PFDK’nın İstanbulspor maçı sonrasında Erzurumspor’a cezalar yağdırması Mavi Beyazlı Kulüp yönetimi tarafından tepkiyle karşılandı. Kulüp Kurumsal Web sitesinden yapılan açıklamada; ‘Bu cezalar Erzurumspor’a değil Erzurum’a verilmiştir’ denildi.
Erzurumspor Kulübü tarafından yayımlanan mesajda şunlar kaydedildi:
‘İstanbulspor maçı sonrası PFDK’nın kulübümüze verdiği cezalar tarihte eşi ve benzeri görülmemiş skandal cezalardır. Bu cezalar Erzurumspor’a değil Erzurum’a verilmiştir.
30 sayfalık savunmamızı dikkate almayan PFDK’ya karşı TFF Tahkim Kuruluna itirazlarımızı yapacağız.
Cumhuriyeti kuran bu kadım şehrin, her dönem bedel ödeyen Erzurumlunun yıllardır süren bu çifte standart karşısında sabrı taşmıştır.
Daha fazla canımızın yanmasına müsaade etmemek adına toplumsal tepkimizi göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.
Tüm Erzurumlulara çağrıda bulunuyoruz:
Siyaset, bürokrasi, STK’larla, taraftarlarımızla, camiamızla birlikte en büyük kenetlenmeyi bu süreçte gerçekleştirmek zorundayız.
Şehrimizin takımı, gözbebeğimiz Erzurumspor’a reva görülen bu zulmü durdurmak adına birleşmeliyiz. Bu kıyımın, bu adaletsizliğin mutlaka sonuçları olacaktır. Takımımızın yanında duranlarla, karşısında duranları da not ediyoruz.
Tek başımıza da kalsak adalet adına, haklarımızı korumak adına bize inananlarla (birlikte) mücadelemiz ilelebet sürecektir. ‘