Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>GUNDEM
5 Nisan 2023 Çarşamba - 00:27

Erdoğan: 'İzin vermeyeceğiz'

Geçtiğimiz 20 yılda kurulan güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısının verdiği imkanları kullanarak kayıpların hızla telafi edileceği bir dinamizm yakaladıklarını söyleyen Erdoğan, "Hiçbir engelin bu yükselişin önüne geçmesine, bizi geriye savurmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan:  İzin vermeyeceğiz

Geçtiğimiz 20 yılda kurulan güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısının verdiği imkanları kullanarak kayıpların hızla telafi edileceği bir dinamizm yakaladıklarını söyleyen Erdoğan, "Hiçbir engelin bu yükselişin önüne geçmesine, bizi geriye savurmasına izin vermeyeceğiz.’ diye konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilleri ve depremzedelerle bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada, “Türkiye'nin bugün geldiği yer geride bırakmakta olduğumuz ilk asrının zirvesi ama bundan sonra hedeflediğimiz Türkiye Yüzyılı'nın ilk adımıdır. Bugüne kadar 2023 hedeflerimizin ışığında ilerledik, bundan sonra Türkiye Yüzyılı vizyonuna doğru yürüyeceğiz” dedi.

MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR

Erdoğan, "İftar soframızı bizlerle paylaşan milletvekillerimize, Meclisimizin 27. Döneminde ülkemize ve milletimize yaptığınız hizmetleriniz için şahsım ve milletim adına ayrı ayrı hürmetlerimi sunuyorum. ‘ dedi

15 TEMMUZ DESTANI

Erdoğan, ‘Millete hizmet etmenin, ülkenin geleceğinin biçimlendirilmesine katkı sunmanın manevi hazzı bu görevi farklı bir konuma taşıyor. Bu meclis milli iradenin tecelligahı, Cumhuriyetimizin kuruluşu ve 15 Temmuz destanının ayrılmaz bir parçasıdır" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

Haziran 2018’den bu yana yasama, denetim ve bütçe faaliyetlerini yürüten dönem meclisinin 14 Mayıs seçimleriyle tarihteki seçkin yerini almaya hazırlandığını ifade eden Erdoğan, bu dönemin bir diğer özelliğinin de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk meclisi olması olduğunu söyledi.

ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Erdoğan, şehirleri kısa sürede ayağa kaldırarak insanların geleceklerine umutla bakmalarını temin edeceklerini kaydetti. Sistemin sağladığı hızlı karar alma sayesinde ülkenin krizlerden çıkmayı başardığını dile getiren Erdoğan, "İnşallah deprem felaketinin üstesinden de aynı şekilde geleceğiz.’ Dedi

EMİN ADIMLAR

Erdoğan, ‘Cumhurbaşkanı ve milletvekilleriyle milletin temsilcilerinin dimdik durduğu, emin adımlarla yürüdüğü bir dünyada hiçbir tuzağı Türkiye’yi yolundan çevirmeyeceğini, önümüzü kesemeyeceğini açık ve net bunu tüm dünyaya gösterdik.’ dediCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda milletvekilleri ve depremzedelerle bir araya geldiği iftar programında bir konuşma yaptı.

Bugünkü iftar programında 27. Dönem milletvekilleri ve depremzede vatandaşlarla buluştuklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet ile vekillerini bir araya getiren iftarın, 85 milyonun birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin sembolü olduğuna inandığını söyledi.

“BİR YIL İÇİNDE ŞEHİRLERİMİZİ AYAĞA KALDIRMA SÖZÜMÜZÜ TEKRAR VERİYORUZ”

Depremzedelere bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden 50 binin üzerindeki vatandaşa Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir anda evleri, yuvaları, iş yerleri yıkılan depremzedelerimize, Allah'ın izniyle, bir yıl içinde yapacağımız 319 bin konut ve köy eviyle, şehirlerimizi ayağa kaldırma sözümüzü tekrar veriyoruz. Evi kullanılamaz hâle gelen vatandaşlarımız kalıcı konutları kendilerine teslim edilene kadar bize emanettir, bizim emanetimizdir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isteyenlerin kendi şehrindeki geçici barınma merkezlerinde isteyenlerin 81 vilayetteki kamu misafirhanelerinde, yurtlarda, kiralanan evlerde hayatını sürdürebileceğini ifade etti.

“ÜLKEYE BERABERCE ÇOK ÖNEMLİ KAZANIMLAR SAĞLADIĞIMIZ BİR DÖNEMİ GERİDE BIRAKTIK”

İftar sofrasını paylaşan milletvekillerine, Meclisin 27. döneminde ülkeye ve millete yaptıkları hizmetler için şahsı ve millet adına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizde milletvekilliği hem Meclis çalışmaları hem seçilen şeylerin sorumluluğu hem de genel siyasetin hengâmesi altında yükü oldukça ağır bir vazifedir. Millete hizmet etmenin, ülkenin geleceğinin biçimlendirilmesine katkı sunmanın manevi hazzı bu görevi farklı bir konuma taşıyor. Bu Meclis, millî iradenin tecelligahı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve 15 Temmuz destanının ayrılmaz bir parçasıdır. Haziran 2018'den bu yana yasama, denetim ve bütçe faaliyetlerini bihakkın yürüten 27. Dönem Meclisimiz, 14 Mayıs seçimleriyle birlikte tarihteki seçkin yerini almaya hazırlanıyor."

MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR

27. dönemin, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nin ilk Meclisi olması açısından da bir diğer özelliğinin bulunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yasamanın temsilcisi Meclis ile yürütmenin temsilcisi Cumhurbaşkanı'nın uyumlu ve yapıcı bir şekilde çalıştığı, ülkeye beraberce çok önemli kazanımlar sağladığımız bir dönemi geride bıraktık" şeklinde konuştu.

“İNSANLARIMIZIN GELECEKLERİNE UMUTLA BAKMALARINI TEMİN EDECEĞİZ”

Henüz uygulamasını görmeden yeni yönetim sistemine karşı çıkanlar bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Sistem, ilk döneminde Kovid-19 küresel salgınından savaşa pek çok krizle, ülke içinde de bunların yansımalarıyla sınandı. Üstelik bir de asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin canımızdan can kopartan, şehirlerimizi yıkan sonuçlarıyla karşı karşıya kaldık. Adıyaman Milletvekilimiz Yakup Taş kardeşimiz tüm ailesiyle birlikte o yaşadığımız büyük felakette hayatını kaybettiler. Tüm vatandaşlarımıza bu vesileyle tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Bu depremlerde yakınlarını kaybeden pek çok milletvekilimiz olduğunu da biliyorum. Bu vesileyle kendilerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Rabb'im ülkemizi her türlü afetten, kazadan, beladan muhafaza eylesin diyorum.”

DEPREM FELAKETİNİN DE ALTINDA KALMADIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diğer sınamalar gibi deprem felaketinin de altında kalmadık, Allah'ın izniyle kalmayacağız. Şehirlerimizi kısa sürede ayağa kaldıracak, insanlarımızın geleceklerine umutla bakmalarını temin edeceğiz. Sistemin sağladığı hızlı karar alma ve güçlü icra kabiliyeti sayesinde ülkemiz küresel krizlerden en az kayıpla ve en çok faydayla çıkmayı başarmıştır. İnşallah deprem felaketinin de üstesinden aynı şekilde geleceğiz” diye ekledi.

“COĞRAFYAMIZDAKİ BİN YILLIK VARLIĞIMIZIN HER SAFHASI AYRI BİR MÜCADELEYLE GEÇTİ”

 

"Coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızın ve hükümranlığımızın her safhası ayrı bir mücadeleyle geçti" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, altı asırlık Osmanlı'nın tarih sahnesinden çekilmesinin ardından kurulan son devlet Türkiye Cumhuriyeti'nin de ilk asrını geride bıraktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Cumhuriyetimizin bu ilk asrı da kendi içinde epeyce inişli çıkışlı geçti. Tek parti devrinden çok partili siyasi hayata geçişimiz, ardından başlayan darbeler, muhtıralar silsilesi, demokrasi ve kalkınma hamleleri, ekonomik sıkıntılar, terör saldırıları yaşadık. Dünyada ve bölgemizde ortaya çıkan hadiselerin ülkemize olan yansımalarından komşularımızla ve müttefiklerimizle yaşadığımız gerginliklere kadar daha pek çok başlığı buna ilave edebiliriz. Türkiye'nin bugün geldiği yer geride bırakmakta olduğumuz ilk asrının zirvesi ama bundan sonra hedeflediğimiz Türkiye Yüzyılı'nın ilk adımıdır. Bugüne kadar 2023 hedeflerimizin ışığında ilerledik, bundan sonra Türkiye Yüzyılı vizyonuna doğru yürüyeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yıllarda ardı ardına maruz kalınan sıkıntılar olmasaydı bugün hedeflere çok daha yakın bir yerde bulunulabileceğini vurguladı.

Buna rağmen gelişmiş ülkeler başta olmak üzere büyük ekonomilerin dahi altından kalkmakta zorlandığı dalgalanmaları avantaja çevirebildiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgında, bölgede patlak veren kriz ve çatışmalarda bunu yaptıklarını, ekonomiye kurulan tuzakları kendi modelleriyle aşarken yine bunu yaptıklarını, depremin yıkımının altından da Allah'ın izniyle bu şekilde kalkacaklarını söyledi.

“HİÇBİR TUZAĞIN TÜRKİYE'Yİ YOLUNDAN ÇEVİREMEYECEĞİNİ AÇIK VE NET TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİK”

Geçen 20 yılda kurdukları güçlü demokrasi ve kalkınma alt yapısının verdiği imkânları kullanarak kayıpları hızla telafi edebilecekleri bir dinamizm yakalandığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Hiçbir engelin bu yükselişin önüne geçmesine, bizi geriye savurmasına izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki dönemde ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına çıkarma hedefimize Allah'ın izniyle daha emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu süreçte elde ettiğimiz tecrübeler, önümüzdeki dönemde sistemi daha ileriye taşımak, daha etkin çalışır hâle getirmek için yapacağımız restorasyonlarda bize rehber olacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanı ve milletvekilleriyle, milletin temsilcilerinin dimdik durduğu, hedeflerine doğru emin adımlarla yürüdüğü bir dünyada hiçbir tuzağın Türkiye'yi yolundan çeviremeyeceğini, önümüzü kesemeyeceğini açık ve net bunu tüm dünyaya gösterdik. Cumhuriyetimizin ilk asrını tamamladığımız 2023'ü Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcı kılma kararlılığımızın gerisinde beraberce yürüttüğümüz çalışmalar vardır. İnşallah 14 Mayıs'tan sonra yeni dönem Meclisimizde sizlerle ve aranıza yeni katılacak arkadaşlarımızla aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğimize inanıyorum."

Depremzedelerin ve milletvekillerin ramazan ayını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27. dönem Meclisinin üyeleri milletvekillerine hizmetleri için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzede vatandaşlardan şehirleri yeniden ayağa kaldırma mücadelesinde kendilerine destek vermelerini beklediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan katılımcıların Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı'nı da tebrik etti.

 
‘Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun’
 
Alparslan Türkeş’e vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hiçbir zaman milletimizin yüzünü yere eğdirmedik’
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 6’lı masaya tepki göstererek “Kıbrıs ...
'Cenab-ı Hak birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin'
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara’da bulunan deprem mağduru vatandaşlar ...
İskoçya’nın yeni başbakanı Yousaf namaz kıldırdı
İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanı seçilen Humza Yousaf, resmi konutundaki ...
 
Humza Yousaf İskoçya’nın ilk Müslüman başbakanı oldu
İskoçya Ulusal Partisi'nin (SNP) yeni lideri seçilen Humza Yousaf, İskoçya ...
Suudi Arabistan’dan umre kısıtlaması
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Ramazan ayında herkesin yalnızca ...
'İmanlı insan, vicdanlı insan olur'
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ramazan ayına ve Diyanet İşleri Başkanlığının ...
 
‘Allah razı olsun’
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı ...
‘Hoş geldin ya Şehr-i Ramazan’
Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı Ramazan mesajında, “Deprem, sel ...
İslam dünyası Ramazan’a aynı gün başlayacak
Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamada, gerçekleştirilen gözlemde ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri