Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
İsrail Gazze Şeridi'nde sivilleri hedef aldı
İsrail Gazze Şeridi'nde sivilleri hedef aldı
42 göçmen kaçakçısı yakalandı
42 göçmen kaçakçısı yakalandı
Erzurum 2 büyük organizasyona ev sahipliği yapacak
Erzurum 2 büyük organizasyona ev sahipliği yapacak
Erzurumspor Ümraniye maçını Kolak yönetecek
Erzurumspor Ümraniye maçını Kolak yönetecek
‘Bu toprakta izin var’
‘Bu toprakta izin var’
HABERLER>EĞİTİM
26 Mayıs 2014 Pazartesi - 15:31

ETÜ kampüsü hızla büyüyor...

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, basın mensuplarıyla bir araya gelerek üniversitenin kurulduktan itibaren geçen süre zarfında yaptıkları faaliyetler üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

ETÜ kampüsü hızla büyüyor...

Erzurum Teknik Üniversitesinin, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile öne çıkan Erzurum’da kurulan bir devlet üniversitesi olduğunu ifade eden Rektör Yaylalı, “Ülkemizde halihazır da 175 civarında üniversite bulunup bunlardan sadece 6 tanesi Teknik Üniversitedir. Söz konusu Teknik Üniversitelerden biri olan ETÜ, toplumla iletişim halinde olan ve toplumsal sorunlara bilimsel çözümler üreten, yaşam boyu öğrenmeyi temel ilke kabul ederek bilgi ve bilimin toplumun tüm kesimlerine yayılmasına katkıda bulunan, eğitim kalitesiyle ve bilimsel araştırmalarıyla tanınan bir dünya üniversitesi olmayı hedeflemektedir.” dedi.
2010 yılında kurulan üniversitenin bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Yaylalı, üniversitenin Fen, Edebiyat, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler ile Mühendislik ve Mimarlık olmak üzere 6 fakültede 6 profesör, 7 doçent, 31 yardımcı doçent, 81 araştırma görevlisi bulunduğunu belirtti. Yabancı Diller Yüksekokulu ile Fen, Sosyal ve Sağlık Bilimleri Enstitülerinin de bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Yaylalı, Türkiye'deki 6 teknik üniversiteden biri olduklarını ve gece ile gündüz bölümlerinde toplam 1051 öğrencinin okuduğunu söyledi.
Yaylalı, “Üç hedef ortaya koyduk. Yüksek Teknoloji Araştırma Merkezi, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi ile Kariyer Merkezi kuracağız. Teknik üniversite olmamız hasebiyle Yüksek Teknoloji Araştırma Merkezi kurmamız gerekiyor. Çünkü bizimle beraber teknik üniversiteler Ankara'nın batısında doğal olarak bir tek biz varız. Erzurum'da Yüksek Teknoloji Araştırma Merkezi kuralım dedik. Yüksek Teknoloji Araştırma Merkezi bir Ankara'da bir de İstanbul'da var. Kalkınma Bakanlığı ilk etapta 10 milyon lira aktardı. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi kuruyoruz. Başta Erzurum ve sonra bölge olmak üzere sosyal ve ekonomik problemlerini çözecek bir merkez olacak. Bunun için lisansüstü eğitim yapılacak. Ortadoğu ve Kafkaslara yakın olan biziz. O zaman Erzurum Teknik Üniversitesi'ni Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkaslara yönelik yüksek öğrenim taleplerini karşılayacak bir üs haline getirelim. Gelişmiş üniversitelerin önemli merkezlerinden biri kariyer merkezleridir. Önce öğrencilerin potansiyelini ortaya koyacağız. Mezun verdikten sonra da teknik eğitimini, seminerlerini yapacağız." dedi.
Erzurum Teknik Üniversitesinin vizyonunun, “Toplumla iletişim halinde bulunarak bölgenin problemlerine bilimsel çözümler üretecek sosyal ve ekonomik çalışmalar yapan, yaşam boyu öğrenmeyi temel ilke kabul ederek bilginin ve sanatın tüm toplum katmanlarına yayılmasına katkıda bulunan ve bölgesinde yüksek teknoloji konularında araştırma altyapısı eksikliğini gidererek ileri teknoloji konularında araştırma üssü olmayı hedefleyen bir dünya üniversitesi olmak.” olduğunu söyleyen Rektör Yaylalı, “Misyonumuz; Bilim ve teknolojinin gelişmesine katkıda bulunmak, ulusal ve uluslararası önemli projelere imza atmak, ülkenin sosyo - ekonomik sorunlarının çözümüne yönelik araştırmalar yapmak, bilimsel bakış açısına sahip, sanatsal ve kültürel düzeyi yüksek, katılımcı, özgür düşünen ve ahlaki değerlere sahip bireyler yetiştirmek.” dedi.
ETÜ ile İTÜ, YTÜ ve ODTÜ arasında eğitim- öğretim faaliyetlerinde öğretim elemanlarının ve öğrencilerin işbirliğini teşvik etmek, mevcut imkanların ortak kullanımı ve geliştirilmesi amacıyla İşbirliği Protokollerinin imzalandığını ifade eden Rektör Yaylalı, “Bu Kapsamda; İhtiyaç duyulan alanlarda lisans ve lisansüstü dersler kapsamında ODTÜ, İTÜ ve YTÜ’deki öğretim üyeleri Üniversitemizde ders verebileceklerdir. ETÜ lisans öğrencilerine ODTÜ, İTÜ ve YTÜ laboratuvarlarında staj yapma imkanı tanınacaktır. ETÜ öğretim elemanlarına, ODTÜ, İTÜ ve YTÜ'nün araştırma laboratuvarlarından yararlanma imkanı verilecektir. ODTÜ ile ETÜ öğretim üyelerinin lisansüstü öğrencilere danışmanlık/ortak danışmanlık yapmaları sağlanacaktır. ETÜ öğretim elemanlarının Doktora Sonrası Araştırma Programı kapsamında belli dönemler için misafir öğretim elemanı olarak ODTÜ’de çalışabilmelerine imkan tanınacaktır. ETÜ’ye ODTÜ kütüphane ve veri tabanlarından yararlanma imkanı tanınacaktır.” diye konuştu.
Yaylalı, üniversitenin öğrenci profilini de şöyle açıkladı:
"Öğrenci profiline baktığımız zaman Doğu Anadolu'dan gelen öğrenci sayımız yüzde 48.5, Karadeniz'den 14.5, Marmara'dan 11.5, İç Anadolu'dan 6.3, Akdeniz'den 6.2, Ege'den 3.8, Güneydoğu Anadolu'da 3.2 oranındadır. Öğrencilerin yüzde 60'ı Erzurum dışından gelmiştir. Erzurum'da bir üniversiteyiz ama yerel bir üniversite değiliz."
Kampus alanının 4 bin dönümlük araziye sahip olduğunu projelerin 2012 yılında yapımına başlandığını 3 yıl içinde inşaatın biteceğini anlatan Prof.Dr. Yaylalı, daha sonra gazetecilere inşaat alanlarını gezdirdi.

 
Ambulansla otomobil çarpıştı: 4 yaralı
 
Yaylalı: 'ETÜ yerel bir üniversite değil'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hafız Karabıyık Erzurum’u gururlandırdı
İmam hatip liseleri arasında 'Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nın ...
Erzurum’un tarihi ambiyansına hayran kaldılar
Canik Belediyesi ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ...
MYO'dan Çocuk Gelişimi Materyal sergisi
Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, ...
 
ETÜ’de ‘Erzurum’ konulu fotoğraf sergisi açıldı
Erzurum Teknik Üniversitesince Erzurum Konulu fotoğraf sergisi açıldı.
“Yeni Birûniler yetiştireceğiz”
BİRÛNİ BİR TÜRK VE BULMADIĞI ŞEY YOK GİBİ BİR ŞEY...
İlk adımı Atatürk Üniversitesi attı
Türkiye’nin İlk Değişim Programı Otomasyon Sistemi’nin Atatürk Üniversitesi ...
 
Hukuk’un nabzı Erzurum’da attı
Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi, “Türk Ceza Adalet Sisteminin Etkinliğinin ...
‘Dualar Onlar için’
“Yüce Rabbimiz milletimize böyle acılar, kederler, üzüntüler yaşatmasın” ...
Şehid işçiler için fidan diktiler
Erzurum’da gençlik merkezi öğrenci ve liderleri, Manisa’nın Soma ilçesinde ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri