Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Tanfer, güven tazeledi
Tanfer, güven tazeledi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
HABERLER>TÜRKİYE
4 Ocak 2013 Cuma - 08:12

Doğu, şehitler için tek yürek

Iğdır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, Sarıkamış Harekatı'nın 98. yıldönümü anma programı kapsamında Iğdır'dan 2 bin gencin ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne destek vereceğini söyledi.

Doğu, şehitler için tek yürek

Iğdır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, Sarıkamış Harekatı'nın 98. yıldönümü anma programı kapsamında Iğdır'dan 2 bin gencin ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne destek vereceğini söyledi.
Makamında bir bilgilendirme toplantısı yapan Gürhan Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlere var olan 'Milli Benlik' duygusunu uyandırmak ve tarih bilincini arttırmak amacıyla Kars Sarıkamış Şehitleri’ni anma yürüyüşü düzenleneceğini hatırlattı. Yıldız, “90 bin askerimizin şehit düştüğü Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’na 10 bin gencimizin katılmasını bekliyoruz. Sarıkamış Şehitleri’ni anma etkinliklerine kısa bir süre kala Iğdır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak hazırlıklarımız tüm hızıyla devam etmekte olup, 2 bin gencimiz ve Sayın Valimiz Ahmet Pek ile birlikte Sarıkamış'taki anma yürüyüşüne katılmayı planlıyoruz. Bununla birlikte 4 Ocak 2013 tarihinde saat 14.00’te İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda Dr. Ramazan Balcı tarafından ‘Tarihin Sarıkamış Duruşması’ konulu konferans verilecektir. Iğdır halkımızı Sarıkamış’ta verilen mücadeleyi daha iyi anlamaları için yapılacak olan konferansımıza davet ediyoruz” dedi.
ERZİNCANLI GENÇLER SARIKAMIŞ’A GİDİYOR
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kars Sarıkamış’ta 10 bin gencin katılımı ile 6 Ocak 2013 tarihleri arasında “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” yapılacak. Yapılacak olan yürüyüşe Erzincan’dan 180 kişi katılacak. Erzincan kafilesi 5 Ocak 2013 tarihinde akşam saatlerinde Erzincan 13 Şubat Stadı’nın önünden 4 otobüs ile Kars Sarıkamış’ gidecekler. ‘Gençlik Şühedanın izinde’ sloganı ile gerçekleştirilecek olan Sarıkamış Şehitlerini anma programına katılacak olan Erzincan Kafilesi 7 Ocak 2013 tarihinde Erzincan’a dönmüş olacak. Yapılacak olan Şehitleri anma yürüyüşüne ilgi ve alakanın Erzincan’da oldukça iyi olduğunu ifade eden Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu; Tarihi canları ile şereflendiren şehitleri anma adına bu yürüyüşün çok önemli olduğunu ve şehitlere minnet borcunun ödenmesi gerektiğini kaydetti. İl Müdürü Köseoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü; “Kars Sarıkamış’ın Allahuekber Dağları’nda donarak şehit düşen 90 bin askeri anma törenleri ile hatırlatıp, hiç kimseye unutturmayacağız. Sarıkamış Harekâtı Türk Tarihi’nin en dramatik olaylarından biridir. 81 ilimizden 10 bin gencin katılımıyla 6 Ocak 2013 tarihlerinde “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” yapılacaktır. Erzincan’dan da 180 gencimiz bu anma yürüyüşüne katılacaktır. Yürüyüşe katılmak isteyenlerin en az 18 yaşında olması gerekmektedir. Anma programının ulaşım, konaklama ve yemek giderleri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacaktır. Ayrıca yürüyüşe katılanlara yine Bakanlığımız tarafından hava şartları göz önünde bulundurularak eldiven, bere ve atkı verilecektir” dedi.
DAĞCILAR ALLAHU EKBER DAĞLARINA TIRMANACAK
 Niğdeli dağcılar, Kars-Sarıkamış Allahu Ekber dağlarında yürüyüş ve tırmanış yapacak.
Yürüyüş ve tırmanış hakkında açıklama yapan Dağcılık Niğde İl temsilcisi Yusuf Biltekin 05-06 Ocak 2013 tarihlerinde yürüyüş, 07-08 Ocak 2013 tarihlerinde ise tırmanış yapacaklarını söyledi.
Tırmanış ve yürüyüşe Niğde’den katılacak grupta Ahmet Eş, Nidos Kulübünden Nuri Dokuzoğlu, Niğde Polis Meslek Yüksek okulu dağcılık kulübünden İsmail Kati’nin katılacağını söyleyen Biltekin, Niğdeli dağcıların yaz kış demeden bütün dağ tırmanışlarına ve diğer faaliyetlere katılarak tecrübelerinin artmasının yanı sıra görsel olarak da Niğde’yi dağcı sporunda her zaman üst sıralarda yer alarak temsil ettiklerini söyledi.
TCDD’DEN ANLAMLI DESTEK
TCDD, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü'nün 6 Ocak'ta Sarıkamış'ta düzenleyeceği 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü'ne, tren desteği verecek. Yürüyüşe Ankara'dan katılacak gençlerin ulaşımı 2 özel trenle sağlanacak.
TCDD, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü'nün 6 Ocak'ta Sarıkamış'ta düzenleyeceği 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü'ne, tren desteği verecek. Yürüyüşe Ankara’dan katılacak gençlerin ulaşımı 2 özel trenle sağlanacak. İlk tren 4 Ocak 2013 Cuma günü saat 22.30'da ikinci tren ise aynı gün saat 23.00'da Ankara Gar'dan hareket edecek. Konferans ve özel salon vagonları da bulunan trenlerde, gençler yolculuk süresince çeşitli aktiviteler yapacak. 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü'ne katılacak gençler, 6 Ocak'ta aynı trenlerle Sarıkamış'tan Ankara'ya dönecek.
 

 
Manisa'da şehit dedesini arıyor
 
’Nakillerle ilgili ruhsat iptal edildi’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA proje destekleri tanıtıldı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca sağlanan AR-GE hibe ve destekleriyle ...
Sarıkamış'a keşif yürüyüşü
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç öncülüğünde bu yıl 10 bin kişinin katılımı ...
'Başarıya halkın dualarıyla ulaşttık'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı. Akdağ ...
 
Arvasi Hoca rahmetle anıldı
Türk fikir adamlarından merhum Seyyid Ahmet Arvasî, vefatının 24. yıldönümünde ...
'Milletimizin emanetine sahip çıkıyoruz'
Başbakan Erdoğan, “Birlik içinde, kardeşlik ve dayanışma içinde inşallah ...
Akif rahmet ve şükranla anıldı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 76. yıl ...
 
Kış Geldi… Suriye İçin Bir Ekmek …
Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı ...
ATAÜNİ Senatosu olayları kınadı
Atatürk Üniversitesi Senatosu ODTÜ’ndeki öğrenci olaylarını kınadı
KUDAKA Kültür Zirvesindeydi
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Turizm Bakanlığı çatısı altında ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri