Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin Türkçe’nin zenginliklerine dikkat çekti
Tekin Türkçe’nin zenginliklerine dikkat çekti
Filistin Deklarasyonu yayımlandı
Filistin Deklarasyonu yayımlandı
Memişoğlu Türkiye Sağlık vizyonunu paylaştı
Memişoğlu Türkiye Sağlık vizyonunu paylaştı
Kurtulmuş: 'Dünya Barışının kapısı Orta Doğu'dur'
Kurtulmuş: 'Dünya Barışının kapısı Orta Doğu'dur'
Erdoğan: 'Sağlıkta büyük bir dönüşüme imza attık’
Erdoğan: 'Sağlıkta büyük bir dönüşüme imza attık’
HABERLER>EKONOMİ
11 Haziran 2015 Perşembe - 18:31

Erzurum ekonomisinde Tebriz açılımı

İran’ın Erdebil şehrinden gelen bir grup iş adamı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i ziyaret etti.

Erzurum ekonomisinde Tebriz açılımı

İran’ın Erdebil şehrinden gelen bir grup iş adamı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i ziyaret etti.

Erdebil’deki bir inşaat firmasının yetkilileri; Cavid Verimani, Hamid Khodapanhi, Behnam Ajang, Debag Abdollahi ve Rıza Samimi, Erzurum ziyaretleri kapsamında geldikleri ETSO’da Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştüler. Firma yetkileri, Erzurum’a gelmekteki amaçlarının; başta inşaat sektörü olmak üzere şehirdeki yatırım potansiyellerini görmek ve o doğrultuda kendilerine bir yol haritası çizmek olduğunu ifade ettiler. İran’da inşaat sektöründeki daralmadan dolayı kendi ülkelerinin dışında yatırım fırsatlarını değerlendirmek istediklerini ve bu kapsamda ilk olarak Erzurum’u tercih ettiklerini dile getiren İranlı işadamları, bu konuda ETSO’nun kendilerine yol göstermesini istediler.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ise, Erzurum’da en hareketli sektörlerden birisinin inşaat sektörü olduğunu belirterek, özellikle inşaat malzemelerinin temini konusunda Erzurum’un iyi bir noktada olduğunu söyledi. Firma yetkililerine tavsiyelerde bulunan ve yapmak istedikleri yatırım konusunda her zaman kendilerine yardımcı olacaklarını anlatan Başkan Yücelik, inşaat sektörünün yanı sıra başta turizm olmak üzere diğer sektörlerde de yatırım imkanlarını değerlendirebileceklerini vurguladı.

Toplantıda, Başkan Yücelik öncülüğündeki bir iş adamı heyetini Erdebil’e davet eden İranlı iş adamları, kedilerinin de daha kalabalık bir heyetle yeniden Erzurum’a geleceklerini ifade ettiler.

Ziyaretin ardından heyet adına Başkan Yücelik’e besmele yazılı bir tablo hediye edildi. Başkan Yücelik de İranlı iş adamlarına Oltu taşı tespih hediye etti.

ETSO’daki ziyarette, ETSO Başkan Vekili Hasan Akal, Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, ETSO Meclis üyeleri; Nihat Akgün ve Melik Kaya ile Genel Sekreter Av. Harun Delibaş da hazır bulundu.

 
Emniyet’ten flaş operasyon
 
Erzurum’da spor adına bir ilk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öncelik: Proje Kültürü
Atatürk Üniversitesi’nden Proje Kültürünün geliştirilmesine yönelik önemli ...
PTSO’dan girişimcilere eğitim desteği
Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası ve Pasinler Mesleki ve Teknik Eğitim ...
Teşvikte AK dönem…
Ekonomi Bakanlığı ocak-nisan dönemi teşvik verilerini paylaştı.
 
Erzurum’un Mükellef sayısı artış sürecinde
Maliye Bakanlığı Gelir idaresi Başkanlığı 2015 Mayıs dönemi faal mükellef verilerini paylaştı.
İstikrarsızlıkta ilk adım…!
Seçim sonuçlarının Türkiye’de tek bir partiyi iktidar edecek şekilde çıkmayınca ...
Ödül gibi destek
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayvancılığın desteklenmesi ...
 
ESK önünde kuyruk
Et ve Süt Kurumu’nda etin kilosu 27 TL’den satılınca kurumun Erzurum Şubesi ...
Erzurum esnafına yeni destek
Türkiye’nin önemli kargo firmalarından olan MNG, Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar ...
Taşkesenlioğlu: ‘Nene Hatunların torunlarıyız’
AK Parti Milletvekili Adayı Zehra Taşkesenlioğlu, toplumun güçlenmesinde ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri