Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
6 Nisan 2023 Perşembe - 00:21

Engelli memur sayısı 65 bin 662'ye ulaştı

Yanık, "Engelli bireylerin ekonomik, sosyal ve kültürel hayata aktif katılmalarına yönelik önemli gelişmeler kaydettik. 2002 yılından bugüne kamuda çalışan engelli memur sayısı 12 kat artırılarak 65 bin 662'ye ulaştı" dedi.

Engelli memur sayısı 65 bin 662 ye ulaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Engelli bireylerin ekonomik, sosyal ve kültürel hayata aktif katılmalarına yönelik önemli gelişmeler kaydettik. 2002 yılından bugüne kamuda çalışan engelli memur sayısı 12 kat artırılarak 65 bin 662'ye ulaştı. Amacımız, eğitimden sağlığa, istihdamdan erişilebilir çevreye her alanda engelli bireylerin haklarını gözetmek, hayat standartlarını yükseltmek" dedi.
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri'ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kayseri'nin Develi ilçesinde yapımı tamamlanan Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yanık, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; 'önce insan' ilkesi istikametinde geliştirdiğimiz 'hak temelli' politikalarla, engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatın her alanında, diğer bireylerle birlikte eşit bir şekilde yer almalarını sağladık. Sosyal politikalarımızın oturduğu ana dayanaklardan biri olan 'hak temelli' yaklaşım engellilik alanında da öncelikli kavramlarımızdan birisi. Engelli hakları, insan haklarının ayrılmaz bir parçasıdır. Dolayısıyla engellilerin haklarını kullanabilmeleri için alınan tedbirler ve çeşitlendirilen hizmetleri imtiyaz ya da lütuf olarak görmüyoruz, hayata aktif katılımlarının bir gereği olarak değerlendiriyoruz. Bu konudaki kararlılığımızı başta Anayasamız olmak üzere Engelliler Hakkında Kanun ve ilgili diğer mevzuatla beraber yapılan değişikliklerle, Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşmeye taraf olmakla açıkça gösterdik. Son dönemde, sağlıktan eğitime, istihdamdan siyasete kadar, adalete erişimden engelli bireylerin bağımsız yaşamalarını destekleyecek toplum temelli hizmetlerin geliştirilmesine kadar birçok çalışmaya imza attık. Engelli bireylerin ekonomik, sosyal ve kültürel hayata aktif katılmalarına yönelik önemli gelişmeler kaydettik. Bu gelişmelerin, engelli bireylerin hayatlarında doğrudan karşılık bulabilmesi için, hak ve hizmetlere erişimde anahtar bir işleve sahip olan erişilebilirlik konusunu, özellikle önemsiyor ve özel çalışma alanlarımızdan birisi haline getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"89 milyar liranın üzerinde evde bakım yardımı ödemesi gerçekleştirdik"
Engelli vatandaşlara evde bakım hizmetini ilk kez 2006 yılında başlattıklarını dile getiren Yanık, bugüne kadar 89 milyar TL'nin üzerinde evde bakım yardımı gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde ev sahipliğini üstlenmekten gurur duyduğumuz Türkiye’de ilk ve tek, dünyada ise altıncı büyük fuar olma özelliği taşıyan bu yıl gerçekleştirdiğimiz 'Engelsiz Yaşam Fuarı' nereden nereye geldiğimizin en güzel örneklerinden sadece biri oldu. 3 Aralık 'Dünya Engelliler Günü'nde Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen 'Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı'yla engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam, etkin ve doğal katılımını sağlamak hedefine doğru çok büyük bir adım daha attık. Amacımız, eğitimden sağlığa, istihdamdan erişilebilir çevreye, ekonomiden bakım ve rehabilitasyon hizmetlerine kadar her alanda engelli bireylerin haklarını gözetmek, hayat standartlarını yükseltmek. 2012’de, kamuda engelli istihdamı alanında dünyada bir ilki gerçekleştirdik ve merkezi sınav sistemi EKPSS’yi başlattık. 2002 yılından bugüne kamuda çalışan engelli memur sayısı 12 kat artırılarak 65 bin 662'ye ulaştı. Engellilerimize evde bakım hizmetini ilk kez 2006 yılında başlattık. Bugüne kadar ağır engellisine bakım veren yakınlarına 89 milyar liranın üzerinde evde bakım yardımı ödemesi gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.
Açılışa, Vali Vekili Şenol Esmer, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cüneyt Özdemir ve davetliler katıldı.

 
Aydemir: ‘İlahi adalete, milletin vefasına güveniyoruz’
 
Çakmak’tan ETÜ TEKNOFEST takımlarına destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yanık: Bizim siyasetimiz çaba üzerine kuruludur
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Bu ülkeyi 2000’li yıllara ...
38 yıl sonra yaşanan buruk gazilik sevinci
1985 yılında Erzurum’da askerdeyken nöbet esnasında geçirdiği hipotermi ...
Yanık '2'nci Ulusal Eylem Planı'nı paylaştı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, '2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık ...
 
MHP’den CHP’ye gazi tepkisi
MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, CHP’nin Erzurum’daki iftar yemeğinde ...
Palandöken zirvede
Kayak sezonu finalini yapması planlanan Palandöken Kayak Merkezinde kar ...
Kadına Yönelik Şiddetle etkin mücadele
2023 Yılının 1. Dönem Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, ...
 
Kurtulmuş’tan Tatar’a yönelik saldırı girişimine kınama
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ...
Palandöken’de kar ve tipi etkili oldu
Erzurum’da iftar saatinden sonra etkili olan kar yağışı ve tipi Palandöken’de ...
Depremzede çocuklar Erzurum'da şifa buldu
Adıyamanlı depremzede Mahmut Uyanık, depremde yaralanınca Ankara'da tedavi ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri