Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Göktaş gönül elçilerine seslendi
Göktaş gönül elçilerine seslendi
Yerlikaya’dan göçle mücadele açıklaması
Yerlikaya’dan göçle mücadele açıklaması
AK Parti Yerel Yönetimleri İstişare ediyor
AK Parti Yerel Yönetimleri İstişare ediyor
Bayraktar gençlerin heyecanına ortak oldu
Bayraktar gençlerin heyecanına ortak oldu
Erdoğan: ‘İnsanın bir davası, bir duruşu olmalı’
Erdoğan: ‘İnsanın bir davası, bir duruşu olmalı’
HABERLER>GUNDEM
18 Temmuz 2013 Perşembe - 12:41

Erzurum'da riskli alan ilan edilen mahalleler

"Evim riskli alan içinde mi?"

Erzurum da riskli alan ilan edilen mahalleler

Bakanlar Kurulu kedisine gelen talepler doğrultusunda 22 ildeki bazı ilçe ve mahallelerdeki riskli alanlara onay verdi. Riskli alan olarak belirlenen yerlerde artık çivi dahi çakılamayacak ve çok kısa zaman içinde de yıkımlar başlayacak.
Kentsel Dönüşüm söyleminin gündeme geldiği ilk günden beri vatandaşın en cevabını en çok merak ettiği soru "Evim riskli alan içinde mi?" şeklinde oldu.
Çünkü evi riskli alan içinde olan mülk sahiplerini 60 gün içinde evini yıktırma, riskli görülmesi halinde farklı bir bölgeye taşınma, itiraz edememe ve konut üzerinde hiç bir tasarrufta bulunamama gibi çeşitli yaptırımlar ve zorluklar bekliyordu.
Haber7'den Kenan Biter'in haberine göre; kentsel dönüşüm noktasında konutların süratle yıkılarak dönüşmesine olanak sağlayıp devletin işini ciddi anlamda kolaylaştıracak olan bu bölgelendirmenin Türkiye genelinde hangi illerin hangi ilçe ve mahallerinde uygulanacağı yavaş yavaş netleşmeye başlıyor.
Belediyelerin, ilçe sınırları içinde zemininden ve yapı stokundan endişe duydukları mahalleleri tespit ederek bu yerlerin riskli alan olarak ilan edilmesi için yaptığı başvurular Bakanlar Kurulu'ndan bir bir onay alarak Resmi Gazete'de yayınlanmaya başladı.
EN FAZLA RİSKLİ ALAN 3 İLDE
Belediyelerden gelen talepler sonrası Türkiye genelinde şu ana kadar 22 ilde riskli alan belirlemesi yapılırken en fazla riskli alan talebi ise İstanbul, Ankara ve İzmir'den geldi.
TAPULARA ŞERH KONULACAK
Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilerek riskli alan ilan edilen mahallerde dönüşüm riskli alan statüsüne girmeyen bölgelere göre çok daha farklı ilerleyecek. Öncelikli olarak riskli alan ilan edilen sınırlar içindeki tüm yapıların tapu kayıtlarına şerh konularak mal sahiplerinin mülkleri üzerindeki tüm tasarrufları geçici olarak durdurulacak ve 2/3 çoğunluğu aranmadan yıkım kararı çıkartılacak.
60 GÜN + EK SÜRE TANINACAK
Ancak yıkım, hak sahipleri belirlendikten sonra yapılan anlaşmalar sonrası gerçekleştirilecek. Bu anlaşmalara yanaşmayanlara ise evlerini yıkmaları için 60 gün + ek süre verilecek. Bu süre sonunda yıkılması gerektiği halde mevcudiyetini koruyan yapıların yıkımı ise ilgili birimler tarafından gerçekleştirilecek.
SAĞLAM BİNADA UYGUN GÖRÜLÜRSE YIKILACAK
Riskli alanda risksiz bina bulunması hâlinde ise bu binalar uygulama dışı tutulabilecek. Böyle bir durumda, risksiz binanın bulunduğu alan için ifraz edilebilecek, ifraz imkânı yok ise maliklerin anlaşması hâlinde binanın hâlihazır durumu korunabilecek. Ancak, uygulama bütünlüğü bakımından gerekmesi hâlinde, risksiz binalar da malikleri ile yapılacak anlaşmalar çerçevesinde yıkılabilecek.
MAHALLELER TAŞINABİLECEK
Riskli alan uygulamaları kapsamında dönüşüm öncelikle yerinde yapılacak. Ancak, bölgenin bataklık ve çöküntü alanları gibi ileriye dönük risk arz edecek yerlerin üzerinde olması durumunda zorunlu olarak farklı bir rezerv yapı alanı değerlendirilecek.
Ayrıca riskli alan ilan edilen bölgelerde yer alan proje ve uygulamalara yönelik imar ve yapılaşma işlemleri geçici olarak durdurabilecek.

ERZURUM'DA RİSKLİ ALAN İLAN EDİLEN İLÇE VE MAHALLELER

Yakutiye İlçesine bağlı, Mecidiye, Aziziye, Gaziler ve Veyisefendi mahalleleri

 
Erzurum kendi kendine yetiyor mu?
 
Çaykara'da kene endişesi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Temmuz 2013 Cuma 01:35

Belediyeler adoam olsalar hükümet ne paralar gönderiyor ama bizimkilerde iş yok ki bu paraları ddoğru dürüst yatırıma döndürsünler. Şu AK Parti döneminde Ahmet ve diğerlerinin yerinde iş bilen bir adam olsa Erzurum böyle en az 10 Erzurum olurdu.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali 'önemli bir eksiklik' dedi
Kayak merkezindeki önemli bir eksikliğe de dikkat çeken Vali Altıparmak...
Üniversite Valiyi şaşırttı
Koskaca üniversiteden 2 proje
Cengiz davete icabet etti
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, gece yarısı çalışmaları yerinde ...
 
Vatandaş sıcaktan kaçıyor
Ramazan ayında artan hava sıcaklıkları vatandaşları bunaltıyor
Hasımlar bırakmıyor ki!
Barış olmadan olmuyor
Hesabını Allah sorar!
DİVA_SEN İl Başkanı ve Tüm Memur Sen Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Oltuluların yüreği ağzına geldi
Erzurum'un Oltu ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Belediyeler takip altında
Pazar yerlerimiz dünyaya örnek olacak
THY'nin kış biletleri 44 lira
Yurtiçi her şey dahil 44 TL
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri