Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
YSK itirazları karara bağladı
YSK itirazları karara bağladı
TBMM'de yoğun gündem
TBMM'de yoğun gündem
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
HABERLER>ASAYİŞ
12 Ocak 2022 Çarşamba - 08:11

Erişilebilir Adalet verileri açıklandı

Adalet Bakanlığınca, yargılama süreçlerinin hızlandırılmasına katkı sağlamak amacıyla geliştirilen mobil uygulamaların sayısı 11’e yükseldi.

Erişilebilir Adalet verileri açıklandı

Adalet Bakanlığınca, yargılama süreçlerinin hızlandırılmasına katkı sağlamak amacıyla geliştirilen mobil uygulamaların sayısı 11’e yükseldi. 2021’de hayata geçirilen yeni uygulamalar ile birlikte yargı bilişim sisteminin dijital dönüşümünde önemli adımlar atıldı. Böylece adalet hizmetlerine erişim daha da güçlendirildi.
Yargı Reformu Stratejisi kapsamında ‘güven veren ve erişilebilir adalet’ anlayışıyla Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen mobil uygulamalar, vatandaşlara ve hukuk profesyonellerine hizmet veriyor. Adalet hizmetlerine erişimi kolaylaştırmasının hedeflendiği mobil uygulamalara, akıllı cihazı bulunan herkes dijital platformlardan ulaşabiliyor.
‘CELSE UYGULAMASINI 56 BİN AVUKAT KULLANIYOR’
Celse ile avukatlar, vekili oldukları davaların duruşma bilgilerine anlık olarak ulaşabiliyor. Gerektiğinde mazeret bildirimi gönderebilme, dosya kapak bilgilerini ve evrakı görüntüleyebilme imkanı da sağlayan Celse uygulaması, e-duruşmaya katılım isteği gibi birçok hizmete mobil cihazlardan ulaşılmasını sağlıyor. 208 bin 769 toplam indirme sayısı olan Celse uygulamasının 56 bin 597 aktif kullanıcısı bulunuyor.
‘VATANDAŞLAR MOBİL UYGULAMAYA BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR’
Vatandaşların zaman ve mekandan bağımsız olarak adli ve idari yargıda yer alan dosyaları hakkında bilgi sahibi olabilmesine imkan tanıyan e-Adalet Vatandaş Mobil uygulaması, devam eden davaların takibine de imkan sağlıyor. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği e-Adalet Vatandaş Mobil uygulaması bu güne kadar 376 bin 197 kez indirildi. Kullanıcı sayısı ise 84 bin 480 kişi ise aktif kullanıyor.
‘Uzlaştırma ve arabulucular cep telefonlarından dosyalarına erişebiliyor’
Uzlaştırmacılar, e-uzlaştırmacı mobil uygulamasıyla kendilerine atanan dosyayı kabul ya da ret işlemi yapabiliyor. 2021’de 7 bin 986 kez indirilen e-uzlaştırma uygulaması, 18 bin 572 uzlaştırmacı tarafından aktif olarak kullanılıyor. Arabuluculara kolaylık sağlayan e-arabulucu mobil uygulamasıyla da arabulucular, dosyalarına ilişkin kabul ve ret işlemlerini yapabilmelerinin yanı sıra kabul ettikleri dosyalardaki evrakı da görüntüleyebiliyor. E-arabuluculuk uygulaması 2021’te 3 bin 977 kez indirildi. Bu uygulama 12 bin 561 arabulucu tarafından aktif olarak kullanılıyor. Bilirkişiler için hazırlanan e-bilirkişi mobil uygulaması ile de bilirkişiler dosya kapak bilgileri, taraf bilgileri ve kabul ettikleri dosyaları görüntüleme işlemiyle birlikte evrakı mobil cihazlarına indirebiliyor. 2021’de 8 bin 167 kez indirilen e-bilirkişi uygulamasını bugün itibariyle aktif olarak 14 bin 46 kişi kullanıyor.
‘2021’DE 2 YENİ MOBİL UYGULAMA HAYATA GEÇİRİLDİ’
Adalet Bakanlığı mühendislerince geliştirilen Celse, e-adalet vatandaş, e-arabulucu, e-uzlaştırmacı ve e-bilirkişi mobil uygulamalarına 2021’de 2 uygulama daha eklendi. Geçen yıl hizmete sunulan UYAP Mobil ve UYAP Mevzuat Mobil uygulamalarıyla, Adalet Bakanlığının mobil uygulama sayısı 7’ye yükseldi. Adalet teşkilatı mensuplarının teknik işlemler için kullandığı 4 mobil uygulama da dahil edildiğinde, adalet hizmetlerinde aktif olarak kullanılan mobil uygulama sayısı 11 oldu.
‘Yargıdaki dijital dönüşümle yargısal süreçlerin hızlandırılması hedefleniyor’
UYAP sisteminin mobil dönüşümü olan UYAP Mobil uygulamasına hakim ve Cumhuriyet savcıları ile yazı işleri müdürü, katip, mübaşir, icra müdürü ve icra memurları portal şifresi ve SMS doğrulama yöntemi ile tek bir uygulama üzerinden girebiliyor. UYAP Mobil ile izin, yetki gibi özlük bilgileri görüntülenebilirken, yetki verilen tüm dosyalarına mobil cihazlar üzerinden erişilebiliyor ve duruşma takibi yapılabiliyor. Yargı mensubu ve çalışanları tüm dosya bilgilerine istedikleri anda 7/24 mobil cihazlarından erişip dosyaları ile ilgili değerlendirme yapabiliyor. Bugün itibariyle UYAP Mobil uygulamasının 59 bin 418 kullanıcısı bulunuyor. UYAP Mobil Mevzuat uygulaması da 16 bin 567 kişi tarafından kullanılıyor.

 
'Yalnız Allah'a secde ederiz'
 
SGK ödenek ve primleri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yalnız Allah'a secde ederiz'
Soylu, 'Allah’ın huzurundan başka kimseye secde etmeyiz' dedi.
Jandarmadan kablo hırsızlarına operasyon
Erzurum’da haberleşme ve nakil kablo hırsızlığı yapan 9 kişi jandarma ...
Erzurum’da FETÖ operasyonu: 3 tutuklama
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce Fetullahçı ...
 
Köpek saldırısına uğrayan çocuk tedaviye alındı
Erzincan'da başıboş 6 köpeğin saldırısına uğrayan çocuk feci şekilde yaralandı. ...
'45 bin 150 biyometrik parmak izi alındı'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün uygulanmaya başlanan, dünyada 7 ...
7.7 milyar değerinde kaçak eşya yakalandı
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 76 ...
 
AFAD ve jandarma imdada yetişti
Bingöl’de yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle köy yolunda mahsur kalan ...
Terör operasyonu: 10 gözaltı
Van’da polis ekiplerince FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine yönelik ...
Soylu: 'Girilmedik yer bırakmayacağız'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye’deki bütün erkeklere aile içi ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri