Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
Son gün 29 Ağustos
Son gün 29 Ağustos
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
HABERLER>EKONOMİ
30 Haziran 2024 Pazar - 13:26

ETSO Meclisi toplandı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.

ETSO Meclisi toplandı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.
ETSO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantı, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda daha sonra ETSO’nun Mayıs Ayı Mizan ve Bütçe İzleme Raporu görüşülerek onaylandı. Sonrasında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muharrem Özdemir, yönetim kurulunun haziran ayı faaliyetleri hakkında Meclis üyelerini bilgilendirdi.
Konuşmasında, Erzurum’da yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin yoğun ilgi gösterdiği, 2. OSB 3. Etap alanın genişletilmesiyle ilgili son durum hakkında bilgi veren Özdemir, ETSO olarak sürecin yakın takipçisi olduklarını söyledi.
Mülkiyeti ETSO Vakfı’na ait olan Erzurum-Aziziye karayolu üzerindeki 140 dönümlük alanda kurulması planlanan mesleki eğitim kampüsüyle ilgili de konuşan Özdemir, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in bayram öncesi alanda incelemelerde bulunduğunu ifade etti.
Özdemir şunları söyledi; “Siyasilerimiz ve İl protokolünün de eşlik ettiği ziyarette; Yönetim Kurulu Başkanımız Saim Özakalın’la birlikte, Yönetim Kurulu Üyemiz Fırat Karakaya ve Meclis Üyemiz Abdullah Samancı, Sayın Bakanımıza vakfımızın mesleki-teknik eğitim projesiyle ilgili bilgiler verdi. Sayın Bakanımıza, bu alanı, gençlerimizin teorik ve pratik eğitim alabileceği modern bir kampüs haline getirmeyi hedeflediğimizi ifade ettik. Odamız ve Vakfımız bu projeyle, gençlerimize yalnızca mesleki beceriler kazandırmakla kalmayıp, aynı zamanda onları sanayimizin ihtiyaçlarına uygun şekilde yetiştirmeyi ve kendilerine en iyi eğitim imkanlarını sunarak, geleceğe güvenle bakmalarını sağlayacak.”
Toplantıda, Başkan Özakalın’ın Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK) Mali Genel Kurulu’na katılmak üzere Ankara’ya gittiğini dile getiren Muharrem Özdemir şöyle devam etti; “Yönetim Kurulu Başkanımız Ankara’daki programı çerçevesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nın üst düzey bürokratlarıyla önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Ziyaretlerde; İlimizde 6. Bölge Teşviklerinin mutlaka devam etmesi ve bölgesel yatırım teşviklerine öncelik verilmesi, Erzurum özelinde yapılacak pozitif bir ayrımcılığın kenti sanayi yatırımları anlamında daha cazip kılacağı, teşvik sistemindeki düzenlemelerde öncelikle bölgesel aktörlerin ve sanayicilerin talep ve beklentilerinin dikkate alınması gerektiği gibi konulara dikkat çekildi. Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı’na yapılan ziyarette de, 2. OSB 3. Etap alanın genişletilmesiyle ilgili olarak Bakanlık ile sağlanan mutabakat, devam eden süreçte yapılacak çalışmalar ve izlenecek yol haritası ele alındı. Bölgedeki çalışmalarla ilgili ödenek sıkıntılarının da çözülmesi talep edildi.”
Özdemir toplantıda, ETSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, ETSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin faaliyetleri, meslek komiteleri istişare toplantıları, Genç ve Kadın Girişimci Kurullarının çalışmaları ve üye ziyaretleri gibi konularda da Meclis üyelerini bilgilendirdi.
Toplantı, dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

 
Şehit öğretmenlere vefa etkinliği
 
Vali Çiftçi’den göçerlere ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum KGK’da e-ticaret gündemi
Erzurum Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, aylık olağan toplantısını yaptı.
Erzurum SMMMO’da Köseoğlu dönemi
500 üyesi bulunan Erzurum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ...
Erzurum’dan 5 ayda 46.3 milyon dolarlık dış ticaret
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da bu yılın Mayıs ayı kapsamında ...
 
EPDK açıkladı: Elektriğe yüzde 38 zam
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektriğe yüzde 38 zam yapıldığını açıkladı.
H-ÜFE yıllık yüzde 84,60 arttı
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) yıllık yüzde 84,60 arttı, aylık yüzde 1,63 arttı.
Yumaklı tarım zirvesine seslendi
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Gıda konusunun, gıda arz güvenliği ...
 
Ekonomi güven endeksi 95,8 oldu
Ekonomik güven endeksi Mayıs ayında 98,2 iken, Haziran ayında yüzde 2,5 ...
TCMB faizi değiştirmedi
Karar metninde sıkı para politikası duruşunun enflasyonun ana eğiliminde ...
ETSO’dan Tek Pazar talebi
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri