Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKİYE
9 Eylül 2022 Cuma - 06:44

Erdoğan’dan dostluk ve kardeşlik mesajı

Erdoğan, Türkiye olarak bölgedeki kardeşleri ve dostları unutmadıklarını vurgulayarak "Gönül dünyamızda Sisak'ı Amasya'dan, Petrinya'yı Bursa'dan, Zagreb'i Ankara'dan, Saray Bosna'yı İstanbul'dan, Mostar'ı Rize'den ayırmadık" dedi.

Erdoğan’dan dostluk ve kardeşlik mesajı

Erdoğan, Türkiye olarak bölgedeki kardeşleri ve dostları unutmadıklarını vurgulayarak "Gönül dünyamızda Sisak'ı Amasya'dan, Petrinya'yı Bursa'dan, Zagreb'i Ankara'dan, Saray Bosna'yı İstanbul'dan, Mostar'ı Rize'den ayırmadık. ‘ dedi

Erdoğan, "Sözlerimin hemen başında her birinize Türkiye'deki 85 milyon kardeşinizin selamlarını iletmek istiyorum. Hırvatistan'ın farklı şehirlerinden, Bosna Hersek'ten diğer çevre ülkelerden dost ve kardeşimizle buluşmamızı, kucaklaşmamızı nasip eden Rabb'ime hamdediyorum. ‘ dedi

Erdoğan, ‘Dostlarımızın sevinçleriyle sevindik, acılarını kendi acımız olarak gördük. Bu anlayışla 2020 sonunda Sisak Moslavina bölgesinde meydana gelen depremin ardından tüm imkânlarımızla dost Hırvatistan hükûmetinin ve halkının yanında olmaya çalıştık.’ diye konuştu

Altı yıl önce Hırvatistan ziyareti sırasında İslamiyet'in Hırvatistan Parlamentosu tarafından hukuken ve kurumsal olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümü etkinliklerine katıldığını hatırlatan Erdoğan, ayrımcılığa, hoşgörüsüzlüğe, İslam ve yabancı düşmanlığına karşı Zagreb'ten tüm Avrupa'ya ve dünyaya anlamlı mesajlar verdiklerini dile getirdi.

Erdoğan, " Hırvatistan, Müslümanlara sağlanan özgürlük, saygı ve huzur ortamı bakımından Avrupa'da örnek gösterilen ülkeler arasındadır. Hırvatistan Devleti'yle Hırvatistan İslam Birliği arasında tesis edilen iş birliği bu noktada son derece önemlidir. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisak'ta Recep Tayyip Erdoğan İslam Kültür Merkezi'nin açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkan turu kapsamında ziyarette bulunduğu Hırvatistan'ın Sisak şehrinde Recep Tayyip Erdoğan İslam Kültür Merkezi'nin açılışına katılarak bir konuşma yaptı.

Sözlerine, "Saygıdeğer Cumhurbaşkanı, Hırvatistan İslam Birliği Başkanı Müftü Sayın Aziz Efendi Hasanoviç, Sisak, Moslavina vilayetinin değerli sakinleri, kıymetli misafirler sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum" diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan sizlerin vasıtasıyla Hırvatistan ve Balkanlar'da yüreği bizimle çarpan tüm kardeşlerime, tüm dostlarımıza selamlarımı gönderiyorum" dedi.

“DOSTLUK VE KARDEŞLİĞİMİZİN NİŞANESİ OLAN BU KIYMETLİ ESERİ EL BİRLİĞİYLE TAMAMLADIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık altı yıl aradan sonra dost ve müttefik Hırvatistan'ı tekrar ziyaret etmenin bahtiyarlığı içinde olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Sözlerimin hemen başında her birinize Türkiye'deki 85 milyon kardeşinizin selamlarını iletmek istiyorum. Hırvatistan'ın farklı şehirlerinden, Bosna Hersek'ten diğer çevre ülkelerden dost ve kardeşimizle buluşmamızı, kucaklaşmamızı nasip eden Rabb'ime hamdediyorum. Türkiye Hırvatistan iş birliğinin en anlamlı örneklerinden biri olan Sisak İslam Kültür Merkezi'nin açılışı vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan hasret gidermekten memnuniyet duyuyorum. Bu güzide esere şahsımın isminin verilmesi nezaketini gösteren Sayın Cumhurbaşkanı'na, Hırvatistan İslam Birliği Başkanı Müftü Aziz Efendi Hasanoviç'e ve onların nezdinde tüm Hırvat makamlarına şükranlarımı sunuyorum. Rabb'im birliğimizi, dayanışmamızı daim eylesin diyorum."

Sisak'ta bir İslam Kültür Merkezi inşa edilmesi konusunun ilk olarak Nisan 2016'da gerçekleştirdiği ziyaret sırasında önceki Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç tarafından gündeme getirildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kolinda Hanım projeye ülkemizin desteğini talep ettiğinde biz de hiç düşünmeden memnuniyetle kabul ettik. Hırvatistan İslam Birliği'nin kendi imkânlarıyla başlattığı projeye 2018 yılı Aralık ayından itibaren TİKA'da dahil oldu. Sayın Kitaroviç'in 16 Ocak 2019 tarihinde Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında ise TİKA ve Hırvatistan İslam Birliği arasında bu konuda bir mutabakat zaptı imzalandı. Hamdolsun dostluk ve kardeşliğimizin nişanesi olan bu kıymetli eseri el birliğiyle tamamladık. Bu merkezin diğer dinlerden dostlarımızın da vakit geçirecekleri şehrin başlıca buluşma ve kaynaşma adreslerinden biri olacağına inanıyorum. Ayrıca geleneksel ve modern tasarımları çok güzel bir şekilde birleştiren muhteşem mimarisiyle merkezin nehirler şehri Sisak'ın güzelliğine güzellik katacağına inanıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kıymetli eserin başta Sisak halkı olmak üzere tüm dost ve kardeşlere hayırlı olmasını diledi.

“HIRVATİSTAN, MÜSLÜMANLARA SAĞLANAN SAYGI ORTAMI BAKIMINDAN AVRUPA'DA ÖRNEK GÖSTERİLEN ÜLKELER ARASINDADIR”

Altı yıl önce Hırvatistan ziyareti sırasında İslamiyet'in Hırvatistan Parlamentosu tarafından hukuken ve kurumsal olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümü etkinliklerine katıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, o günlerde ayrımcılığa, hoşgörüsüzlüğe, İslam ve yabancı düşmanlığına karşı Zagreb'ten tüm Avrupa'ya ve dünyaya anlamlı mesajlar verdiklerini dile getirdi.

Bugün bir kez daha yine Hırvatistan'dan, bu defa Sisak'tan dostluk, kardeşlik, barışa ve hoşgörüye dair önemli mesajlar vermiş olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu elbette tesadüfi değildir. Hırvatistan, Müslümanlara sağlanan özgürlük, saygı ve huzur ortamı bakımından Avrupa'da örnek gösterilen ülkeler arasındadır. Hırvatistan Devleti'yle Hırvatistan İslam Birliği arasında tesis edilen iş birliği bu noktada son derece önemlidir. Şüphesiz bu özgürlük ve huzur ortamı sadece Müslüman kardeşlerimiz için değil, diğer dinler ve kültürler için de geçerlidir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün açılışını yaptıkları Sisak İslam Kültür Merkezi'nin hem Hırvatistan'ın bu örnek konumunun hem de Sisak şehrinin çok kültürlü yapısının sembollerinden biri olarak yaşayacağını söyledi.

“DOSTLARIMIZIN SEVİNÇLERİYLE SEVİNDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak hiçbir zaman geçmişte kader birliği yaptıkları, ortak bir tarihi ve coğrafyayı paylaştıkları, beşeri ve kültürel bağlarının olduğu bu bölgedeki kardeşleri ve dostları unutmadıklarını vurgulayarak şöyle devam etti: "Gönül dünyamızda Sisak'ı Amasya'dan, Petrinya'yı Bursa'dan, Zagreb'i Ankara'dan, Saray Bosna'yı İstanbul'dan, Mostar'ı Rize'den ayırmadık. Dostlarımızın sevinçleriyle sevindik, acılarını kendi acımız olarak gördük. Bu anlayışla 2020 sonunda Sisak Moslavina bölgesinde meydana gelen depremin ardından tüm imkânlarımızla dost Hırvatistan hükûmetinin ve halkının yanında olmaya çalıştık. Bu vesileyle bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bir daha böyle felaketler yaşanmamasını temenni ediyorum. Hırvat dostlarımız da ülkemizde bir felaket yaşandığında her zaman bizim yanımızda oldular. Geçen yıl yaz aylarında Türkiye'de yaşanan orman yangınlarında Hırvatistan bir yangın söndürme uçağını ülkemize gönderdi. Bir kez daha Hırvat makamlarına, bu dayanışmalarından ötürü ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Aramızdaki iş birliği ve yardımlaşmanın bundan sonra da süreceğine eminim."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl Türkiye ile Hırvatistan arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 30. yıl dönümünü kutluyoruz. İki ülke dostluğunun nişanelerinden biri olan bu eserin açılışının böyle anlamlı bir yıla denk gelmesinden dolayı ayrıca memnuniyet duyuyorum" dedi.

Cami ve Recep Tayyip Erdoğan İslam Kültür Merkezi'nin başta Sisak olmak üzere Hırvatistan'da yaşayanlara hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu güzel camide edilecek duaların, yapılacak ibadetlerin Hak katında kabul olması dileğinde bulundu.

Burada yarın ilk cuma namazının eda edileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdiden kardeşlerimize hayırlı cumalar diliyorum ve namazlarını Allah kabul etsin diyorum. Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek buluşmaların, dostluğumuzu, kardeşliğimizi daha da güçlendireceğine inanıyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Açılış töreninde Hırvatistan İslam Birliği Başkanı Müftü Aziz Efendi Hasanoviç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hırvatistan İslam Birliği Kurucu Onur Ödülü'nü takdim etti.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdele keserek açılışını yaptığı Recep Tayyip Erdoğan İslam Kültür Merkezi'ni gezdi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın okuduğu ezanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler namaz kıldı.

 
Erdoğan’dan tarihi ve kültürel bağlar vurgusu
 
'Sözleşmeli personel ve EYT sorununu çözüyoruz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan tarihi ve kültürel bağlar vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic ile düzenlediği ...
'Her alanda Bosna Hersek’in yanındayız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Bosna Hersek İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, ...
Erdoğan’dan Balkanlarda barış ve istikrar mesajı
Erdoğan, “Sırbistan ile Kosova arasında kimlik kartlarıyla sınır geçişleri ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi tespitler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Unutmayalım ki bizi bölmeye çalışanlar var. Parçalamaya ...
Erdoğan Balkan siyasetini paylaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna-Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan ziyaretleri ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yılbaşından sonra ülkemizdeki enflasyonun hızlı ...
 
‘Bizler gençliğimizle gurur duyuyoruz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Samsun Genişletilmiş İl Danışma Meclisi ...
'Dünyada bize düşman olanların korkulu belasıyız'
Erdoğan “Türkiye, gerçekleştirdiği atılımlar sayesinde siyasi ve ekonomik ...
‘Ön alan bir ülke haline geldik’
Erdoğan, “Milletin Meclisi ile milletin Cumhurbaşkanı ile milletin yargısıyla ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri