Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
12 Mayıs 2023 Cuma - 15:00

Erzurum’da Hemşireler Haftası etkinliği

12 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası nedeniyle, Türk Hemşireler Derneği Erzurum Şubesi’nce Atatürk anıtına çelenk koyarak anma programı düzenledi.

Erzurum’da Hemşireler Haftası etkinliği

12 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası nedeniyle, Türk Hemşireler Derneği Erzurum Şubesi’nce Atatürk anıtına çelenk koyarak anma programı düzenledi.
Türk Hemşireler Derneği Erzurum Şubesi tarafından Havuzbaşı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunun ardından ve İstiklal Marşı okundu. Türk Hemşireler Derneği Erzurum Şube Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Görevlisi Raziye Kale, burada yaptığı basın açıklamasında, hemşirelerin sağlık politikalarına etkin rol alma yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.
‘HEMŞİRELERİMİZ BİZİM TEK GELECEĞİMİZ’
Şube Başkanı Raziye Kale, son yıllarda küresel ve ulusal düzeyde yaşanan afetler ve felaketlerin her yerde ve her koşulda en önce ve kesintisiz sürdürülmesi gereken hizmetlerin başında sağlık hizmetleri geldiğini ifade ederek yaptığı açıklamada,’’ Sağlık hizmetlerinin yüzde sekseninin uygulayıcısı ise hemşirelerdir. Halkın hak ettiği sağlık bakımını alabilmesinin garantisi hemşirelerdir. Adil ve insan merkezli bakıma erişmenin ve sürdürmenin garantisi hemşirelerdir. Küresel sağlık sorunlarının üstesinden gelmede, küresel sağlığa erişme ve geliştirmede kilit sağlık çalışanları hemşirelerdir. Daha sağlıklı toplumlar, gelişen ekonomi ve güçlü uluslar için kilit sağlık çalışanları hemşirelerdir.” dedi.
“HEMŞİRELERİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ”
Hemşirelerin görünmez ve tükenmez bir kaynak olarak görülmeye devam edildiğini vurgulayan Türk Hemşireler Derneği Erzurum Şube Raziye Kale “ Pandeminin etkilerinin devam ettiği, deprem felaketinin açtığı yaraların acısını ilk günkü gibi hissettiğimiz bu günlerde hemşireler, olumsuz çalışma koşulları, aşırı iş yükü, ekonomik zorluklar, baskı, mobbing, şiddet gibi pek çok olumsuzlukla mücadele etmeye devam etmekte, tükenmekte, emekli olmakta, göç etmektedir. Hemşirelerin refahını sağlayamıyoruz, bireysel sağlıklarını koruyamıyoruz, meslekte tutamıyoruz. Dolayısıyla sağlık hizmetlerinin niteliği ve geleceği tehdit altındadır; 2023 yılında dünyadaki hemşire açığı 30 milyonu bulmuştur. Küresel bir kriz olarak da ifade edilen hemşire işgücündeki açık, hemşire göçünün söz konusu olduğu büyük bir sorundur.” şeklinde konuştu.
“TÜRK HEMŞİRELER DERNEĞİ 90 YAŞINDA
Ülke olarak hemşirelik mesleğine yatırım yapılması gerektiğini anlatan Kale, şöyle konuştu, “Bir başka ifadeyle sağlık hizmetlerine yatırım yapmamız, geleceğimize yatırım yapmamız gerekmektedir. Cumhuriyetimizin 100. yılında, 90. yaşını kutlayan Türk Hemşireler Derneği olarak, Cumhuriyetin hemşireleri olarak, hemşire istihdamına, hemşirelerin işte tutulmasına, çalışma koşullarımıza öncelik verilmesi hassasiyet gösterilmesini talep ediyoruz. Mesaide baskıdan, mobbingden, şiddetten arındırılmış ve iş barışı sağlanmış çalışma ortamları için gerekli önlemleri alınız. Hemşireliğin deneyimli ve güvenilir sesi olarak, 90 yıllık tecrübesiyle toplumuza hak ettiği bakımı sunabilecek nitelikte bir hemşirelik için mücadele eden derneğimizin sağlık politikalarında aktif rol almasını desteklenmesini arzu ediyoruz. Hemşirelik haftası vesileyle depremden etkilenen herkesin acısını paylaşıyor, deprem nedeniyle kaybettiğimiz meslektaşlarımızı, öğrencilerimizi ve tüm vatandaşlarımızı saygıyla anıyoruz.”

 
Komandolar teşekkür etti
 
ETSO’da markalaşma gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başvurular 15 Mayıs’ta başlıyor
Erzurum Şehir Hastahanesi okulların kapanmasına az bir zaman kala ve yaklaşan ...
3 gün yağış var
Doğu Anadolu bölgesinin güneybatısı hariç tamamı, Cuma, Cumartesi ve Pazar ...
Tanfer: ‘Sevgi her engeli aşar’
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” ...
 
ASKOM Erzurum’da toplandı
2023 yılının ilk Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyon (ASKOM) ...
‘Elim, Ayağım, Dilim, Gözüm, Zihnim Sensin Türkiyem’
Cumhuriyetin 100'inci yılında “Elim, Ayağım, Dilim, Gözüm, Zihnim Sensin ...
Erzurum Dernekleri Federasyonu açıklama yaptı
Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’nun vatandaşlarla buluşmasında çıkan olaylarla ...
 
Erzurum’da lale zamanı
Erzurum’da her yıl olduğu gibi bu yıl da şehrin başta ana caddeleri ve ...
Erzurumlulardan Togg'a yoğun ilgi
Erzurum’da şehir turu atan Togg vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Togg’un ...
Togg Oltu, Erzurum caddelerinde boy gösterdi
Türkiye’nin milli otomobili Togg, Erzurum caddelerinde tur attı, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri