Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
ETSO Meclisi toplandı
ETSO Meclisi toplandı
Şehit öğretmenlere vefa etkinliği
Şehit öğretmenlere vefa etkinliği
Valilikten ormanlarda piknik yasağı
Valilikten ormanlarda piknik yasağı
Aydemir'den Bakan Yusuf Tekin'e destek
Aydemir'den Bakan Yusuf Tekin'e destek
Rizespor sezona Erzurum’da hazırlanıyor
Rizespor sezona Erzurum’da hazırlanıyor
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
3 Ekim 2012 Çarşamba - 05:30

Erzurum bir ilke ev sahipliği yapacak

Kuş Konferansının 14’üncüsü bu yıl 19-21 Ekim tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilecek.

Erzurum bir ilke ev sahipliği yapacak

Kuş Konferansının 14’üncüsü bu yıl 19-21 Ekim tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilecek. Doğa Derneğinin organize ettiği 14. Türkiye Kuş Konferansı, “Kuş Gözlemciliği ve Kuş Koruma” ana teması ile Erzurum Merkezde, Erzurum Turizm Elçileri Derneği iş birliği, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı(KUDAKA), Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Yakutiye Belediyesi, Palandöken Belediyesi Kent Konseyinin destekleri ile düzenlenecek.
TOPDAŞ’IN AÇIKLAMASI
Erzurum Turizm Elçileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mikal Topdaş Kuş Konferansı hakkında açıklama yaptı. Topdaş yaptığı açıklamada, konferansın içeriğine değinerek, “Kuşlar sağlıklı bir doğa için erken uyarı sistemidir. Nasıl ki yüksek teknolojili binalarda yangın alarmları gibi bir takım sistemler sorunu derhal tespit edip insanların zarar görmesini engelliyorsa ya da çeşitli yönlendirmelerle binayı terk etmelerini sağlıyorsa işte kuşlar da sağlıklı bir ekosistem için aynı işlevi görüyor. Bir alanda düzenli gözlemlerle tespit edilen kuş türlerinde ya da sayılarındaki değişim sayısal verinin ötesinde o alanda ya da o türle ilgili yaşanan ciddi değişimlerin ve sorunların ilk göstergelerinden biri olarak kabul ediliyor. Çünkü bir alanın doğal özelliklerini kaybetmeye başlamasına, ya da alanın doğal yapısı üzerindeki baskının giderek artmasına genellikle önce kuşlar tepki veriyor.” dedi.
DOĞA DENGESİ BOZULUNCA
Açıklamasında doğal dengenin bozulmasıyla kuş türlerinde görülen azalmaya dikkat çeken Topdaş şunları kaydetti, “Doğal dengesi her geçen gün biraz daha bozulan ve her şeyin hızla yok olmaya başladığı günümüzde tam da bu nedenle bugün dünyada ne yazık ki her sekiz kuş türünden birinin nesli tehlike altında bulunuyor. Bunu yapılan sistematik izleme çalışmaları sonucunda elde edilen veriler ortaya koyuyor. Ancak şurası kesin ki bu alanda daha çok kuş gözlemcisine ve bu gözlemler doğrultusunda elde edilen verilerden yola çıkarak kuş koruma çalışmasına ihtiyaç var. Çünkü bu güzel ve etkileyici canlıları doğada izlemenin ötesinde kuşları korumak aynı zamanda doğayı, gezegenimizi ve en nihayetinde geleceğimizi korumak anlamına geliyor.Bu doğrultuda kuş gözlem ve koruma çalışmaların paylaşılması, karşılıklı bilgi aktarımları ile geliştirilmesi ve kuş gözlemcilerin koruma çalışmalarına daha fazla katkı sağlayabilmesini amaçlayan Kuş Konferansının 14’üncüsü bu yıl 19-21 Ekim tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilecek. Doğa Derneğinin organize ettiği 14. Türkiye Kuş Konferansı, “ Kuş Gözlemciliği ve Kuş Koruma” ana teması ile Erzurum Merkezde, Erzurum Turizm Elçileri Derneği iş birliği, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Yakutiye Belediyesi, Palandöken Belediyesi Kent Konseyinin destekleri ile düzenlenecek.
Kuş gözlemi, envanter oluşturma, kuş koruma çalışmaları, eğitim faaliyetleri ve farkındalık yaratma gibi konuların ele alınacağı konferans her yıl olduğu gibi kuş gözlemcileri ve doğa severler başta olmak üzere konuyla ilgili sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve üniversitelerin katılımına açık olarak gerçekleştirilecek.”
 
 

 
ETÜ'de dersbaşı..
 
İstanbul'da herefene buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çay yerine zehir içmeyin..!
ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu, tüketicileri uyararak sağlığa zararlı ...
İlhan'dan buruk veda
Yakutiye ilçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan Ankara Keçiören ilçe müftülüğüne atandı.
Polis Arat olayını soruturuyor
TRT’den emekli Erzurumlu spiker Gürsu Arat, İzmir’de sahilde ölü bulundu
 
Koçak’tan, hakim Bingül’e ziyaret
Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin ...
Onlar için hizmetin sınırı yok
Op. Dr. Ziya Çelik, Sınır Tanımayan Doktorlar konusunda açıklamalarda bulundu.
Şenocak ve Arslan ailelerinin mutlu günü
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Tünay Şenocak’ın kızı Seçil Şemocak-Mustafa ...
 
Erzurum'da pastırma yazı
Erzurum’da hava sıcaklıkları mevsim normalleri üstündeki seyrini devam ettirecek.
Pasinler için hayırlısı olsun
Pasinler ilçesinde yapımı planlanan Akasya Vadisi Hasankale Termal Tatil ...
Erzurum bu olayı konuşuyor
Polis memuru, yolda başka bir erkekle gördüğü kız arkadaşını tabancayla ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri