Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kurtulmuş’tan İslamofobi tepkisi
Kurtulmuş’tan İslamofobi tepkisi
Uraloğlu’ndan milli haberleşme uydusu açıklaması
Uraloğlu’ndan milli haberleşme uydusu açıklaması
Tunç: 'Darbecilerin yaptığı anayasa ile yürüyemeyiz'
Tunç: 'Darbecilerin yaptığı anayasa ile yürüyemeyiz'
Erdoğan: ‘Kalıcı refah artışı sağlayacağız'
Erdoğan: ‘Kalıcı refah artışı sağlayacağız'
MHP'de MYK ve MDK üyeleri belli oldu
MHP'de MYK ve MDK üyeleri belli oldu
HABERLER>GUNDEM
1 Eylül 2021 Çarşamba - 02:12

Erzurum aşı verileri açıklandı

En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranları açıklandı. Erzurum’da aşı olan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüzde 69,5’e yükseldi.

Erzurum aşı verileri açıklandı

En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranları açıklandı. Erzurum’da aşı olan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüzde 69,5’e yükseldi. Türkiye ortalaması ise yüzde 77,22 oldu. Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri bazında aşılanan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüksekliği kaydında Tunceli, Hakkari, Ardahan, Kars, Erzincan, Van ve Malatya’nın ardından 8’inci sırada kaldı.

ORANLAR

Doğu Anadolu Bölgesinde en az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranının en yüksek olduğu il Hakkari, en düşük oranda olduğu iller Muş, Bitlis ve Bingöl oldu. Bölge illerinde aşılanan kişi sayısının toplam nüfusa oranı yüzde ölçeğinde, Erzurum 69,5, Ağrı 67,2, Ardahan 82,2, Bingöl 62,7, Bitlis 60,7, Elazığ 66,5, Erzincan 73,1, Hakkari 80,1, Iğdır 67,2, Kars 72,3, Muş 60,5, Malatya 73,4, Tunceli 80,3, Van 71,0, Bayburt 61,9 olarak tespit edildi.

KATEGORİLER

30 Ağustos Pazartesi günü yayımlanan Kırmızı, turuncu, sarı ve mavi kategorilerle ifade edilen toplam nüfus içinde aşı oranı son haritasında Doğu Anadolu Bölgesinde kırmızı kategoride yer alan il kalmadı. Kars, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Ağrı, Van, Elazığ ve Malatya sarı; Muş, Bitlis ve Bingöl illeri turuncu; Ardahan, Hakkari ve Tunceli mavi kategoride yer aldı.

“AŞILAMADA İLK SIRADA MUĞLA VAR”

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 94,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Tekirdağ, Aydın, Yalova ve Antalya takip etti.

“EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA’DA”

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 57 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Gümüşhane, Diyarbakır, Mardin, Muş, Bitlis, Bingöl, Batman, Bayburt ve Siirt takip etti.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yeni vaka sayımız 19.557 yerine 9.557 olabilirdi. Tedbirler sıkı tutulsa vefat sayılarının da hızla düşeceğini biliyoruz. Toplum bağışıklığı ise tedbir ve aşıyla kolay bir hedef! Her gün ağır sonuçları olan bu tabloyu artık değiştirelim. Başarabiliriz!” dedi.

KARADENİZ BÖLGESİ

Düzce Valisi Cevdet Atay aşılama oranının yüzde 73.6 seviyesine ulaştığını, Düzce’nin de yakın zamanda mavi renge bürünerek risksiz iller arasında yerini alacağını söyledi.

Düzce Valisi Cevdet Atay ve beraberindeki protokol üyeleri Düzce’de görev alan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Vali Atay, basın mensupları ile tek tek sohbet ederken, aşılama ile ilgili de son bilgileri paylaştı. Düzce nüfusunun yüzde 73,6’sının aşılandığını açıklayan Vali Atay, “Pandemi sürecinde Düzce basını ne kadar önemli bir sorun ile karşı karşıya olduğumuzu her haberleriyle ortaya koyuyor. Tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Kamu hizmeti yapıyorlar ve toplum açısından çok önemli olan bu hassas konuya ilk günden beri duyarlı davranıyorlar, önemsiyorlar” dedi.

“Mavi’ye çok yaklaştık”

Düzce’nin yüzde 73,6’lık aşılanma oranı ile mavi renge çok yaklaştığının altını çizen Atay, “Aşılamada yüzde 73.6 seviyesindeyiz, yani maviye çok az kaldı. Burada vatandaşlarımızın biraz daha duyarlı olmasını, özellikle aşı olmayanların bir an önce aşılarını yaptırmalarını istirham ediyorum. Hem kendi sağlıkları açısından, hem de sevdiklerinin sağlıkları açısından lütfen bir an önce aşılarını olsunlar” diye konuştu.

KARABÜK ’MAVİ’YE BOYANDI SAĞLIK MÜDÜRÜ TEŞEKKÜR ETTİ

Aşılanma oranınında yüzde 75 bandını aşarak sarı kategoriden maviye dönen Karabük’te Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve yerel yönetimler tedbirleri sıkı sıkıya uygulamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, Karabüklülere teşekkür ederken, aşılarını yaptırmayan vatandaşlara çağrıda bulunmayı ihmal etmedi.

Haftalık vaka sayılarının hızla artmasının ardından vatandaşın aşılama çalışmalarına verdiği katkı ile Karabük sarı kategoriden maviye döndü.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, birinci doz aşılamada, yüzde 75 aşılama seviyesine ulaşarak Karabük’ün düşük riskli iller kategorisine girerek haritada mavi renge döndükleri için mutlu olduklarını söyledi.

Aşılama seviyesinin bu noktaya gelmesinde katkısı olan sağlık çalışanlarına, kamu kurum ve kuruluş ile vatandaşlara da teşekkür eden Sarı, “ Her ne kadar birinci doz aşılamada yüzde 75 seviyesine ulaşmış olsak ta, henüz ikinci doz aşılamada yüzde 60 seviyesindeyiz. Bu nedenle aşılamanın hız kesmeden devam etmesi, gerekiyor. Özellikle hiç aşısını yaptırmamış olanlar ile ikinci ve üçüncü doz aşılarını yaptırmayanlarında vakit kaybeden aşılarını yaptırmalarını arzu ediyoruz. Şuan için Karabük’te toplamda 300 bin doza yakın aşı yapıldı. Bu oldukça iyi bir rakam ama bunun 150 bine yakını birinci doz aşı. Bizim hedef nüfusumuz 200 bin dolayında. Hiç aşılanmamış ve hedef nüfusumuz içinde 50 bin kişi popülasyonumuz var. Bunların ilk aşılarını yaptırmalarını arzu ediyoruz. Bunun yanında ikinci dozu bekleyen 20 bin dolayında vatandaşımız var ve bunun 8 binin aşı zamanı geldi, bunlarında ikinci doz aşılarını yaptırmalarını istirham ediyoruz” dedi.

Gelecek haftadan itibaren okulların açılacağını, üniversitenin hizmete girerek tekrar yüz yüze eğitime başlayacağından kentte ciddi bir sosyal hareketliliği başlayacağını da dikkat çeken Sarı, “Hatta il dışından ve yurt dışından ilimize gelecek çok sayıda Üniversite öğrencileri olacak. Bu sosyal hareketlilik vakalarda artışa yol açabilir. Bu nedenle vatandaşlarımızı mümkün olduğunca hızlı aşı olmaya bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Kayseri’de Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Rıfat Alparslan ve Minibüsçüler Ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay vatandaşlara ve esnaflara aşı çağrısında bulundu.

Kayseri’de vaka sayılarının artması ile birlikte oda başkanları, vatandaşlara aşı çağrısında bulundu. Pandemide zor ve sıkıntılı günler yaşadıklarını söyleyen Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, ”Lütfen aşınızı olun ve bizim ekmeğimiz ile oynamayın” dedi. Aydemir, “Geçtiğimiz yıllarda gerçekten zor ve sıkıntılı bir süreç yaşadık. Pandemi döneminden en çok etkilenen esnaflardan biride bizim odamızın esnafıdır. Bizler hem esnaf olarak hem çalışan olarak çok büyük sıkıntılar ve sorunlar yaşadık. Ben tüm vatandaşlarımıza, çalışanlarıma ve esnafımıza tekrar bir kapanma yaşamamak için aşı olmalarını önemle rica ediyorum. Çünkü aşı olduğumuzda hem kendimizle hem sevdiklerimizle hem de ticaretimizle ilgili çıkacak sorunların önüne geçmiş oluruz. O nedenle lütfen aşınızı olun ve bizim ekmeğimiz ile oynamayın. Sağlık çalışanları gece gündüz bizim için mücadele ediyorlar. Aşımızı vurabilmek için gece de olsa gündüz de olsa gayretlerini gösteriyorlar. Bizler de sağlık çalışanlarımızın emeklerini boşa çıkarmamamız için bütün vatandaşlarımızın aşı olmasını rica ediyorum. Bizim sektörümüzün de çalışan personel arkadaşlarımız, aileleri, çocukları çok sıkıntılı bir süreç yaşadılar. O yüzden lütfen aşınızı olun. Bir daha kısıtlamalı ve kapanmalı günler gelmemesi için ki bizde bu virüsü aşacağımıza da inanıyoruz, onun için lütfen herkes aşısını olsun” ifadelerini kullandı.

Aşı olmayan vatandaşlara ve esnaflara biran önce aşılarını yaptırmaları gerektiğini ifade eden Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Rıfat Alparslan, “Kayseri’de bin 50 berber, 450 bayan kuaförü olmak üzere toplamda bin 500 üyeli bir odayız. Üyelerimizden aşı olmayan arkadaşlarımız varsa biran evvel aşılarını yaptırmaları, aşı olmayan vatandaşları aşıya teşvik etmeleri, üyelerimden kendi ailesinde aşı olmamış insanların da aşı olmalarını istiyorum. Oda olarak çok büyük sıkıntılar çektik. 2020-2021 yılında dükkanlarımız kapandı. Bir buçuk yıldır bu hastalıkla uğraşıyoruz. Bu dönemde çok az arkadaşımız hastalanıp hastanede yatan da oldu, evinde hafif bir şekilde atlatan da oldu. Tecrübe sahibi olduk bu nedenle işyerlerimiz pırıl pırıl, vatandaşlarımız gönüllerini hoş tutarak gidebilir ve tıraşlarını olabilirler. Temizlik açısından Kayserimiz gerçekten nadide bir şehir. Ben aşılarını yaptıran bütün üyelerime dükkanlarına baktıklarından dolayı, aşılarını yaptırdıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Yaptırmayan arkadaşlarımızın da bir an evvel aşılarını yaptırmalarını rica ediyorum. Çünkü bu devletimize bir maliyet çıkarıyor, aşı olmayan arkadaşlarımız hastanede yatıyorlar. Herkesin hem kendini hem de devletimizi düşünmesi gerekiyor” dedi.

4 MİLYON LİRA CEZA UYGULANDI

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, yeni tip korona virüs (Covid-19) denetimlerinde şu ana kadar 4 milyon lira idari para cezası uygulandığını ifade ederek, son 1 ay içerisinde de 29 can kaybının yaşandığını açıkladı.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, düzenlediği basın toplantısında il genelindeki aşılama ve korona virüs tablosu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Ayaz, aşılanmanın beklenilen seviyede olmadığını ifade ederek, son 1 ay içerisinde de 29 vatandaşın korona virüsten hayatını kaybettiğini belirtti.

"29 hastamız var"

Son 1 ayda 29 can kaybının olduğunu dile getiren Ayaz, "Çankırı genelinde de toplam ulaştığımız sayı vefat eden sayısı 454. Allah gani gani rahmet eylesin ama yoğun bakımda serviste aşısız hastaları görmek bizi çok üzüyor. Hali hazırda hastanemizde 29 hastamız var. Bu hastalarımızdan 20’si serviste 9’u yoğun bakımda. Yoğun bakımdaki hastalarımızdan 3’ü maalesef entübe. Yoğun bakımda yatan hastalarımızın en genci 42 ve 65 yaş altında bir hastamız daha var" diye konuştu.

"4 milyon 318 bin lira ceza yazıldı"

Çankırı'da yapılan denetimlere de değinen Ayaz, bugüne kadar 4 milyon 318 bin 651 lira idari para cezası uygulandığını kaydetti:

"Biraz az ceza yazıyoruz yeni normalleşme dönemi diye esnafımızda nefes aldı ama bunlar önceki süreçte. Bir önceki toplantıda ceza miktarı 4 milyon 236 bin 300 liraymış. Yaklaşık 100 bin liralık bir ceza uygulamışız il genelinde. Ama gönül ister ki ne tedbirlere uyumsuzlukla karşılaşalım nede ceza yazalım. Belki denetimlerin eksikliği kurallara uyan vatandaşlarımıza haksızlık oluyor. Bu hafta içerisinde denetimlerimiz artarak devam edecek. Eylül ayı içerisinde bir miktar daha artış bekliyoruz. Okulların açılması bunla beraber bir hareket oluşacak ister istemez. Dışarıdan gelen öğretmenler, öğrenciler derken. Bu dalga beklediğimiz gibi devam etmekte vaka sayılarındaki artışta hafif bir düşüş kaydettik. Lütfen tedbirleri bırakmak için çok erken. Maske mesafe ve temizlik kurallarına sıkı sıkıya bağlanmak bir zaruriyet. Aşı olmamış vatandaşlarımızın ivedi olarak aşı omları da diğer bir isteğimiz" ifadesini kullandı.

YERKÖY’DE RANDEVUSUZ AŞI NOKTASI KURULDU

Yozgat’ın Yerköy İlçesinde Yeni tip Coronavirüs (Covid-19 ) salgını ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları hız kazandı.

Çalışmalar kapsamında Yerköy İlçe Sağlık Müdürlüğü Koordinasyonunda Yerköy Doktor Sadık Ahmet parkı yanında Covid 19 Mobil Aşı noktası oluşturuldu.

Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan aşı noktasında, sırası gelen herkes randevu almadan tercih ettikleri Covid-19 aşısını yaptırabiliyor. Yerköy Doktor Sadık Ahmet parkı yanında bütün vatandaşlara aşı yapmak ve aşı hakkında bilgilendirmelerde bulunmak amacıyla Covid-19 mobil aşı standı ilgi görmeye başladı.

Aşı uygulama noktasını ziyaret eden Yerköy Kaymakamı Mustafa Karaca, Vatandaşlarımız günlük hayatlarından eksik kalmadan aşılarını rahatlıkla yaptırabilecek. Amacımız aşıyla toplumsal bağışıklığı sağlamak." İfadelerini kullandı.

Aşı yaptıran bir vatandaştan da uygulamadan dolayı memnun olduğunu söyledi.

MARMARA BÖLGESİ

Gönen'de kurum yetkilileri ve kırsal mahalle muhtarlarının katılımıyla ağustos ayında ikinci kez “Muhtarlar Toplantısı” gerçekleştirildi.

Gönen Kaymakamı Arslan Yurt Başkanlığında, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, İlçe Emniyet Müdürü Metin Kartal, İlçe Jandarma Komutan V. Selim Yafay, ilgili kurum yetkilileri ve kırsal mahalle muhtarlarının katılımıyla ağustos ayında ikinci kez “Muhtarlar Toplantısı” gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan toplantıda, pandemi ile mücadelede maske, mesafe ve temizlik kurallarından sonra en önemli unsur olan aşılamada yüzde 80 oranında olduğu, aşılanma oranının önümüzdeki dönemde oldukça önem arz ettiğini, yüzde 85’i geçen bir aşılama hedefini yakalayabilmek amacıyla vatandaşlarımızın teşvik edilmesi noktasında muhtarlarımızın gerekli desteği vermesi gerektiği vurgulandı.

Orman yangınları ile ilgili, koruma konusunda, piknik yapılmaması, ateş yakılmaması, malzeme bırakılmaması, yabancı kişilerin girişinin yasaklanması gerektiği vurgulandı.

Kaymakam Yurt toplantı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ilçemizde görev yapan muhtarlarımızla gündemdeki konuları görüşmek, dilek ve temennilerini almak üzere toplanıyoruz. Bugün de başta pandemi, aşılama, orman yangınları ve güvenlik konuları başta olmak üzere çeşitli konuları ele aldığımız faydalı bir toplantı yaptık. Muhtarlarımızdan gelen talepleri daire amiri arkadaşlarımız not ederek takipçisi olacaklar“ ifadelerini kullandı.

AKDENİZ BÖLGESİ

Adana’da bir berber artan korona virüs vakalarına dikkat çekmek ve kapanmamak için 2 doz aşı olduğunu belgeleyene sakal tıraşını ücretsiz yapıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı verilere göre son 24 saatte korona virüse yakalananların sayısı 19 bin 557 olurken 245 kişi hayatını kaybetti. Adana’da Ahmet Ocak isimli berber ise vakaların artmasından dolayı vatandaşları aşı olmaya ikna etmek için kampanya başlattı. Ocak, iki doz aşı olduğunu belgeleyene sakal tıraşını bedava yaptı. Berberin vitrininde bu ilanı gören vatandaşlar berbere akın etti.

Duhan Doğan isimli bir genç 6 aydır sakal tıraşı olmadığını söyleyerek cep telefonundaki Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından 2 doz aşı olduğunu gösterip tıraş oldu. Ocak, virüs nedeniyle 2 ay kapandıkları o dönemde ekonomik olarak çok zorluk yaşadıklarını belirterek, “Bir daha kapanmamak ve o zor günlere geri dönmemek için herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Virüsü yenmenin tek çaresi aşı olmak. Bu nedenle bu kampanyayı başlattım. İnşallah bu kampanya herkese örnek olur” dedi. Doğan ise kampanyayı görünce 6 ay sonra tıraş olmaya karar verdiğini, herkesin aşı olması gerektiğini söyledi.

 
Erzurum’un KUDAKA payı yüzde 58 oldu
 
TBB Erzurum çek verilerini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli Mücadele'nin ilk kez görülen fotoğrafları
Ankara Üniversitesi arşivlerinden oluşturulan ve birçoğu ilk kez görülen ...
‘Türkiye, Devleti ve Milletiyle bölünmez bir bütündür’
Erzurum Valisi Okay Memiş 30 Ağustos Zafer Bayramı yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Erzurum vaka sayısında 28’inci sırada
7 Ağustos – 13 Ağustos 206.92 olan vaka sayısı 14 – 20 Ağustos aralığında ...
 
Vali Memiş, Sri Lanka Büyükelçisini ağırladı
Erzurum Valisi Okay Memiş, Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti ...
Aydemir: ‘Malazgirt, mukaddesat hassasiyetimizdir’
Milletvekili Aydemir, 'Davası İla’yı Kelimetullah için Nizamı Alem olan ...
Malazgirt’te Tarihi duruş
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 950'nci yılı ...
 
Aileler 723 gündür nöbet tutuyor
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Erzurum aşı oranında 8’inci sırada
Erzurum’da 683 bin 911, Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde ise 5 milyon ...
Koca ebeveynlere seslendi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden ebeveynlere çağrıda bulundu.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri