Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Göktaş: 'Gazilik milli fedakarlığın nişanesidir'
Göktaş: 'Gazilik milli fedakarlığın nişanesidir'
Tekin Milli Eğitim vizyonunu paylaştı
Tekin Milli Eğitim vizyonunu paylaştı
Yerlikaya: 'Asla geçit vermeyeceğiz'
Yerlikaya: 'Asla geçit vermeyeceğiz'
Şimşek:  'Yapısal reformlar hızlanacak'
Şimşek: 'Yapısal reformlar hızlanacak'
Bahçeli: 'Müsaade etmemiz imkansızdır’
Bahçeli: 'Müsaade etmemiz imkansızdır’
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
3 Nisan 2015 Cuma - 09:52

Evlilikler ağaçla ömür bulacak

Orman Bölge Müdürlüğü, Erzurum’da belirlenen noktalara Evlilik ve Plaket Hatıra Ormanları açacak.

Evlilikler ağaçla ömür bulacak

Orman Bölge Müdürlüğü, Erzurum’da belirlenen noktalara Evlilik ve Plaket Hatıra Ormanları açacak.

Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, Orman Haftası dolayısıyle 9 Bin fidanın toprakla buluşturlduğunu ve daha fazla fidana kavuşturmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti. İlkbahar Mevsim’inde vatandaşlara elden dağıtmı yapalacak fidanların yanı sıra, önce Erzurum ili olmak üzere Orman Bölge Müdürlüğü’nün bağlı bulunduğu 6 ile evlenen çiftler için Evlilik, plaket ödülünün yerini de Plaket Ormanı yapılacağını duyurdu.

GÖNÜL ELÇİLERİ İLE 9 BİN FİDAN TOPRAKTA

Çetiner, “Ormancılık Haftası’nı kutlamaktayız. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzurum’da da Ormancılık Haftası münasebetiyle bir takım etkinliklerimiz olmuştur. Bu etkinliklerin ilkini Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Hanımefendi Erdoğan’ın öncülüğünde 81 ilde ‘Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında Bereket Ormanlarını Kiremitli Tabyası’nda Sayın Valimiz ve Eşinin katılımıyla coşkulu bir etkinlik oldu. Mevcut sahamız 10 Hektarlık alanda 9 Bin fidanı toprakla buluşturduk. Bunun 6 Bin’i Huş, 3 Bin’i de Sarıçam olarak dikilmiştir.” dedi.

MUTLU GÜN ORMANLARI

Bir mutluluk timsali olarak açılacak ormanlar hakkında bilgi veren Çetiner, “Önümüzdeki günlerde, malum Ormancılık Haftası’nda bölgemiz soğuk oluyor, kış şartları el vermediği için biz bu dikim etkinliklerini Nisan ve Mayıs ayının ortalarına kadar devam ettireceğiz. Tabi biz Cumhurbaşkanı hatıra ormanını, evlilik hatıra ormanını ilaveten Plaket Hatıra Ormanını ilimizde uygun yerleri tespit ettik ve bu bölgelerde fidan dikimi etkinliklerini de yapacağız. Evlilik Hatıra Ormanı’nı özellikle Abdurrahman Gazi Türbesi bölgesinde düşünüyoruz. O bölgede özellikle evli çiftler dua amaçlı gittiklerini bildiğimiz için, evli çiftlerin bizlere müracaatları halinde, çiftlerin o günün anısına ücretsiz fidan vereceğiz, onlarda belirlediğimiz hatıra ormana götürüp fidanlarını dikebilecekler. Yine plaket ormanı da, kamu kurum ve kuruluşlarda, israfa son vermek anlamında; plaket yerine o kişiler adına plaket Hatıra Ormanları adına tesis ettiğimiz sahalarda fidanlar dikilecek. Bu da bence hayırlı bir işe imza atılmış olacaktır. Bağlı olduğumuz 6 il var; Ardahan, Ağrı, Kars, Iğdır, Erzincan ve Erzurum’da bu projeler eş zamanlı olarak yapılacaktır.” diye konuştu.

GEMÇLERE ORMAN SEVGİSİ AŞILANACAK

Milli Eğitim ile ortak çalışmanın başladığını bildiren Çetiner, “Yine Ormancılık haftası münasebetiyle de Milli Eğitim Müdürlüğü ile de görüşüldü genç nesillere eğitim, sunum ve ilimiz de tiyatro ekibini getirip; Milli Eğitim’in belirlediği salonlarda, dersliklerde, fidan, ağaç ve orman sevgisinin anlatılacak-sergilenecek. Buradaki amacımız genç nesillere, özelliklere ağacı, fidanı sevdirtmek. Çünkü ormanın bekçisi yoktur, ormanın bekçisi; tüm insanlarda olması gereken orman sevgisidir. Bu sevgiyi genç nesillere vermek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITILACAK

Fidan dağıtımlarının kapış kapış gittiğini anlatan Çetiner, “Önümüzde Kutlu Doğum Haftası kutlamaları var. Biz bölge Müdürlüğü olarak halka ücretsiz fidan dağıtımı etkinliklerimiz olacak. Bu dağıtımlar 2 işlek farklı noktada olacak; biri Kent Meydanı’nda, diğeri de Solak Zade Camii’nin bulunduğu bölgede hem ilkbahar hem de sonbahar mevsimlerinde vatandaşlarımıza ücretsiz fidan dağıtmış olacağız. Vatandaşlarımıza vereceğimiz fidanların yüzde 50’si bile toprakla buluşturulmuş olsa bile hem Türkiye’miz hem bölgemiz hem de Erzurum’umuz için faydalı bir amaca hizmet etmiş olacağız. Dolayısıyla belki bu vatandaşları dağıtılan fidanların toprakla buluşturulmadığı, heba edildiği, çöpe atıldığı şeklinde duyumlarda almaktayız. Biz bunlara katılmıyoruz. Çünkü fidan dağıtırken, gıda dağıtır gibi kapış kapış alınıyor. Bu fidanları böyle alanları gidip de o fidanları çöpe atmazlar.” Sözlerini kullandı.

 
Milli Takıma sağlıkçılardan moral destek
 
Bu verilere dikkat..!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’dan Bitlis’e Proje Köprüsü
Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonuna bağlı Doğu Anadolu Gençlik ...
OBM’den ağaçlandırma seferberliği
Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2015 yılında Pasinler’de yapılacak ...
Erzurum gıda sektöründe kümelenme açılımı
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Erzurum’daki gıda sektöründe ...
 
Aktar’dan şifa iddiası
Aktar Bünyamin Güllüce yaptığı özel karışımla, tüm akciğer ve üst solunum ...
Etkin mücadele sonuç getirdi
Hava kirliliğini önlemeye yönelik denetimler sonucunda son 4 yılın en ...
Valilikten grip bilgilendirmesi
Erzurum Valiliğince grip ve alınacak tedbirler hakkında duyuru yapıldı.
 
İran Konsolosluğu personeli ölümden döndü
İran’ın Erzurum Başkonsolosluğu’na ait bir jip bugün Trabzon’da kaza yaptı. ...
Trafik terörüne imzalı tepki
Erzurum’da İletişim Fakültesi öğrencisi 17 yaşındaki Mukaddes Yasan’ın ...
8 ay sonra yaşama döndü
Erzurum’da 2 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu 2 ay yoğun bakım, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri