Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKİYE
23 Şubat 2023 Perşembe - 08:24

Erdoğan: ‘Hiçbir engel tanımıyoruz’

Erdoğan, ‘Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktıkça Allah’ın izniyle aşamayacağımız hiçbir engel tanımıyoruz. Aynı milletin mensupları olarak bu büyük imtihan karşısında birbirimize kenetlenerek ülkemizi felaha kavuşturacağımıza inanıyorum. ‘ dedi.

Erdoğan: ‘Hiçbir engel tanımıyoruz’

Erdoğan, ‘Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktıkça Allah’ın izniyle aşamayacağımız hiçbir engel tanımıyoruz. Aynı milletin mensupları olarak bu büyük imtihan karşısında birbirimize kenetlenerek ülkemizi felaha kavuşturacağımıza inanıyorum. ‘ dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Gaziantep'i tarihî kimliğini ve demografik yapısını koruyarak tekrar ve daha güçlü şekilde ayağa kaldıracağız” dedi.

NURDAĞI ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli ile birlikte Nurdağı ilçesindeki konteyner kenti ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonrasında açıklamalarda bulundu.

Nurdağılı vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Acınızı paylaşmak, depremle ilgili çalışmaları bizzat yerinde görmek amacıyla Cumhur İttifakı olarak buradayız” ifadesini kullandı.

MİLLET OLARAK HEPİMİZİN, HEPİNİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

“6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük depremin yıkıcı etkisini bizzat hisseden şehirlerimizden birisi de Nurdağı ve İslahiye ilçeleri başta olmak üzere Gaziantep’ti” sözleriyle açıklamasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Depremde vefat eden kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yarılarımıza acil şifalar diliyorum. Millet olarak hepimizin, hepinizin başı sağ olsun” dedi. 

“VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINI KALICI OLARAK GİDERECEK ADIMLAR ATIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Deprem haberini alır almaz devletimizin tüm imkânlarını harekete geçirdik. Olumsuz hava şartları ve deprem alanının genişliği çalışmalarımızı ilk etapta sekteye uğratsa da hamdolsun bu zorlu süreci kısa sürede aştık. Gaziantep özelinde 2 bine yakın iş makinesiyle 22 bini aşkın personel sahada aktif olarak görev yaptı. Gaziantep’ten 87 bin vatandaşımızı başka illere tahliye ettik. Şehrimizde 100 bine yakın vatandaşımızı çadırlarda, 4 bin 500’e yakın vatandaşımıza da konteynerlerde barınma imkânı sağlıyoruz. Nurdağı’nda ise köylerle birlikte toplam 6 bin 570 çadır dağıtıldı. Ayrıca, 2 bin 732 kişi kapasiteli konteyner alanları oluşturulmaya başlandı. İlçemizde bulunan 24 seyyar mutfağımız vasıtasıyla sıcak yemek ikramı yanında kumanya ve paketli gıda ağıtımı yapılıyor. Vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarına hızlıca cevap üretirken, barınma ve diğer sorunlarını da kalıcı olarak giderecek adımlar atıyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza bağlı uzman personelimiz yoğun bir şekilde hasar tespit çalışmalarını yürütüyor. Gaziantep’te yaklaşık 243 bin binadaki 880 bin bağımsız bölümün incelenmesi tamamlandı. Buna göre 37 bin 645 bağımsız bölümden oluşan 16 bin 211 binanın yıkık, acil yıkılacak ve acil hasarlı olduğu görüldü. Nurdağı’nda ise 5 bin 549 bina ile 13 bin 463 bağımsız bölümün kullanıma elverişli olmadığı tespit edildi.”

En kısa zamanda konutları, iş yerleri ve kültürel varlıklarıyla şehirlerin ihyasına başlayacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki ay içerisinde 18 bin 544’ü Gaziantep’te olmak üzere toplamda 200 bin konutun inşası için ilk kazmayı vuracağız. Gaziantep’in köylerinde de 9 bin 130 köy evini, ahırı, bahçesi özgün mimarisiyle inşa edip hak sahiplerine teslim edeceğiz” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN GELECEKLERİNE ASIRLAR BOYUNCA GÜVENLE BAKMALARINI TEMİN EDECEK ALTYAPIYI KURACAĞIZ”

Deprem bölgesindeki 11 ilde konut ve köy evi olarak Mart ayında inşasına başlanacak hane sayısının 270 bini bulacağını ve ilerleyen aylarda tespitlere göre tüm deprem bölgesinde bu sayıları tekrar belirleyeceklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gaziantep’i tarihî kimliğini ve demografik yapısını koruyarak inşallah tekrar ve daha güçlü şekilde ayağa kaldıracağız. Binlerce yıldır büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan şehirlerimizin yaralarını sarmakla kalmayacak, vatandaşlarımızın geleceklerine asırlar boyunca güvenle bakmalarını temin edecek altyapıyı kuracağız” diye devam etti.

“Nurdağılı kardeşlerimden devletlerine güvenmelerini özellikle istirham ediyorum. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktıkça Allah’ın izniyle aşamayacağımız hiçbir engel tanıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Van depreminde Van’ı nasıl kısa sürede inşa ve ihya ettiysek, Bingöl depreminde Bingöl’ü yeniden nasıl inşa ve ihya ettiysek, İzmir depreminde İzmir’i nasıl kısa zamanda inşa ve ihya ettiysek, Antalya, Muğla, Manavgat yangınlarında oraları nasıl sıfırdan yeniden inşa ve ihya ettiysek, aynı şekilde Kütahya’yı nasıl inşa ve ihya ettiysek, değerli kardeşlerim, bu iktidar şimdi de 11 ilimizde bu sıkıntıları süratle aşacaktır. Nitekim kısa zaman önce malum Elazığ depreminde, Malatya’da, oralarda da biliyorsunuz aynı şekilde bütün inşa ve ihya çalışmalarını başarıyla yürüten bir iktidarız. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktıkça Allah’ın izniyle aşamayacağımız hiçbir engel tanımıyoruz.”

“Aynı milletin mensupları olarak bu büyük imtihan karşısında birbirimize kenetlenerek ülkemizi felaha kavuşturacağımıza inanıyorum” sözleriyle açıklamasını bitiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,  geçmiş olsun dileklerini yineledi.

 
Erdoğan depremzede çocukları ziyaret etti
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Kararlıyız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan depremzede çocukları ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kahramanmaraş ...
‘Devletimiz, depremzedelerimizin yanındadır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tıpkı şehir merkezlerimiz gibi köylerimizi de ...
'Bu afet birliğimizi, beraberliğimizi parçalayamaz'
Erdoğan, “Devletimizin gücü, milletimizin gönül zenginliği bunların hepsini ...
 
‘Asla vazgeçmedik, asla umutsuzluğa kapılmadık’
Erdoğan, “Şehirlerimizin tamamını konutuyla, iş yeriyle, sanayisiyle, ...
Oktay: 'Bunun hesabını sorarız, soracağız da'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Fahiş fiyatlarla kira artışlarına ...
Türk Dünyası depremzedeler için tek yürek
Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin ardından bölgeye Kazak ve Kırgız ...
 
Kardeşlik bu işte
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif deprem bölgesi Adıyaman’da açıklamalarda ...
‘Var gücümüzle çalışıyoruz’
Erdoğan, “Bozguncuların fitnelerine, yalanlarına, hezeyanlarına kesinlikle ...
Erdoğan’dan ‘gizli kahramanlar’ vurgusu
Erdoğan, "Soğuğa, ayaza, uykusuzluğa rağmen cansiperane gayret gösteren ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri