Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Erdoğan gençliğe seslendi
Erdoğan gençliğe seslendi
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
HABERLER>SİYASET
11 Ocak 2013 Cuma - 07:47

Erzurum için istişare ettiler

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Erzurum Milletvekillerinin aylık olarak düzenlediği toplantılarının 2013 yılına ait ilk buluşması dün Ankara'da gerçekleşti.

Erzurum için istişare ettiler

ERZURUM (İHA) - Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Erzurum Milletvekillerinin aylık olarak düzenlediği toplantılarının 2013 yılına ait ilk buluşması dün Ankara'da gerçekleşti. Toplantıda TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve 5 kişilik teknik elemanı ile Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’in yanı sıra Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş da katıldı.
Başkanlığını Bakan Recep Akdağ'ın yaptığı ve AK Parti Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz, Cengiz Yavilioğlu, Fazilet Dağcı Çığlık ve Muhyettin Aksak'ın hazır bulunduğu toplantıda, Erzurum’un kentsel dönüşümde şu anda bulunduğu durum ile tarım ve hayvancılıkla ilgili problemler ve çözüm yolları görüşüldü.
TOKİ KONUTLARINDA YEREL MOTİFLER KULLANILACAK
Toplantıya davet edilen TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile teknik ekibinden, Erzurum’da uygulamaya konulan kentsel dönüşümle ilgili brifing alan Bakan Akdağ ve milletvekilleri, toplantıda hazır bulunan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’ den, projelerle ilgili detaylı bilgiler aldılar. Erzurum ve ilçelerinde yürütülen projelerle yaklaşık 10 bin konut ve diğer hizmet binaları ile ilçelerde dar gelirlilere verilmesi planlanan sosyal konutların projelerinin durumu hakkında TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’den detaylarıyla bir sunum gerçekleştirildi. Ayrıca Bakan Akdağ ve milletvekilleri TOKİ tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan binalarda yerel ve geleneksel motiflerin kullanılması konusunda da bir anlaşmaya vardılar.
Erzurum’un Hayvancılık ve tarımla ilgili problemlerinin çözümü ve bu yıl yaşanan ot ve saman sıkıntısı ile Erzurum’a giriş-çıkış yapan hayvanların hastalıklı olup olmadığının tespiti konularının da gündeme alındığı toplantıda, süt sığırcılığının yanında küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması hususunda tedbirlerin alınması da karara bağlandı.
TARIM VE HAYVANCILIKTAKİ SIKINTILAR ERZURUM’DA MASAYA YATIRILACAK…
Erzurum’un hayvancılık yönünden daha da gelişmesini sağlayacak yeni projeler geliştirilmesi için ildeki ilgili kurumların işbirliği halinde yeni projeler üretilmesi amacıyla geniş katılımlı bir toplantı düzenlenmesi yönünde karar alan Bakan ve Milletvekilleri, özellikle sahada çalışan “TARGEM” personelinin daha etkin hale getirilmesi ve halkın bu konularda hızlı bir şekilde bilinçlendirmesi gerektiğini ifade ettiler..
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Erzurum Milletvekilleri, Erzurum’da meraların daha verimli olarak kullanılması ve şehre giriş çıkış yapan hayvanların “brucella” hastalığı yönünden titizlikle incelenmesi amacıyla Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş’tan gerekli tedbirleri almalarını istedi.
ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ DE KUTLADILAR...
Bakan Recep Akdağ ile AK Parti Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz, Cengiz Yavilioğlu, Fazilet Dağcı Çığlık ve Muhyettin Aksak bugün Ankara’da gerçekleşen toplantıda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutladılar. Kamuoyunu bilgilendirmek gibi önemli bir görev üstlenen gazetecileri, yaz kış demeden gerektiğinde en zor şartlarda bile önemli hizmetler yapan tüm gazetecilerin bu anlamlı günlerini tebrik eden Akdağ ve milletvekilleri, tüm basın camiasına çalışmalarında başarı dilediler.

 
Gazeteci toplumun sesidir
 
KKEF Teknoloji zirvesine hazırlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kar için araç yatırımı
Palandöken Belediyesi, yaşamı olumsuz etkileyen tipi ve kar yağışı sonrasında ...
Tekman'da kar mesaisi
Tekman Belediyesi’nin kar temizleme ve kaldırma çalışmalarına aralıksız ...
Belediyeler kar mesaisinde
Erzurum’un Palandöken İlçesi’nde önceki gün yağmaya başlayan ve akşam ...
 
Dadaşkent'te ilk banka
Dadaşkent’in en önemli ihtiyaçlarından biri olan banka şubesi eksikliği ...
Aziziye'de 24 saat kar mesaisi
Aziziye Belediyesi, karla mücadele için tüm imkanlarını seferber etti. ...
İşte önerilen isimler...
Erzurum’un Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali için başlatılan isim kampanyası ...
 
Meclisin ocak gündemi açıklandı
İl Genel Meclisi Ocak 2013 gündemi açıklandı. Meclis Ocak ayında Kültürden ...
Kamalak'tan patriot eleştirisi
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Kahramanmaraş, Gaziantep ...
SP Kamalak'ı ağırladı
Saadet Partisi (SP) Bölge Toplantısı Genel Başkan Mustafa Kamalak’ın katılımıyla ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri