Uzundere-Narman-Olur Bölgelerinin UNESCO Dünya Mirasına Dahil Edilmesi sürecide görev alan Çalıştay heyeti Narman ilçesinden çalışmalarına başladı.
Doğal kültür mirasları değerlendirildiği çalıştay heyeti Narman İlçesinde Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen tarafından Belediye parkı önünde karşıladı.Burada Narman Kırmızı Peribacalarının çekilmiş fotoğraflarını sergileyen Başkan İşleyen daha sonra çalıştay üyelerine sabah kahvaltısı ikram etti.İkramın ardından çalıştay ekibi Kırmızı Peri Bacalarında incelemelerde bulundular.
Uzundere, Narman, Olur Bölgelerinin UNESCO Dünya Mirasına Dahil Edilmesi Süreci Çalıştayı'na KUDAKA Eko-Agro Turizmini Geliştirme Komitesi üyeleri, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'ndan Prof. Dr. Zeki Kaya ve Fuat Şaroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı-Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nden Levent Keskin ve Eyüp Yüksel, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü'nden Semra Atçeken ve Serpil Tekbaş katıldı.UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Biyojik Çeşitlilik Komite Başkanı Prof. Dr. Zeki Kaya ve beraberindeki heyet peri bacalarında gezerek incelemelerde bulundular.Oluşumlara hayran kalan Prof. Dr. Zeki Kaya, “Muhtemelen burası iki,üç milyon yıl önce muhtemelen söylüyorum detaylı bir bilgimiz yok fosil ve yaş yasımı yapacak bir şeyimiz yok iki , üç milyon yıl önce akarsu yatağının çökellerinin ürünüdür bu akarsu sistemi bir süre sonra yatağını terk etmiş altta malzeme açığa çıkmış farklı bir yerlere yönelmiş onu tam da bilmiyoruz dolayısıyla akarsu çökellerinin anlatan bir olaydır.Burası niçin jeolojik bir mirastır şöyle ki burası birbirinden farklı kayacıkların sert kayalarla yumuşak kayaların aşınma farklılıklarından meydana gelen bir oluşum oluyor.” dedi.
Bir süre peri bacalarını gezen çalıştay heyeti daha sonra Uzundere ilçesinde bulunan Tortum şelalesini de inceledikten sonra Olur ilçesine hareket ettiler. Olur’da bulunan kayalarını da inceleyen heyet daha sonra Erzurum’a hareket ettiler döndüler.