Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tunç’tan kararlılık mesajı
Tunç’tan kararlılık mesajı
MSB bilgilendirdi
MSB bilgilendirdi
200 bin kadın araştırmacıya 22,4 milyar lira destek
200 bin kadın araştırmacıya 22,4 milyar lira destek
Tekin kadın eğitimci oranını açıkladı
Tekin kadın eğitimci oranını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan millete seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan millete seslendi
HABERLER>EĞİTİM
18 Temmuz 2025 Cuma - 08:14

ETÜ, Mühendislik Eğitiminde kalitesini tescilledi

ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik- Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümleri Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 2 yıl süreyle akredite edildi.

ETÜ, Mühendislik Eğitiminde kalitesini tescilledi

Çeşitli disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla bağımsız bir kuruluş olarak faaliyet gösteren MÜDEK, yapılan incelemeler sonucunda ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesindeki Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik- Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerini 30 Eylül 2027’ye kadar akredite etti. 

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, mühendislik programlarının MÜDEK tarafından akredite edilmesinin verilen eğitimin kalitesini tescillediğini belirterek: “ETÜ olarak öncelikli hedefimiz, öğrencilerimizi sadece mesleki bilgi ve becerilerle donatmakla kalmayıp ulusal ve uluslararası düzeyde geçerliliği olan nitelikli bireyler olmalarını sağlamaktır. Bu anlamda MÜDEK akreditasyonu, Mühendislik ve Mimarlık Fakültemizdeki eğitim öğretim süreçlerimizin ve akademik altyapımızın belirlenen standartlara uygunluğunu göstermektedir. Öğrencilerimiz, aldıkları eğitimin ulusal ve uluslararası ölçekte tanındığını bilerek mezun olacak olması onları bir adım daha öne taşıyacak. Bu vesileyle Akreditasyon sürecinde emeği geçen fakülte yönetimine, bölüm başkanlıklarımıza, akademik ve idari personelimize teşekkür ediyor, bu başarının üniversitemizin eğitim öğretim vizyonuna güç katmasını diliyorum” diye konuştu.

 
Konut fiyatları Haziran ayında yıllık yüzde 32,8 arttı
 
Erzurum konutta Bölgede 1, ülkede 29’uncu sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekin kadın eğitimci oranını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığının kadın istihdamının ...
ETÜ 'Darbeye Karşı Milletin Zaferi'ni konuştu
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik ...
Ekici Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev değişikliği yaşandı. İl Milli ...
 
ATANİV'den akreditasyon başarısı
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, nitelikli eğitim anlayışı ...
Rektör Hacımüftüoğlu, Yabancı Öğrencileri Ağırladı
Atatürk Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde düzenlenen ...
Erzurum’a 24 derslikli ortaokul
Millî Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalayan Bahçeşehir Koleji, Erzurum’un ...
 
'Atatürk Üniversitesi ilk sıraya yerleşti'
Hacımüftüoğlu, '"Atatürk Üniversitesi bünyesinde kurulan 'İlaç, Aşı ...
Özel eğitimde ilk
Resmî ve özel eğitim okulları ile kurumlarında yürütülen özel eğitim hizmetlerin ...
Öğretmenler için eğitim rehberi hazırlandı
Öğretmenlerin yapay zekâ araçlarını sınıf içi uygulamalarda etkin kullanabilmesi ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri