Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasına, girişimciliğin geliştirilmesine katkıda bulunmak için Atatürk Üniversitesi, ATA Teknoloji Transfer Ofisi (ATA TTO), TEB Girişim Bankacılığı ve Erzurum Genç MÜSİAD’ın ortaklaşa düzenlediği “Girişimcilikle Ezber Boz” Programı Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda gerçekleştirildi.
Program ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Sadeler’in açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Sadeler “Sayın Rektörümüzün üniversitemiz için ortaya koyduğu 3G dönüşüm hedefinin en önemli unsurlarından biri de üniversitede bir girişimcilik platformunun oluşmasıdır. Bu noktadan hareketle, ATA TTO girişimciliği üniversite gençliği arasında yaygınlaştırıp geliştirecek benzer faaliyetleri düzenlemeye devam edecektir” dedi.
TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Çoşkuner “Yeni Nesil Girişimcilik” konuşmasında ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının temel çözümü olarak girişimcilik görüldüğüne değinerek girişimciliği birçok yapının desteklediğini ve bu yapılardan birinin de TEB Girişim Bankacılığı olduğunu ifade etti. Coşkuner, gelecek vadeden yenilikçi projelere sahip girişimcilere fikirlerini nasıl işe dönüştürebilecekleri ve projelerini nasıl pazarlayacakları hususlarında yol gösterdi.
Programın diğer bir konuğu olan Türk çizgi film karakteri Pepee’nin yaratıcısı Ayşe Şule Bilgiç başarı hikayesini katılımcılarla paylaştı. Bilgiç, girişimcilik serüveninde “İnandım, çok çalıştım ve aşkla bağlandım. Düşleri olmayan bir insan girişimci olamaz” dedi. Yıllarca Türkiye’de oluşturmayı düşlediği çizgi film sektörüne, Düşyeri olarak, Pepee ile giriş yaptığını anlatan Bilgiç bugün Pepee’nin marka bilinirliğinin yüzde 98 olduğunu ekledi.
Programın son konuşmacısı olan İbrahim Semih Topçuoğlu ise Atatürk Üniversitesi mezunu bir girişimci olarak kendi tecrübelerinden ve girişimcilerin ulaşabileceği destek mekanizmalarından bahsetti.
Program Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Sadeler’in İbrahim Çoskuner ve Ayşe Şule Bilgiç’e teşekkür plaketlerini taktim etmesiyle son buldu.