Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Erdoğan’dan barış ve huzur mesajı
Erdoğan’dan barış ve huzur mesajı
Erdoğan: ‘Sessiz kalmayacağız’
Erdoğan: ‘Sessiz kalmayacağız’
HABERLER>SAĞLIK & YAŞAM
16 Ağustos 2023 Çarşamba - 04:18

Göktaş: 'İhmal veya hataya toleransımız sıfır'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bakım verdiğimiz gruplara yönelik en ufak bir suistimale, ihmale veya hataya toleransımız sıfır.' dedi

Göktaş:  İhmal veya hataya toleransımız sıfır

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bakım verdiğimiz gruplara yönelik en ufak bir suistimale, ihmale veya hataya toleransımız sıfır. Tüm hassas gruplarımızla ilgili çalışmalarda olduğu gibi, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımı için yürüttüğümüz çalışmalar da medya aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılmaktadır” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Yaşlı Profili Araştırma Çalıştayı'na katıldı. Ankara’da bulunan 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen çalıştaya Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya ve yaşlılık alanında çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı. Çalıştayda konuşan Bakan Mahinur Göktaş, verilen hizmetlerinde en üst düzeyde kaliteyi hedeflediklerini ve bakanlığın hizmet verdiği gruplara yönelik en ufak bir suistimale, ihmale veya hataya toleranslarının olmadığını söyledi.

“2022 yılı itibarıyla 65 yaş ve üzeri nüfusun, toplam nüfusumuzun yüzde 10’una yaklaştığı görülüyor”
Yaşlı nüfus oranında artışın olduğunu söyleyen Bakan Göktaş, “Bununla birlikte, 65 yaş ve üzeri nüfus oranımız da artıyor. 2022 yılı itibarıyla 65 yaş ve üzeri nüfusun, toplam nüfusumuzun yüzde 10’una yaklaştığı görülüyor. 2040 yılına gelindiğinde ise bu oranın yüzde 15’in üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Nüfus yapımızdaki değişiklikler, Bakanlık olarak bizi de birtakım yeni düzenlemeler yapmaya yöneltti. Zira, ulaştığımız refah düzeyini korumak ve geliştirmek adına, milletimizin potansiyelini doğru değerlendirmemiz önem kazanmakta. Toplumumuzun güncel ihtiyaçlarını belirlemeye yönelik özel çalışmalar yapıyoruz. Böylece nüfusumuzun üretkenliğini artırmayı ve refah düzeyimizi korumayı hedefliyoruz” dedi.

“Türkiye Yaşlı Profili Araştırması'nı gerçekleştireceğiz”
Yaşlıların toplumsal katılımını desteklemek için çalıştıklarını söyleyen Bakan Göktaş, “Hizmetlerimizi en kapsamlı şekilde planlamak adına, güncel ve çok yönlü veri akışını sağlayan bir sistem kurmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda ülkemizde ilk kez Türkiye Yaşlı Profili Araştırması'nı gerçekleştireceğiz. Kanıta dayalı verilerle inşa edeceğimiz bu sistem ile sorunların çözümüne odaklanmakla birlikte, koruyucu ve önleyici faaliyetleri planlamak için de çalışacağız. Yaşlıların herhangi bir mağduriyet yaşamadan önce, karşılaşabilecekleri riskleri belirleyecek ve gerekli tedbirleri alacağız. Bakanlığımız ile Türkiye İstatistik Kurumu’nun ortak çalışması olarak yürüteceğimiz bu araştırma ile yaşlanmanın nüfus yapımızın dönüşümündeki etkilerini öngörmeyi ve yaşlı bireylere yönelik sosyal politikaları en verimli şekilde oluşturmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda araştırma verileri yaş ve cinsiyet bazında ayrıştırılmış, demografik ve sosyo-ekonomik göstergeleri de içeren bir bilgi havuzu oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

“En ufak bir suistimale, ihmale veya hataya toleransımız sıfır”
Yaşlılara ve engelli vatandaşlara bakım sağlarken en üst düzey kaliteyi hedeflediklerini söyleyen Göktaş, “Bakım verdiğimiz gruplara yönelik en ufak bir suistimale, ihmale veya hataya toleransımız sıfır. Tüm hassas gruplarımızla ilgili çalışmalarda olduğu gibi, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımı için yürüttüğümüz çalışmalar da, medya aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Biz toplumun her kesiminin yaşam kalitesini artırmaya odaklı çalışmalar yapıyor, toplumsal dengenin korunmasına özen gösteriyoruz. Bakanlığımızın faaliyetleri hakkında kamuoyunu bilgilendiren grupların da aynı özenle hareket etmesinin başta bakım verdiğimiz kesimler olmak üzere tüm halkımızın yararına olacağına inanıyoruz. Hassas grupları korumanın, onların hayata katılımını sağlamanın bir noktada yalnızca Bakanlığımızın değil kamuoyunu doğru bilgilendirmekle mükellef olan basın yayın organlarının da sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. Sözlerime son verirken, Türkiye Yaşlılık Profili Araştırması'nda Sayın Başkan Erhan Çetinkaya beyefendi şahsında Türkiye İstatistik Kurumuna ve kıymetli desteklerinden dolayı bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

 
Yılmaz’dan yerel seçim mesajı
 
YÖK ile SESRIC arasında iş birliği protokolü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göğebakan: ‘Valimiz, şehre iz bırakanlardan oldu’
Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, AFAD Başkanlığı'na atanan Vali Okay ...
Meteor yağmuru için toplandılar
Erzurum’da yüzlerce kişi, yılın en etkileyici Perseid Meteor Yağmuru'nu ...
ASHB: ‘İddialar gerçek dışıdır’
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Erzurum'daki özel bir bakım merkezinde, ...
 
ESKİ içme suyu depolarını yeniliyor
Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü, 20 ilçede vatandaşlara içme ...
Sağlıkta Beyaz Reform dönemi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, temelde eyle planına ilişkin, "İçişleri ...
Erzurum Ormancılık vizyonu değerlendirildi
Erzurum Orman Bölge Müdür Bölge Müdürü Oktay Ayatay başkanlığında Bölge ...
 
Yakutiye GM'de biyoçeşitlilik gündemi
Yakutiye Gençlik Merkezi'nin “Genç İklim Elçileri”, ekolojik farkındalıklarını ...
EŞH’de ‘Yedi bölgede Yedi Cerrahi’ toplantısı
Erzurum şehir hastanesinde Gastroenteroloji birimi tarafından yedi bölgede ...
Veteriner hekimlerden şiddete tepki
Erzurum-Ağrı Bölgesi Veterinerler Odası Başkanı Veteriner Kubilay Aktaş, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri