Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKİYE
8 Şubat 2021 Pazartesi - 02:20

Erdoğan: ‘Hedeflerimizi sürekli büyüttük’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hâline getirmek için daha büyük projelere, daha büyük yatırımlara yöneldiklerini belirtti.

Erdoğan: ‘Hedeflerimizi sürekli büyüttük’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tohma Şehit Gaffari Güneş Köprüsü Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, bugün Türkiye’nin küresel düzeyde yürütülen mega projelerin yarısından fazlasını tek başına gerçekleştiren bir ülke olduğunu belirterek, “Salgın krizi gelişmiş ülkeleri bile sarsarken Türkiye’nin bu süreçten en az kayıpla çıkması, hatta hedef büyütmesinin gerisinde işte böyle bir arka plan vardır. Öyle ki, G-20 ülkeleri arasında 2020’yi pozitif büyümeyle kapatabileceği anlaşılan iki ülkeden biri Türkiye’dir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tohma Şehit Gaffari Güneş Köprüsü Açılış Töreni’ne Dolmabahçe Ofisi’nden video konferans yöntemiyle bağlanarak bir konuşma gerçekleştirdi.

“18 YILDA HER ALANDA TÜRKİYE’NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK”

Konuşmasında, Karakaya Baraj gölü üzerinde inşa edilen Tohma Şehit Gaffari Güneş Köprüsü’nün Malatya’ya, bölgeye ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Ovası’nın iki yakasını birbirine bağlayan köprü ve üzerinden geçen kara yolu ve demir yolu hatlarının bölge ulaşımının can damalarından biri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski hâliyle artık ihtiyaca cevap vermeyen köprünün yerine en ileri teknolojiyle inşa edilen 517 metrelik yeni bir köprü inşa edildiğine işaret ederek, “Bu köprü sayesinde artık Malatya-Hekimhan-Sivas arasındaki bölünmüş yolda kesintisiz, konforlu, güvenli ve yüksek standartlı ulaşım sağlanabilecektir. Anadolu ve Orta Doğu’nun önemli güzergâhlarından biri olan bu yolun ve köprünün bölgede ticaretin ve turizmin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprünün yapımında emeği geçen kurum, kuruluş ve şirketleri tebrik etti.

KALKINMA MÜCADELESİ

Türkiye’nin kalkınma mücadelesindeki gecikmişliğinin bedelini uzunca bir dönem ihmal edilmişlik, geri kalmışlık, fakirlik olarak ödediğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyetin ilk yıllarındaki kalkınma atılımının daha sonra akamete uğradığını, başlatılan sanayileşme hamlelerinin önünün birer birer kesildiğini aktardı.

ÖNCELİKLER

Merhum Adnan Menderes ve Turgut Özal’ın değişik dönemlerde başlattığı kalkınma atılımlarının da Türkiye’nin siyasi ve sosyal kaos iklimine sokularak yarım bırakıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hükûmete geldiğimizde önceliklerimizin başına ülkemizi eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, toplu konuttan spora kadar her alanda kalkındıracak projeleri yerleştirdik. Şehirlerimizin tamamını kısa sürede âdeta şantiyeye çevirdik. Milletimizin desteği ve teşvikiyle 18 yılda her alanda Türkiye’nin çehresini değiştirdik. Bu güçlü altyapı üzerinde hedeflerimizi sürekli büyüttük” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜM ALANLARDAKİ YATIRIMLARIMIZI HIZ KESMEDEN DEVAM ETTİRİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hâline getirmek için daha büyük projelere, daha büyük yatırımlara yöneldiklerini belirtti.

Bugün Türkiye’nin küresel düzeyde yürütülen mega projelerin yarısından fazlasını tek başına gerçekleştiren bir ülke olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Salgın krizi gelişmiş ülkeleri bile sarsarken Türkiye’nin bu süreçten en az kayıpla çıkması, hatta hedef büyütmesinin gerisinde işte böyle bir arka plan vardır. Öyle ki, G-20 ülkeleri arasında 2020’yi pozitif büyümeyle kapatabileceği anlaşılan iki ülkeden biri Türkiye’dir” diye konuştu.

REKOR KIRAN TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sıkıntılı süreçte dahi sanayi ve tarım üretiminde, ihracata rekor üstüne rekor kıran bir Türkiye bulunduğuna dikkati çekerek, “Altyapımızın gücünden aldığımız cesaretle her alanda sürekli hedef yükseltiyor, kapasitelerimizi artırıyor, yeni üretim alanlarını özellikle genişletiyoruz. Elbette ulaşımdan sulamaya kadar tüm alanlardaki yatırımlarımızı da hız kesmeden devam ettiriyoruz. Hemen her hafta bugün olduğu gibi tamamlanan yatırımlarımızın hizmete alınması törenlerine iştirak ediyoruz” açıklamasında bulundu.

“BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN İNŞASININ ÖNÜNDE DURABİLECEK BİR GÜÇ TANIMIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendileri bu yatırımları yaparken birilerinin de “iktidara gelirsek tüm projeleri durduracağız” dediklerine işaret ederek şöyle konuştu: “Hatırlarsanız Gezi olayları sırasında da karşımıza aynı taleplerle çıkılmış, tüm büyük projelerin durdurulması istenmişti. Daha sonra 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişimindeki hedeflerden biri de yine büyük projelerimiz ve onları yürüten iş insanlarımızdı. Ülkemize yönelik sinsi hesaplar içinde olan uluslararası spekülatörlerden terör örgütlerine kadar her alçaklığın altında benzer gayelerin çıktığını da gördük. Türkiye’nin kalkınmasını, büyümesini, güçlenmesini, bölgesel ve küresel güç hedeflerini hayata geçirmesini istemeyen kim varsa hep bu projelerimize saldırdı. Hem ülkenin yönetimin talip olduğunu iddia etmenin hem de bu olursa büyük projeleri durduracağını söylemenin nasıl bir ruh hâlini yansıttığını işin erbabına bırakıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılarına çıkan ve her yatırımı, hizmeti durdurmaya çalışan bu zihniyetin eline fırsat geçse açılışı yapılan köprünün inşaatını durduracaklarını söyledi.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük Marmara Otoyolu ağımızın önemli bir bağlantısı noktası olan 1915 Çanakkale Köprümüzün inşası hızla ilerliyor, herhalde gözlerini oraya da dikmişlerdir. Yusufeli Barajı’nın gövde betonu da bitmek üzere, orasıyla ilgili bir niyetleri varsa, haberleri olsun, her alanda inşası süren yüzlerce, binlerce proje olduğuna göre işleri epeyce zor demektir. Tabii biz işi şakaya vuruyoruz, ama maalesef karşımızda işte böylesine hastalıklı bir zihniyet var. Türkiye’nin Cumhuriyet dönemindeki geri kalmışlığının en önemli sebebi, ülkenin uzunca bir dönem işte bu zihniyetin eline kalmış olmasıdır” ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ GÖZÜNÜ UZAYA DİKEN BİR TÜRKİYE VAR

“Şimdi gözünü uzaya diken, yüksek teknolojiye diken, yapay zekâya, geleceği kucaklamaya diken bir Türkiye var” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın döneminde başta sağlık yatırımları olmak üzere yatırım ve hizmetlerine devam eden, kurulan güçlü teknolojik altyapı sayesinde eğitim-öğretimi devam eden bir Türkiye bulunduğuna vurgu yaptı.

TİCARET

Ticaretin de salgın tedbirlerine rağmen sınırlı bazı alanlar dışında işleyişini sürdürdüğünü, hatta kurulan güçlü altyapı sayesinde yeni açılımlara yöneldiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu örnekleri aziz milletim, savunma sanayiimizden ihracatımıza kadar her alana teşmil etmek mümkündür. Milletimiz kendisine güven telkin etmediği gibi kazanımlarına gözünü dikenlere bugüne kadar fırsat vermemiştir, inşallah bundan sonra da fırsat vermeyecektir.  Halkımızdan alamadıkları desteği provokatörler vasıtasıyla ülkemizin huzurunu kaçırarak elde etmek peşinde olanlar hep olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. Allah’ın izniyle büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasının önünde durabilecek bir güç tanımıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan Tohma Şehit Gaffari Güneş Köprüsü’nün hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından tören alanındaki yetkililere açılış kurdelesini kesme talimatı verdi.

Kaynak: Haber metni Cumhurbaşkanlığı kurumsal web sitesinden alınmıştır

 
‘Meselesi millet olan herkese kapımız açık’
 
KUDAKA’dan Kültürel Miras desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Meselesi millet olan herkese kapımız açık’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği'nin bu günlere ...
‘Görevimiz, yeni reform gündemleri oluşturmaktır’
Erdoğan, ‘Bizim görevimiz dünyanın ve Türkiye’nin değişik şartlarına, ...
‘Sıfır kaza, sıfır can kaybı, sıfır acı’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm yapılanlara rağmen henüz işin bitmediğinin ...
 
‘Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu açıktır’
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye’nin ...
‘AK Parti umudun, cesaretin remzidir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'AK Parti, 19 yıldır olduğu gibi bugün de umudun, ...
Tatar: ‘Vazgeçmeyeceğiz’
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, “Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünden ve Türk ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafa seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa seslenerek, “Yani eğer siz bu süreci böyle ...
Türkiye için bilimde cazibe merkezi hedefi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde yaptığı ...
Erdoğan: ‘Artık dur denilmeli’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Holokost, Bosna, Ruanda, Kamboçya gibi trajedilerin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri