Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>GUNDEM
20 Aralık 2021 Pazartesi - 07:42

Erzurum 2’inci doz aşı oranı 71.4’e çıktı

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 71.4 olarak kaydedildi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 82,43 olarak açıklandı.

Erzurum 2’inci doz aşı oranı 71.4’e çıktı

En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 71.4 olarak kaydedildi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 82,43 olarak açıklandı. Doğu Anadolu Bölgesinde 2’inci doz aşı olma oranının en düşük olduğu iller Muş, Bingöl, Bitlis ve Ağrı olarak aktarıldı.

ERZURUM SARI KATEGORİDE KALDI

Doğu Anadolu Bölgesinde 3 il mavi kategoriye yükselebildi, Turuncu kategoride 2, sarı kategoride ise 9 il yer aldı. Sağlık Bakanlığı 2’inci doz aşı haritasını yayımladı. Kırmızı, Turuncu, Sarı ve Mavi renklerle aşı olma oranlarının verildiği haritada, Muş, Bingöl illeri turuncu; Bitlis, Ağrı, Kars, Erzurum, Erzincan, Van, Iğdır, Malatya, Elazığ illeri sarı; Ardahan, Hakkari ve Tunceli ise mavi kategoride değerlendirildi.

BÖLGE İLLERİ 2’İNCİ DOZ AŞI ORANLARI

Sağlık Bakanlığı verilerine göre İller 2’inci doz aşı oranı Ağrı’da yüzde 66,7, Ardahan’da yüzde 80,5, Bingöl’de 62,3, Bitlis’te yüzde 65,1, Elazığ’da yüzde 68,0, Erzincan’da yüzde 73,8, Erzurum’da yüzde 71.4, Hakkari’de yüzde 75,9, Kars’ta yüzde 74,5, Muş’ta yüzde 62.2, Malatya’da yüzde 73,9, Tunceli’de yüzde 77,9, Van’da yüzde 71,7 oldu. Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüksekliği bakımından bölge illeri sıralamasında 8’inci sırada yer aldı.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Tiyatrocular üçüncü doz aşılarını Erzincan’da vuruldu

‘Piknik Sepeti’ adlı tiyatro oyununu sahnelemek için Erzincan’a gelen ünlü tiyatrocular, aşı çalışmalarına destek vererek üçüncü doz aşılarını Erzincan’da vuruldu.

Sağlık Bakanlığının “Omicron Tedbiri: Belirlenmiş aşı takvimi üzerinden üç aydan uzun süre geçen vatandaşlarımız hatırlatma dozunu olabilirler” bilgilendirmesinden sonra ‘Piknik Sepeti’ isimli oyunu sergilemek için Erzincan’a gelen tiyatro oyuncuları Sinan Bengier, Ahmet Çevik, Aylin Kabasakal, Cengiz Güleryüz, Yelda Alp, Serhan Atak ve Eyüp Emre Uçaray, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik’i makamında ziyaret ederek, üçüncü doz Biontech aşısını vuruldular.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, “Sağlık Bakanımızın talimatı ile Omicron varyantına karşı alınan tedbirler kapmasında hatırlatma dozu süresi tüm aşılar için 3 aya indirildi.

Ülkemizde de görülen Omicron varyantına karşı tedbir amacıyla belirlenmiş aşı takviminin üzerinden 3 aydan fazla süre geçen vatandaşların hatırlatma dozlarını müdürlüğümüze bağlı tüm sağlık kuruluşlarında, Cumhuriyet meydanında ve AVM’de kurulan mobil aşı istasyonlarımızda randevusuz olarak yaptırabilirler.” dedi.

KARADENİZ BÖLGESİ

En çok aşılama yapılan ilk 10 il arasında Karadeniz’den 4 il bulunuyor

Türkiye genelinde en az 2 doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus yüzdesine göre aşılama oranı en yüksek iller arasında Ordu 1. (yüzde 85,6), Amasya 3. (yüzde 84,7), Zonguldak ise 9. (yüzde 83,1) ve Bartın ise 10. sırada (yüzde 82,7) yer aldı. Bazı ilçelerinde aşılamanın adeta durduğu Samsun ise bu tabloda yüzde 80,5 oranında.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca günlük Kovid-19 Tablosu’nu paylaştı. Bakan Koca’nın paylaştığı verilere göre Türkiye’de aşılama oranı en yüksek ile Ordu olurken, Amasya ise aşılama oranı en yüksek 3. il oldu. Zonguldak ve Bartın da bu sıralamada ilk 10'a giren Karadeniz illeri arasında yer aldı. Samsun Sağlık İl Müdürlüğü'nün yakın zamanda yaptığı açıklamada aşılama oranının 5 ilçede günlük 30 doza kadar düştüğünü duyurmuştu. Samsun aşılama oranında Karadeniz’de bulunan 18 il arasında 9. sırada yer aldı.

KARADENİZ BÖLGESİ’NDE İLLERİN AŞILAMA ORANLARI

Karadeniz Bölgesi’nde en az 2 doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus yüzdesine göre aşılama oranı en fazla olan il yüzde 85,6 ile Ordu oldu. Ordu’yu yüzde 84,7 ile Amasya takip etti. Üçüncü sıradaki Zonguldak’ta bu oran yüzde 83,1 oldu. İlk 3’ün dışında diğer illerdeki aşılama oranı ise sırasıyla şöyle:

Bartın (yüzde 82,7), Giresun (yüzde 82,4), Artvin (yüzde 81,9), Çorum (yüzde 81,8), Sinop (yüzde 81,7), Samsun (yüzde 80,5), Kastamonu (yüzde 80,4), Tokat (yüzde 79,4), Trabzon (yüzde 79,1), (Bolu (yüzde 78,8), Rize (yüzde 77,5), Karabük (76,4), Düzce (yüzde 74,8), Gümüşhane (yüzde 71) ve Bayburt (yüzde 67,9).

Öte yandan Türkiye genelinde 2. doz aşı yapılma oranı yüzde 82,36 oldu. Ülke genelinde 1., 2. ve 3. doz aşı toplamı ise 123 milyon 144 bin 781'e yükseldi.

SAMSUN'UN BAZI İLÇELERİNDE GÜNLÜK AŞI SAYISI 30’A KADAR DÜŞTÜ, SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ UYARDI

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Bazı ilçelerimizde günlük aşı sayımızın 30’un altına düştüğü günler oluyor. Bu tablo, omicron varyantının artık kapımızı çalmaya başladığı şu günlerde, ilimizi Covid-19 karşısında yeniden savunmasız bir duruma düşürür” dedi.

Samsun’da korona virüs pandemisinin son durumu ve aşı çalışmaları hakkında bilgi veren Sağlık İl Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “İlimizde Covid-19 vaka sayıları belirgin bir artış göstermeden, dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor. Görünen vaka sayılarımızın belirli bir seviyede kalması ve aylardır güçlü bir artış olmaması, aşı programımızın bugüne kadar ilimizde başarıyla uygulandığının bir göstergesi. Ancak bu başarının sürdürülebilir olması için aşılama çalışmalarının, durmaması, hız kesmemesi ve halkımızın bu çalışmalara verdiği güçlü desteği sürdürmesi önem arz ediyor. Son bir ayın aşı verilerine baktığımızda bu desteğin azaldığını, bir kısır döngüye girdiğimizi, ilimizde ekiplerimiz tarafından köy köy, mahalle mahalle sürdürülen aşı çalışmalarına rağmen, Samsun’da aşılamanın adeta durduğunu görüyoruz. Bazı ilçelerimizde günlük aşı sayımızın 30’un altına düştüğü günler oluyor. 19 Mayıs, Kavak, Ayvacık, Alaçam ve Lâdik ilçelerimizde geçtiğimiz günlerde bir günde yapılan toplam aşı sayısı 149’da kaldı. Bu ilçelerimizde 108 bin kişi yaşıyor. 108 bin kişiden sadece 149’unun aşıya destek olduğu bir tabloda, insanlarımızı istediğimiz düzeyde koruma altına alamayız. Bu tablo, omicron varyantının artık kapımızı çalmaya başladığı şu günlerde, ilimizi Covid-19 karşısında yeniden savunmasız bir duruma düşürür” diye konuştu.

“VARYANTIN HIZLA SAMSUN’A ULAŞACAĞINI ÖNGÖRMEK YANLIŞ OLMAZ”

Yeni varyant, virüsün daha kolay bulaşır hale gelmesine sebep olduğunu belirten Oruç, “Bu kolay bulaşma hızıyla şimdiye kadar İstanbul ve İzmir’de görülen varyantın hızla Samsun’a ulaşacağını öngörmek yanlış olmaz. Bu hızlı yayılıma karşı önlem almak ve Avrupa’da görülen günlük vaka sayısındaki artışın ülkemizde görülmemesi için, Sağlık Bakanlığımız tarafından vatandaşlarımıza, daha önce ister inaktif, ister MRNA aşısı ile aşılanmış olsunlar, belirlenmiş aşı takvimi üzerinden üç aydan uzun süre geçmişse, diledikleri aşı türü ile hatırlatma dozlarını yaptırma hakkı verildi. Lütfen şehrimizin ve ülkemizin sağlığını koruma adına, bu hakkı kullanalım, hatırlatma dozlarımızı yaptıralım. Virüs bize bulaşmak için beklemiyor. Hastalık kapımıza geldiğinde erteleme şansımız da yok. Biz de virüse gereken karşılığı verelim, aşımızı ertelemeyelim, ne olacak diye beklemeyelim. Hatırlatma dozlarımızı yaptıralım, şehrimizi bugüne kadar olduğu gibi el birliğiyle koruyalım” şeklinde konuştu.

“HERKESİ AŞI OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, 3. doz aşısını yaptırmasının ardından aşı hakkı tanınan herkesi aşı olmaya davet ederek, “Sağlık İl Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz iş birliği neticesinde eylül ayında idari binamızda Covid-19 aşı çalışmasını başlatmıştık. Perşembe günü itibariyle hatırlatma aşısı olan 3. doz aşı çalışması, idari binamızda başlamış oldu. Ayrıca aşı hakkı tanımlanmış tüm vatandaşlarımız da Covid-19 aşıları bölge binamızda yapılmakta. İlk günler itibariyle yoğun ilginin olması sevindirici. Günde yaklaşık 300 doz aşı yapılmış. Bölgemizde üretimin devamlılığını sağlamak, çalışanlarımızın sağlığını korumak adına başlatmış olduğumuz bu çalışmaya tüm sanayicilerimizi davet ediyorum. Çalışanlarını bölge binamıza yönlendirsinler. Unutmayalım ki hiçbir tedavi aşıdan üstün değildir. Bu yüzden maske, mesafe, hijyene dikkat edelim, aşımızı olalım” dedi.

“AŞI ÇALIŞMASI HAFTA İÇİ HER GÜN YAPILACAK”

Başkan Küpeli, çalışmanın hafta içi her gün yapılacağını aktararak, "Sağlık Müdürlüğü ekipleri hafta içi her gün 09.00-16.00 saatleri arasında OSB binamızda çalışanlarımıza hizmet verecekler. Bize bu konuda destek sağlayan başta İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Uğur Bilge ve ekip arkadaşlarına, sahada görev alan aşı ekiplerine ve tüm sağlık çalışanlarına bu üstün fedakârlıkları için teşekkürlerimi sunuyorum" ifadeleri kullandı.

“PANDEMİ HENÜZ BİTMEDİ, ASLA GEVŞEMEYELİM”

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge ise yaptığı açıklamada, “İl olarak pandemiye karşı iyi bir süreç yönetiyoruz. Ancak kış sürecinde hepimizin bildiği gibi vakalarda genel olarak bir artış gözlemleniyor. Bu olumlu tablonun devamı bizim elimizde. Bu zorlu süreçte hep birlikte başarıya ulaşacağız. Bunun da en önemli yolu tedbirlere uymaktan geçiyor. Pandemi henüz bitmedi. Yeni varyantlarla aramızda dolaşmaya, vatandaşlarımızı tehdit etmeye devam ediyor. Bu yüzden vatandaşlarımızın kurallara hassasiyetle uymaları ve tedbirleri asla gevşetmemeleri pandemiyle mücadele kapsamında çok büyük önem arz ediyor. Bize bu konuda destek olan EOSB Başkanımız Nadir Küpeli’ye de çok teşekkür ediyorum. Bizi OSB’deki sanayimizle buluşturma imkânı verdiği ve aşılamaya verdiği büyük katkı için tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Çinli biyoteknoloji firması Sinovac, inaktif aşısının üç dozunun Omicron varyantına karşı yüzde 94 nötralize edici antikor oluşturduğunu, iki dozdan sonraki oranın ise yüzde 35 olduğunu açıkladı.

Çinli biyoteknoloji firması Sinovac, inaktif aşısının üç dozunun Omicron varyantına karşı yüzde 94 nötralize edici antikor oranına ulaştığını, iki dozdan sonraki oranın yüzde 35 olduğunu açıkladı. Şirket tarafından iki doz aşı yapılan 20 kişi ve üç doz aşı yapılan 48 kişi üzerinde bir çalışma gerçekleştirildi. Şirket yaptığı açıklamada, ilk grupta yedi ve ikinci grupta 45 kişide Omicron varyantına karşı nötralize edici antikorların oluştuğunu bildirdi. Sinovac, verilerin aşının hatırlatma dozunun uygulanmasının aşının Omicron varyantına karşı nötralize etme kapasitesini etkili bir şekilde artırabileceğini gösterdiğini kaydetti.

Hong Kong Üniversitesi'nden Yuen Kwok-yung liderliğindeki araştırma ekibinin yaptığı çalışmaya göre ise Omicron varyantının BNT162b2-Pfizer aşısı veya CoronaVac-Sinovac aşısı tarafından tetiklenen nötralize edici antikorlardan kaçtığı sonucuna varıldı.

ESKİŞEHİR OSB’DEKİ AŞI ÇALIŞMASINA YOĞUN TALEP

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ve Eskişehir OSB Müdürlüğü iş birliğinde üretimin merkezi EOSB’de yürütülen aşı çalışmasına yoğun ilgi gösteriliyor. İdari binada sürdürülen aşı çalışmasında günde yaklaşık 300 doz aşı yapılıyor.

İşçi ve çalışan sağlığının korunması ile sanayide üretimin devamlılığının sağlanması için İl Sağlık Müdürlüğü ve Eskişehir OSB iş birliği kapsamında EOSB idari binada 3. doz aşı çalışması başladı. Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge başlayan aşılama çalışmasında incelemelerde bulunurken, Müdür Bilge aşı olmak için gelenlere ise bilgilendirmelerde bulundu.

MARMARA BÖLGESİ

KIRKLARELİ’NDE HATIRLATMA DOZU YOĞUNLUĞU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye’de de görülen Omicron varyantına karşı tedbir amacıyla hatırlatma dozu süresinin 6 aydan 3 aya düşürüldüğünü açıklamasının ardından Kırklareli’nde vatandaşlar hastanelere akın etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın korona virüs aşılarında hatırlatma dozu süresinin 6 aydan 3 aya düşürüldüğünü açıklamasının ardından Kırklareli’nde vatandaşlar hastanelere akın etti. Vaka sayılarının yeniden artışa geçmesiyle vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren hatırlatma dozlarını olmak için Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sıraya girdi. Aşısını olan Mümin Özkan, Sağlık Bakanı’nın açıklamasının ardından hatırlatma dozunu olduğunu belirterek, “Dünya, her taraf karışıyor. Biz her şeyi de bilemeyiz. Bilim adamları açıklarsa vardır bir doğruları. Kendimizi korumak istiyoruz. Artık biz de yaşlı insanlarız, önlem almakta yarar var. Üçüncü dozumuz hayırlı olsun. Herkes sırası geldikçe aşısını olsun. Herkes çeşitli inançlara sahip, kimseye bir şey demeye gelmez ama toplumdan da ayrılmak, topluma tehlike oluşturmak olmaz. Duyduklarımıza göre bu hastalığın bulaştığı insanlar genelde aşı olmayanlarmış. Herkesi aşı olmaya davet ediyorum” dedi.

HATIRLATMA DOZUNUN SÜRESİ 3 AYA DÜŞTÜ, VATANDAŞLAR HASTANEYE KOŞTU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hatırlatma dozu süresinin 6 aydan 3 aya düşürüldüğünü açıklamasının ardından Edirne’deki vatandaşlar hastanelerin yolunu tuttu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni ortaya çıkan ve Türkiye’de de görülen Omicron varyantına karşı tedbir amacıyla belirlenmiş aşı takviminin üzerinden 3 aydan fazla süre geçen vatandaşların hatırlatma dozlarını olabileceğini açıklamıştı.

Türkiye’nin hatırlatma dozlarını en erken uygulamaya başlayan ülkelerden birisi olmasının avantajını yaşadığını ifade eden Bakan Koca, aşıların yeni varyantlara karşı etkisini artırabilmek için hatırlatma dozlarının etkisinin son derece önemli olduğunu duyurmuştu.

Bu kapsamda vaka sayılarının yeniden artışa geçmesiyle birlikte vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren hatırlatma dozlarını olmak ve salgından korunmak için Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nin yolunu tuttu. Aşı olmak için hastaneye gelen vatandaşların sistem üzerinden bilgileri kontrol edildi. Süresi dolanlar, form doldurduktan sonra hatırlatma doz aşılarını yaptırdı.

Hatırlatma dozunu yaptıran İbrahim Tülmen, “Herkesin aşı olması gerekiyor. Aşı sayesinde hastalığa yakalanmadım. Fabrikada çalışıyorum kalabalık bir alanda çalıştığımız için herkes aşısını oldu. Yakınlarım da aşılarını oldu. Herkes bir an önce gelsin aşısını olsun” dedi.

3. doz aşısını yaptıran Elif Ekşi, “Aşının koruyuculuğuna inandığım için aksatmadan gelip aşımı oldum. Bu zamana kadar hiç korona olmadım bulaşmadı da çok şükür. Herkesin aşı olmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Bir an önce herkes aşısını olsun çünkü bu hastalık bitmedi devam ediyor. Ancak aşı ile bu hastalığın üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum. Çevremde hastalığa yakalanan vardı. Düzelince ilk işi aşı olmak oldu. O yüzden herkes aşı olmalı” diye konuştu.

"HİÇ AŞI OLMAMIŞ İNSANLAR DA VAR, BİR AN ÖNCE AŞI OLSUNLAR"

“Yaklaşık 6 ay önce 2. doz aşısını olduğunu belirten Gürhan Aydın, "Bakanlığın süresi dolan kişilerin antikor seviyesinin maksimum seviyeye çıkabilmesi için aşı yaptırmasını açıklamasının ardından gelip aşımı yaptırdım. Tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu salgının bir an önce bitmesini temenni ediyorum. Hiç aşı olmamış insanlar da var, bir an önce aşı olsunlar. Antikor seviyelerini en yükseğe çıkarıp bağışıklığını dirençli hale getirmelerini tavsiye ediyorum. Ailece aşımızı zamanında uyguladık. Hastalıktan korunma yollarını da en iyi şekilde sağladık” ifadelerini kullandı.

Çiğdem Banu Uzun, “Bir öğretmen olarak hatırlatma dozumu oldum. Hem öğrencilerime hem de velilere örnek olmak için geldim. Bu vesileyle tüm halkımızı aşı olmaya davet ediyorum. 3. Aşımı oldum. Devletimizin ön gördüğü gibi 3 ayı tamamladım hemen aşımı olmaya koşarak geldim. Lütfen aşıdan çekinmeyelim. Bu yıllardır yapılan aşı uygulaması toplumların sağlıklı kalabilmesi için yapılıyor. Farklı söylemlere lütfen aldırış etmeyelim ve bilimin ön gördüğü şekilde aşımızı olmaya devam edelim bu bizim ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız için çok önemli” dedi.

AKDENİZ BÖLGESİ

Konyaaltı Belediyesi ve Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün iş birliği ile planlanan ve üçüncü aşı sırası gelen belediye çalışanları aşılarını oldu.

Personeline 3’üncü aşıyı yapacaklarını bildiren Konyaaltı Belediyesi, bu kapsamda Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, belediye personeline aşı yaptırdı. ‘Önce sağlık‘ diyen Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, son 2 yılda hem ülke hem de dünya olarak zor bir süreçten geçtiklerini ifade etti. Salgın hastalıkların her geçen gün değişime uğrayarak varlığını sürdürdüğünü belirten Başkan Esen, belediye olarak bu konuda işi her zaman sıkı tuttuklarını söyledi. Belediye çalışanlarının ve halkın sağlığını her zaman birinci sırada tuttuklarını dile getiren Esen, “Belediye çalışanlarımızın sorunsuz bir şekilde hizmet verebilmeleri için sık sık sağlık kontrollerini yaptırıyoruz. Bu kapsamda Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürlüğü’müzün iş birliği ile başlattığımız 3’üncü aşı, bugün itibari ile aşı sırası gelen tüm personelimize yaptırdık” şeklinde konuştu.

 
Yıldırım: 'AK Parti’nin farkı güven ve istikrardır'
 
Erzurum’da 11 ayda 230 şirket kuruldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘İsa Yusuf Alptekin’i rahmetle anıyoruz’
Aydemir: ‘İsa Yusuf Alptekin’i rahmetle anıyoruz’.
Dadaş Rektöre Kazakistan’dan madalya
Dost ve kardeş iki ülke Türkiye ile Kırgızistan’ın ortak kurduğu, eğitimdeki ...
Erzurum'un kadim geleneği ‘1001 Hatim' başladı
Erzurum’u doğal afetlerden korumak için Pir Ali Baba tarafından yaklaşık ...
 
Erzurum’da vaka sayısı 35.48’e indi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da her yüz binde görülen covid19 vaka ...
Erzurum 2’inci doz aşı oranı 71.2 oldu
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri ...
Vali Memiş Erzurum’u tanıttı
Japonya Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, Erzurum Valisi Okay Memiş'i makamında ziyaret etti.
 
Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüzde 71.0’e çıktı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı ...
Vali Memiş’ten Dünya İnsan Hakları Günü mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Erbaş: 'Stokçuluk İslam’ın yasakladığı bir davranış'
Erbaş, stokçuluğa değinerek, “Bencilce davranarak kişisel menfaat sağlamaya ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri