalışmalar devam ediyor. Vefat eden 5 vatandaşımızın ikisinin cenazesini Bahçesaray’a gönderiyoruz. Orada defnedilecekler. Diğer üçü de merkezde defnedilecekler. Yaralılarımızın genel durumu iyi, hayati tehlikesi olan yaralımız bulunmamaktadır. Çığın altında iki vatandaşımızın daha olduğunu değerlendiriyoruz. İnşallah bugün sonuç alırız. Bölgedeki hava koşulları hala çok uygun değil. Kar yağışı devam ediyor. Bölgede çığ tehlikesi hala mevcut. Gerekli önlemler alındı. Bahçesaray’a giden ya da Bahçesaray’dan gelen insanlarımızın mutlaka trafik ve jandarmanın uyarılarına ve ikazlarına dikkat etmeleri gerektiğini değerlendiriyoruz. Ben vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

ERZİNCAN'DA KAR YAĞIŞI DOLAYISIYLA EĞİTİME 1 GÜN ARA

Erzincan genelinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. Yüksek kesimlerde etkili olan kar ve tipi, ulaşımda aksamalara yol açtı.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bugün okulların tatil edildiğini belirtti. Vali Arslantaş, attığı tweette, “Yoğun kar yağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Erzincan il genelinde 05 Şubat 2020 Çarşamba günü eğitime 1 gün ara verilmiştir” dedi.

Yüksek kesimlerde etkili olan kar ve tipi, ulaşımda aksamalara yol açtı. Erzincan-Sivas kara yolundaki Sakaltutan ve Kızıldağ ile Erzincan-Gümüşhane kara yolundaki Ahmediye Geçidi'nde yoğun tipi nedeniyle zaman zaman ulaşım güçlükle sağlandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle yolda kalan araçların trafiği engellememesi için kara yolları ve polis ekipleri iş makinesi desteğiyle yoğun çalışma yürüttü.

Erzincan’da kar yağışıyla birlikte buz tutan Girlevik Şelalesi de doyumsuz bir manzara oluşturdu.

 

“BUZLANMA VE DON UYARISI”

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu’da hava parçalı, çok bulutlu, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı ve Ardahan çevreleri aralıklı kar yağışlı olarak geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde hafif şiddette buzlanma ve don olayının görüleceği belirtilerek yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ olayının meydana gelebileceği kaydedildi.

“KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI”

Öte yandan Meteorolojiden Doğu Anadolu için kuvvetli rüzgar uyarısında bulunularak, “Rüzgâr güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta (20-40 km/sa.), Erzurum’un kuzey kesimleri ile Erzincan ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/sa.) olarak esmesi bekleniyor” denildi.

DERECİK’TE 7 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

Hakkari’nin Derecik ilçesinde kar yağışından dolayı 7 araç birbirine girdi.

Alınan bilgilere göre kaza, ilçenin Ortaklar köyündeki Zini Tepesi bölgesinde meydana geldi. Kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyeti kaybedilen 7 araç birbirine girdi. Zincirleme kazada ölen ya da yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi.

DOĞUBAYAZIT’TA KAR YAĞIŞI, PAMUK GEÇİDİ'NDE TİPİ ETKİLİ OLDU

Ağrı Dağı’nın eteklerinde yer alan Doğubayazıt ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

5 bin 137 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en büyük dağı olan Ağrı Dağı’nın eteğinde yer alan Doğubayazıt ilçesinde gün boyu kar yağışı etkisini sürdü. Kar yağışından dolayı ilçeye bağlı birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Ekiplerin yol açma çalışmaları devam ederken bazı noktalarda kar kalınlığı da arttı. İlçenin bazı mahallelerinde hayvanlarını dışarıda yemleyen vatandaşlar hayvanlarını ahırlarda yemledi.

Iğdır-Doğubayazıt kara yolunun 18. kilometresinde bulunan Pamuk Geçidi'nde ise önceden yağan kar, yaşanan tipiden dolayı yola savruldu. Bazı araçlar tipiden dolayı yol almakta zorlandı.

MUŞ’TA 87 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Muş’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 87 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. İl özel idaresi ekipleri, kapanan 87 köy yolunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

OVACIK'TA OKULLARA KAR TATİLİ

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların, 5 Şubat'ta (yarın) tatil edildiği bildirildi. Öte yandan yağışların hafta sonuna kadar ara ara devam etmesi beklendiği aktarıldı.

MİNİBÜSLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 7 YARALI

Van’ın Saray ilçesinde yolcu minibüsüyle otomobilin çarpışması sonucu 7 kişi yaralandı.

Alınan bilgilere göre kaza, sabah saatlerinde Saray ilçe çıkışında meydana geldi. Kapıköy Sınır Kapısından Van şehir merkezine yolcu taşıyan, plakası ve şoförünün ismi öğrenilemeyen yolcu minibüsü, plakası ve şoförünün ismi öğrenilemeyen bir otomobille çarpıştı. Kazada 7 kişi çeşitleri yerlerinde yaralanarak ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

 
Çatıda ölümüne kar temizliği
 
Türk Harb-İş’ten taşeron işçilere destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkale’de kapanan köy yolları ulaşıma açılıyor
Aşkale'yi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında ...
Sunar: ‘Palandöken yükselen değer’
Sunar, ilçede AK Belediyecilik modeli uygulamalarıyla yaşam standartlarını ...
Orhan: “Vatandaşın huzuru için çalışıyoruz”
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, zaman zaman vatandaşlar ...
 
Aziziye’nin cazibesi sürüyor
Erzurum’un son yıllarda en fazla popülaritesi artan ilçelerin başında ...
Erzurum ilçe nüfusları açıklandı
ÖZEL - Yakutiye Erzurum’un nüfusu en kalabalık ilçesi olma konumunu sürdürürken, ...
Kuzeydoğu’da 2 ilde artış, 5 ilde düşüş
ÖZEL - Erzurum, Ağrı, Kars, Erzincan, Iğdır, Ardahan ve Bayburt illerinin ...
 
KUDAKA Nüfusu düştü
ÖZEL - Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinden oluşan KUDAKA İstatistik ...
Murat Nehri kısmen dondu
Muş’ta etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Murat Nehri kısmen dondu.
Zigana Tüneli'nde çalışmalar sürüyor
Turhan, dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise 14,5 kilometreyle en uzun çift ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri