Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Ülkenin çocukları ve öğretmenlerine güveniyoruz'
'Ülkenin çocukları ve öğretmenlerine güveniyoruz'
AK Parti Kadın Kollarından 81 ilde 23 Nisan coşkusu
AK Parti Kadın Kollarından 81 ilde 23 Nisan coşkusu
Kurtulmuş’tan birlik ve dirlik vurgusu
Kurtulmuş’tan birlik ve dirlik vurgusu
Erdoğan’dan kardeşlik mesajı
Erdoğan’dan kardeşlik mesajı
Oltulu çocuklar 23 Nisan Şöleninde buluştu
Oltulu çocuklar 23 Nisan Şöleninde buluştu
HABERLER>EKONOMİ
24 Nisan 2025 Perşembe - 09:18

Finansal hizmetler güven endeksi Nisan ayında arttı

Nisan ayında finansal hizmetler güven endeksi, bir önceki aya göre 7,4 puan artarak 177,7 seviyesinde gerçekleşti.

Finansal hizmetler güven endeksi Nisan ayında arttı

Nisan ayında finansal hizmetler güven endeksi, bir önceki aya göre 7,4 puan artarak 177,7 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan ayına ilişkin Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE) verisini açıkladı. Finansal Hizmetler Anketi sonuçları, finansal sektörde faaliyet gösteren 148 kuruluşun yanıtlarının ağırlıklandırılıp toplulaştırılmasıyla elde edildi.
2025 yılı Nisan ayında FHGE, bir önceki aya göre 7,4 puan artarak 177,7 seviyesinde gerçekleşti. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu, son üç aydaki hizmetlere olan talep ile gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi olmak üzere tüm alt endekslerin FHGE’yi artış yönünde etkilediği görüldü.
İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya kıyasla güçlendiği gözlendi. Son üç ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmeler ile gelecek üç ayda hizmetlere olan talepte artış olacağı yönündeki beklentilerin de güçlendiği görüldü.
İstihdama ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda istihdamda artış olduğunu bildirenler ile gelecek üç ayda istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin güçlendiği gözlendi.
Kârlılığa ilişkin değerlendirmelere göre, son üç aydaki kârlılıkta artış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin bir önceki döneme kıyasla zayıfladığı, gelecek üç aydaki kârlılıkta artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin ise güçlendiği gözlendi.
2025 yılı Nisan ayında, NACE Rev.2 sektör sınıflamasına göre "Finans ve Sigorta Faaliyetleri" sektöründe güven endeksleri alt sektörler itibarıyla değerlendirildiğinde, bir önceki aya göre "64-Finansal Hizmet Faaliyetleri (sigorta ve emeklilik fonları hariç)" sektöründe 8,4 puanlık artış, "65-Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları (zorunlu sosyal güvenlik hizmetleri hariç)" ve "66-Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri için Yardımcı Faaliyetler" sektörlerinde ise sırasıyla 6,8 ve 3,3 puanlık azalış olduğu gözlendi.

 
Tekin, öğrencilerle Anıtkabir'i ziyaret etti
 
Tüketici güven endeksi Nisan ayında 83,9 oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum 3 ayda 74 marka çıkardı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Ocak - Mart 2025 döneminde Erzurum’dan ...
Erzurum patentte Bölgede 2, ülkede 19’uncu sırada
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - 2025’in ilk üç ayında Erzurum’dan ...
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’dan bu yılın 3 ayında ise ...
 
Tarım-GFE yıllık yüzde 28,92 arttı
Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık yüzde 28,92 arttı, aylık yüzde 2,35 arttı.
Yurt dışı üretici fiyat endeksi yıllık yüzde 19,34 arttı
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) yıllık yüzde 19,34 arttı, aylık yüzde 4,06 arttı.
TCMB Yatırım Pozisyonu Gelişmeleri’ni açıkladı
Türkiye’nin net Uluslararası Yatırım Pozisyonu 2025 yılı Şubat ayı itibarıyla ...
 
Sakarya Gaz Sahası’nda ilk faz tamamlandı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz’de günlük ...
DAP 2026 proje başvuru tarihi uzatıldı
DAP BKİ’ye yapılacak 2026 Yılı Proje başvuruları 25 Nisan tarihine kadar uzatıldı.
Erzurum ekonomisine 25 yeni şirket katıldı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’un bölge toplamında kurulan ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri